Google+ Followers

Wednesday, December 7, 2016

JEMPUTAN SEBENARNYA DITOLAK...

Musim cuti sekolah bermulalah Majlis Kenduri Kahwin dan diselit pula dengan Majlis Berkhatan.

Undangan terlalu banyak,  tak menang tangan nak melayan, jadi kalau ada majlis majlis lain seperti sambut hari jadi,  naik pangkat,  persaraan yang kurang penting biasanya aku tolak dengan sopan,  alasan pun canggih canggih.







26 comments:

  1. kesian yer kluangMan...nk pujuk hati kerana smash tak dapat hadir majlis pertabalan Agong

    ReplyDelete
  2. Xpelah xde kerusi.
    Jgn xde urat malu sudah

    ReplyDelete
  3. Dah tak dijemput, tak payah la meracau. Kerusi tak cukup beb, dok je atas kerusi rumah sendiri, sambil berzikir ke atau apa yg patut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerusi tak cukup....betul ye ye ye.....dewan dipenuhi oleh Ketua Penyamun 1MDB dan SRC dan 40 penyamun terikut ikutan, Penjaga Undang2 Apandi dan Penjaga Keselamatan Khalid

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Setahu saya, Kejoralah mahluk yg tak dijemput di portal2 (termasuk di blog ini dan banyak kali dah kena balun oleh tuan punya blog tapi masih tak reti bahasa).

      Najib & kuncu2nya memang pengecut tak berani bersemuka dgn Tun Mahathir. Itulah sebab sebenarnya puak mereka menghasut supaya mereka dapat mengelak atau melarikan diri dari Tun Mahathir. Jelas sekali Najib dan puak2nya hanya berani cakap besar di belakang atau ketiadaan Tun Mahathir.

      Selain itu, Najib & puak2nya jealous & khuatir mereka tak dapat perhatian di majlis itu nanti kerana VVIP & Wartawan2 pasti lebih berminat & mengerumuni Tun Mahathir yang lebih menonjol & dihormati ketokohannya.

      Delete
  4. rakyat bukan bodoh
    rakyat akan pastikan tiada satu kerusi pun umnobn akan dapat.
    lepas tu kita akan tengok najib musibat nie nak lari mana
    lebih memalukan org yg merompak wang negara, pencuri, perasuah and paling dibenci rakyat hadir.
    maruah Tun akan lebih disanjungi lagi tapi maruah najib harami dan pemimpin umnobn akan lebih dibenci lagi.
    no worries Tun, rakyat bukan bodoh dan bahalol macam najib and ahli umno !!!

    ReplyDelete
  5. Kesipuan dan kemalu2an yg amat sgt... Bukan kpd Tun tetapi kpd pencuri besar MO1 dan penjual aset negara. Semua kesalahan itu akan terpapar di muka beliau sehingga ke akhir hayat. Mcm mana beliau nk berhadapan dgn seorg tokoh negara yg berjasa spt Tun, sedangkan beliau jauh tidak berkaliber. Kita rakyat Msia lebih lg kesipuan kerana ada barisan pemimpin yg Ali Baba dgn 40 penyamun.

    ReplyDelete
  6. Tidak melanggar perlembagaan negara kita pun.

    ReplyDelete
  7. Tajuk di atas ada JEMPUTAN SEBENARNYA DITOLAK...

    Sabar je TDM.....yang hadir itu penyamun dan penyonglap....tak caya tanya rafidah

    Hari ini tajuk ""Jho Low family dealt setback in move to claim assets in 1MDB probe""

    so how najib, jho low....:) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ex PM TIDOREMIFASOHLAHTIDOOOO pasti hadir atau jemputan keatas dia tidak dalam mimpi....

      Selain berita Jho Lo tersangkut konon nak minta tangguh, satu line jer mahkamah America keluar rulings!

      Satu lagi tanda si lanun bugis nak tersangkut (honkey donkey lanun bugis semua boleh teruskan khayalan stim gum, k!)...LHL hanya buat muka manis waktu jumpa si Lanun M01 minta tangguh sign Spore-KL HST.....tup tup hari nih (semalam sebab aku di America) ST announced they need to REEVALUATE and come to conclusion sometime late 2018!!!

      The bell rings bloody loud hoi! LHL knew Pirate M01 just could not be defended hence, he's leaving it to Malaysian to skin the pirate alive at GE14 and then he will talk High Speed Train Spore-KL, period!

      PS.

      KD, just to say let the discussion/s run wild anonymous or otherwise now that you 'opened' the restrictions!

      Entirely your prerogative, its your blog!

      MLN

      Delete
    2. Salam & good greeting to you bro MLN.

      Najib & his band of crooks are too scared to face Tun Mahathir. On top of that, they envy & worry that they will lose face owing to the fact that the focus & attention will be on Tun Mahathr & not them.

