Google+ Followers

Wednesday, June 28, 2017

BERSIHKAN NAMA DARI ISU 90 JUTA TERLEBIH DAHULU SEBELUM CUBA NAK JADI PENASIHAT

Hadi dan pas perlu fokus kepada isu 90j seperti dakwaan SR,  bersihkan dulu diri sebelum berlagak suci dan menasihat pihak lain. 

Islam bukan milik pas atau lebai untuk bebas keluar masuk memetik firman Allah dan sabda Rasul sewenang wenangnya untuk menghalalkan pendirian pemimpin dan parti. 
Jangan plagiat,  copy paste hak milik Allah dan salahguna.

Khalifah Omar berendam airmata kerana ingat dan takut kepada Allah ketika memerintah dan bukannya lancang mulut mengeluarkan fatwa laba dunia. 

11 comments:

  1. Banyak sangat isu dlm otak KD ni, sekejap sekejap tukar topic. Stress betul dia ni. Orang lain relax relax je.

    ReplyDelete
  2. Sucikan diri dengan zaitun...gunakan tanpa was-was...

    ReplyDelete
  3. Minta maaf le bro, pembangkang tak ada isu..

    Yang berlambak isu, bn dan pro ummo..nasib le, sorry yek

    ReplyDelete
  4. Tak yah berlagak le, setakat jadi pembangkang, dimana mana pun didunia ni pembangkang mana ada isu.
    Kalau dah jadi kerajaan nanti baru tahu dunia tunggang terbalik.

    ReplyDelete
  5. 11,46
    tapi di malaysia byk isu..1mdb, 90j, fgv, rasuah..setuju pe saudara cakap..pembangkang di negara lain tak de isu sebab kerajaan negara lain berintegriti..bukan mcm malaysia..asalkan org umngok, curi duit berbillion pun dihalalkan..tp kalau pembangkang buat, atau bekas ahli umno, semua akan dikorek walau pun dah berlaku lebih dari 20 thn..sampaikan kes kecurian di samakan dengan kes kerugian..demi untuk pertahankan MO1 je..kerajaan malaysia sekarang pun dah tunggang terbalik..

    ReplyDelete
  6. anonymous 11:52 I agree with your statement "sampaikan kes kecurian di samakan dengan kes kerugian..demi untuk pertahankan MO1 je..kerajaan malaysia sekarang pun dah tunggang terbalik." kes kerugian tu bukan masuk dalam poket sendiri. itu adalah adat berniaga ada untung ada rugi. tak sama dgn mencuri dan satu dunia tahu tapi di Malaysia kerajaan tak tau pun. no action taken

    ReplyDelete
  7. 11.52 PM...kerajaan Malaysia sekarang tunggang terbalik.... kalau Pakatan Hapraq jadi kerajaan pun tak akan terlepas jadi tunggang terbalik.
    Bila tak de kuasa.... boleh la cakap macam hebat sangat, kalau dah jadi kerajaan nanti..... sebat jugak. Semua nya manusia bukan malaikat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon, kau ngat PH haprak mcm umno ke..

      Kelemahan tu ada, tapi taklah sampai melanun dan tamak haloba melampau

      Delete
  8. 5:13 AM......belum jadi kerajaan belum tahu.... jangan riak.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 517. Belum jadi kerajaan, dah fitnah... Busuk punya hati


      Takkan bangga nak lantik semula lanun jadi pm..
      Itu subahat, ada saham aqirat

      Delete
    2. 5:34 AM....ungkapan "Belum jadi kerajaan belum tahu..... jangan riak"...ini ayat fitnah ke. Subjek
      Bahasa Malaysia dlm SPM dapat berapa.



      Delete