Monday, September 18, 2017

TIPS KESIHATAN TUN M

Aku tau ramai yang akan baca santai apa sahaja tentang Tun ( manusia hebat, insyaAllah ) walaupun kurang bersetuju dengan Tun dalam beberapa perkara.. Raikan perbezaan...

Dalam satu pendapat..Tun meraikan apa sahaja gelaran buruk yang diberikan oleh musuhnya...katanya itu tentu satu keperluan kepada musuh untuk memusuhi dan melawannya....itu kot namanya berlapang dada dan sekaligus menolak anggapan beliau tidak boleh dikritik...

Tips kesihatan yang baik bukan sahaja datang dari pemakanan yang seimbang tetapi untuk kekal sihat adalah atas kebahagian keluarga, sikap dan melakukan yang terbaik untuk negara...

Kalau asyik membohong, menipu rakyat, memang sakit sokmo..




















Pada satu hari, Pak Amir pergi ke hutan untuk mencari kayu api. Pabila lalu kat kawasan tasik, Pak Amir tergelincir dan kapak buruknye terjatuh dalam tasik tu. Maka datanglah Jin Tasik kepada Pak Amir.

Jin Tasik: "Kenapa dengan kau?"

Pak Amir: "Kapak aku terjatuh ke dalam tasik."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak perak.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak emas.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak berlian.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak, kapak aku buruk sahaja."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak buruk.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Ya, itulah kapak aku."

Jin Tasik suka sikap Pak Amir yang jujur itu lalu memberikan keempat-empat kapak itu kepadanya.

Pada hari yg lain pula. Pak Amir mencari kayu api di sekitar tasik yang sama bersama isterinya. Kali ni isterinye plak yang jatuh ke dalam tasik. Pak Amir susah hati. Maka datanglah Jin Tasik kepada Pak Amir..

Jin Tasik: "Kenapa kau bersedih?"

Pak Amir: "Isteriku jatuh ke dalam tasik."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama Nora Danish.

Jin Tasik: "Inikah isteri kau?"

Sambil menangis Pak Amir menjawab... "Ya.."

Jin Tasik pun marah, 

"Sungguh ku tak sangka, kau yang jujur satu masa dulu telah menjadi lupa daratan & penipu?"

Sambil menahan pilu Pak Amir menjawab, 

"Aku bukan lupa daratan atau penipu... 
Kalau aku kata 'tidak' pada Nora Danish... kau akan bawakan pula Erra Fazira... kalau aku katakan 'tidak', kau akan bawakan pula Emma Maembong... kalau aku katakan 'tidak' juga, barulah kau bawakan isteriku... Dan bila aku kata 'ya', kau akan berikan mereka berempat padaku... Aku yang dah tua lg kencing manis ni tak mampu nak tanggung semua..."
.
.

Moral of the story... jagalah kesihatan... jgn sampai tak cukup rehat, tak lena tidor malam, hutang keliling pinggang, dihantui...kena kencing manis.... rugi wooo!😂!😝!😅
Hati nak bersih, jangan asyik nak rcikan orang je..


12 comments:

  1. Apanama saya tak tahu.. Tak tahu saya apanama.. Saya apanama tak tahu.. Penyakit ni lg sakit ooo.. Kikiki

    ReplyDelete
  2. "kalau asyik membohong, menipu rakyat, memang sakit sokmo".

    Jd kalau yg kerap berulang alik hospital atau kerap masuk wad tu, kira kuat menipu ler tu?

    Ustaz manalah yg ajar blogger ni masa sekolah rendah dulu.

    ReplyDelete
  3. Yang sokong lanun pun sakit juga..
    Otak rosak..
    Ubat hospital tak ada..
    Only Taubat Will do..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg sokong kepala perompak camna pula?
      Hang nak kenal sapa kepala perompak?
      Hang pi tanya mat syabu.

      Delete
  4. Pencacai najib mana nak fikir perkara ini, sebab hanya tau ambil habuan dedak haram, kesannya boleh dorang rasa dunia dan akhirat.

    Bagaimana mereka ingin menebus kesalahan mereka? siang malam menulis perkara tiada fakta? Memburukkan Tun yg banyak berjasa,walaupun beliau bukanlah maksum, maki hamun dan melindungi, bersubahat pemimpin bernama najib yg terbukti merompak dan menyamun wang dan harta rakyat.

    Macai najib fikir boleh sekadar mohon maaf sahaja apabila umno najib tumbang?

    Nauzubillah.

    ReplyDelete
  5. HAHAHAHAHA...............Lawak sungguh!!!!

    Dah lama saya tak masuk blog KD ni, malas nak layan MAT-MAT REMPIT menceceh.
    Masuk blog-blog SAMSUNG A9, tak boleh buat posting.
    Semua ONE WAY TICKET - Mereka nak paksa kita baca idea bodoh mereka, tapi tak beri kita peluang menjawab; TAJUK KAU BODOH!!!!!!
    Contoh Taipingmali. Dia paling bodoh: Mandir lobi nak jumpa Bush!!!!
    Kejadah dia buat topik ni...........?????
    Tak ke bodoh, sedangkan dia juga memuji-muji NAJIB BERJAYA RAPATKAN HUBUNGAN RENGGAN US-MALAYSIA!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Aloooo maccaa
    . Citer jin tak abis lagiii..

    lepas pada iseri pak amir kencing manis tu ads seko lagi lalu kat tasik itu....

    nama nya pak kundur... dia pun jatuh barang jugak tulur dia jatuh

    jin pun cakap ... Apa barang maca yg jatuh

    pak kundur cakap... tulur saye

    jin pun selam jumpa tulur penyu... ini tulur ka

    pak kundur cakap... bukan

    jin selam lagi... ini tulur ka .. jin tunjuk tulur babi

    pak kundur cakap.."Bukan laaa drngan marah"

    Jin selam.lagi... ini tulur ka .. jin tunjuk tulur anjing

    pak kundur pun cakap .... saya tak tau... saya sudah lupa....

    jin pun hangin satu badan... sambil cakap 'ini orang bodosss .. barang sendiri pun mudah lupa'

    Kikikiki moral of story kalau dah tipu cakap tak tau 'umo' panjang dan sihat pun tak berguna....

    ReplyDelete
  7. Cik minah..
    Yang rempit di sini dengan ayat low class tu adalah anjing belaan samsung a9..

    Lain tajuk lain komen, fakta jangan harap le..

    Cuma simpati, selepas PRU14 nanti, apa nasib mereka?
    Kalau tuan mereka kena pasong dan sula..mat rempit elok dijadikan makanan buaya..bangkai hidup.

    ReplyDelete
  8. Nasib baik cubaan masuk melalui tingkap tak berlaku.
    Kalau tidak, dunia akan menyaksikan satu lagi kerajaan bawah pokok akan terbentuk.

    ReplyDelete
  9. Entry Win bro KD,

    Tak mampu nak komen pun. Cuma leh kata 'bravo'.

    Walaupun entry KD memang kelakar gila sampai Cik Minah ketawa terbahak-bahak, saya mohon maaf sebab dah tak mampu nak ketawa lagi.

    Kemampuan untuk ketawa saya jem sebentar akibat ketawa terlalu lama bila Najib buat gempaq panggil PC hanya umum Mat Taib masuk UmNo balik di dalam usaha untuk meremajakan UmNo Selangor..

    Kah kah kah (tak leh tahan ketawa bila sebut ja pasal tu)..

    ReplyDelete
  10. Macai Masih menunggu pengumuman cik minah, pengumuman najib aritu umpama telor hilang dah jumpa.

    ReplyDelete