Friday, August 12, 2016

UNDURKAN NAJIB SUDAH JADI TANGGUNGJAWAB DAN MASALAH DALAMAN UMNO.

Cabaran untuk menurunkan Najib melalui proses demokrasi seperti yang dicanang oleh pecacais dan pemimpin umno hendaklah dibuktikan dengan meluluskan pendaftaran BERSATU tanpa syarat dan bantahan bodoh.

Tidak ada perkataan,  lambang atau logo milik peribadi sekiranya tidak didaftarkan sebagai hak dan harta intelek secara sah.

Umno harus tunjuk sikit berani walaupun takut untuk berdepan satu lawan satu antara umno dan BERSATU.
PRU wajar diadakan lebih awal dan secepat mungkin bagi mengekang pengaruh BERSATU dari menjadi logik dan berkembang.

Desakan Najib undur kini menjadi tanggungjawab ahli umno.  Nasib parti umno ditentukan oleh mereka sendiri. Menewaskan umno sudah menjadi kewajipan pembangkang.

Samada pembangkang bersendirian halatuju atau bersatu, tekad mereka tetap sama, tumbangkan umno dan tidak ada sebab untuk gagal kerana najib kini menjadi "faktor" dan liabiliti untuk umno tewas.

Apa yang Tun Mahathir sarankan adalah BERSATU,  tidak ada sebab untuk tidak bersetuju.
Tidak menyertai parti itu atas sebab sebab keselamatan tidak menghalang sokongan berterusan.

12 comments:

 1. Apa masaalah nya KD, yg awak dok pening2 kepala tu buat apa. Pandai2 buat andaian itu,andaian ini. Setakat ini banyak yg awak ramal macam nujum pak belalang tu bukan betul pun. Kalau pun betul....kebetulan je!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Setakat ini betul 100%, 1MDB belum lagi selesai...

   Mahathir dah berhenti, ambil lah tindakan undang undang ke atasnya atas pelbagai tuduhan ke atasnya dan Najib brundurlah kalau nak tahu ada ke tidak tindakan undang undang akan diambil ke atasnya.

   Delete
 2. Indonesia bawah Jokowi berapa menteri dan gabenor ditangkap...Malaysia ada ke...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Malaysian style.... kau jaga aku, aku jaga kau....tak payah mimpi la. Kecuali tukar government.

   Delete
 3. Apa biol kau ni KD
  Apa yg betul telahan kau
  Semua andaian...dah dekat 2 thn dah
  1 MDB memang lah tak selesai..perniagaan,tetapi hal jenayah satu pun tak dibuktikan baik di dlm dan luar negeri..asyikx info fm reliable sources,documentary evidences..elek
  Setakat mi apa tuduhan yg dikenakan pada TDM...bukan senang nak presecute sasaorang terutama di bawah akta hasutan..banyak kes lepas sebab undangx di Malaysia adalah tulus
  Saya aspek kesian pun ada ,dah tua,nanti sakit pula.

  ReplyDelete
 4. dalam bisnes ada untung ada rugi.....anak tiri najib dan jho lo takde dalam senarai board of directors of 1mdb ye. mereka nak main judi ke nak buat filem yang dapat award best film ke itu diaorang punya pasal ye
  baik kd focus nak promote parti botox Pribumi tu ...tak lama lagi korang akan dapat presiden baru yg umur dah 50 tapi masih nak bapak tolong bagi jawatan....syabas...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Berbanding dengan presiden parti yang umur dah 63 tapi masih belum diundi sebagai presiden. Gitu ke. Mwahahahahaha. Dah tebas habis semua masih tak dak telor nak bertanding. Macam-macam alasan, padahal yang betulnya: BAPOK.

   Mwahahahaha.

   Delete
  2. BAPOK kalau bapak sendiri kena tubuhkan parti botox supaya dia dapat jadi presiden ....kah kah kah.....
   BAPOK yang lagak mcm pengantin

   Delete
 5. Maksud KD . UMNO sekarang ni memikul BIAWAK HIDUP. Bahaya tu !, sebab bila biawak meronta nak lepaskan diri, habis dicakarnya belakang si pemikul.

  ReplyDelete
 6. Dalam bisnes ada untung rugi, tapi bukan scam utk menipu. Dah ambil bond yg dijamin kerajaan Msia, tak segan silu pulak buat harta, buat main judi, buat parti songsang... Hutang nk lepas pada kerajaan. Duit nk tarah sesuka hati, bayar kredit kad joli shopping. Byk cantik....

  ReplyDelete
 7. Allah S.W.T pun maha pengampun. Kalau setakat level KD je pun dah tak nak mengampun2 orang... tak tahu le kan.

  ReplyDelete
 8. Cakap ja pandai umno ni..teloq xde sebenarnya. Jom sokong bersatu..

  ReplyDelete