      Delete
    3. Salam kembali Bro OA,

      Keep it up bro and the rest. It seem those goons are relentless in trying to 'boxed' Tun M and they threw every textbook and unconventional ways to denigrate Tun M. Yet, Tun M stayed cool as a cucumber!

      The latest from that Youth No.2 Azwanbro again selling stale, repeated and cheap satire on the failure to get Mukhriz elevated that caused Tun M to eventually work with DAP, what the heck? And you have this pea-brain type being rewarded to become senator? The guy has pretty glossy resume with postgraduate degree to butter, but then again if his No.1 was Oxford alumni and could not think or act any better ie. KBS 100 Million "...saya tidak tahu..." Corruption case (has it been canned or what?) for example....

      2015 PAU KJ was so loud and gungho with pretension calling out for the rakyat and resolute in getting to the bottom of 1MDB scandal. Fast forward 2016 he'd copy-paste-edit 'Melayu Mudah Lupa' in his silly like a dog in trying to put down a 91 year old well-respected statesman. By doing so KJ has lost all integrity when within a period of just 1 short year 'DIA SUDAH LUPA', only because he hastily tried so hard in the race for his 'WALA' to the M01 Pirate. Perhaps, he's not destined for the plum PM job after all.

      And, now the office of the Keeper of the Ruler's Seal inadvertently (their 'True' intention remains) joining the frays in trying to humiliate Tun M. Unless the high office of the Rulers' Conference come out with a valid statement, then we can only assumed what Tun M said before indeed has some truth in it ie. M01 hold ABSOLUTE POWER including the list of invitees to such event!

      Delete
  8. Teringat masa aku kecik dulu, aku pergi curi buah pelam kat pokok jiran dengan kawan2. Tiba2 seorang yang kami panggil pak long dah nampak kami sedang mencuri.
    Pak long ni seorang yang dihormati dikampung.
    Selepas itu setiap kali terjumpa atau terserempak dengan pak long, mesti kami mengelak. Pak long tak cakap apa pun pada kami apatah lagi marah, tapi kami yang rasa malu atas kesalahan yang kami buat.
    Tuan pokok pun mungkin tak kisah kalau kami ambik, berapa biji lah sangat kalau nak makan. Tapi kami zaman kanak2 ni sedap yang dicuri dari yang diberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sdra Joe Harry.

      Saya pulak teringat gelagat samseng2 taik kucing filem Pendekar Bujang Lapok bila A Rahim ambil sebiji pisang tanpa izin dari seorang wanita. Bila wanita itu berkata, 'Hey pencuri, kalau nak, mintaklah, kita orang boleh kasi"....A Rahim dgn muka tak tau malu menjawab, "oh..kalo minta boleh bagi ya.." seraya dia terus rentap 2 biji pisang.

      Perangai Najib sebiji tak tumpah macam cerita di atas. Setelah satu dunia tahu dia seorang penamun, kini dia terang2 tanpa silu nak klepet berpuluh bilyon lagi dgn projek Keretapi Pantai Timur dgn syarikat dari negara China...dulu pinjam riba untuk 1mdb dgn pihak Zionis Yahudi Goldman Sachs.

      Delete
  9. Istana dah menyampah dengan perangai TM, lebih-lebih Sultan Kelantan. Jadi tarik balik jemputan, jadi tidak akan disediakan tempat duduk, kalau juga tak tau malu boleh bersila je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Membuat tuduhan khusus kepada Sultan Kelantan sangatlah biadab

      Delete
    2. 1.16,

      Saya orang kelantan walaupun menetap di shah alam. Kami dari kelantan kenal tuanku sultan. Sultan who hates corrupt leaders is tuanku sultan kelantan.

      This hoohaa TDM dibatalkan jemputan bukan atas arahan tuanku. Arahan dari PMO. Adik saya bekerja di Putrajaya. Dia tahu siapa yang hasut supaya TDM "ditidakhadirkan".....najib dihasut oleh 3 "orang penghasut". Lambat laun orang tahu siapa. Penyimpan mohor raja kena ikut perintah najib

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Sekali lagi Kejora kena penampar bila tohmahan jijiknya disangkal oleh anak Kelantan. Alasan tarik balik jemputan sebab tak ada kerusi adalah sama taraf dungunya dgm alasan si Pandir Ali konon Najib tak bersalah kerana dia tak tahu menahu kenapa duit SRC terkelepet dalam akaun banknya...juga duit 1mdb berbilyon-bilyon tersesat ke akaun banknya konon duit derma dari Arab dogol tanpa resit.

      Semua alasan yg tertera di atas itu adalah layak bagai alas-alasan kaki atau alas sepatu menampakkan betapa rendahnya martabat mereka ikut telunjuk & diperbodohkan oleh sang penyamun.

      Delete
    5. President pas dijumput tak?...

      Delete
  10. Mana suharli masrop, mangkok berayon dan ted manoff ni?
    Payment xlepas lg ke?
    Tunggu januari la. Tahun baru buku baru.
    Xkn xde payment sentap terus

    ReplyDelete