Monday, January 22, 2018

EKONOMI NETIZEN SESAK RAMAI JADI PONTIANAK...







Kesian puak pecacai berpenat nak cover bangkai gajah..

23 comments:

  1. Steady bro kd. Teruskan merapu. Aku suka post yg sebegini sebab aku akan respon lagi merapu. Tp yg merapu begini boleh menangkan parti marang perapu kepunden marang sekeper ke? Elok baru tubuh dah bungkus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari merapu 1MDB strategik investment fund, 1MDB menajana peluang pekerjaan, duit 2.6b dlm akaun fitnah, bukan penderma tapi penderma-penderma, penderma shj dan dh mati, duit abes belanja, duit belanja sikit je lebih pulangkan.

      Patutlah syg najis.. kaki merapu rupanya

      Delete
    2. Assalamualaikum senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman-teman disini, Awal mula saya ikut pesugihan, Karena usaha saya bangkrut dan saya di lilit hutang hingga 900jt membuat saya nekat melakukan pesugihan, hingga suatu waktu saya diberitahukan teman saya yang pernah mengikuti penarikan uang ghaib dengan AKI SOLEH JAFFAR menceritakan sosok AKI SOLEH JAFFAR, saya sudah mantap hati karena kesaksian teman saya, singkat cerita saya mengikuti saran dari pak.aki saya harus memilih penarikan dana ghaib 1 hari cair dengan tumbal hewan dan alhamdulillah keesokan harinya saya di telepon oleh pak aki bahwa ritualnya berhasil dana yang saya minta 3Milyar benar-benar masuk di rekening saya, sampai saat ini saya masih mimpi uang sebanyak itu bukan hanya melunaskan hutang ratusan juta bahkan mampu membangun ekonomi saya yang sebelumnya bangkrut, kini saya mempunyai usaha di jakarta dan surabaya yang lumayan besar, saya sangat bersykur kepada allah dan berterimakasih kepada pak. AKI SOLEH JAFFAR berkat beliau kini saya bangkit lagi dari keterpurukan. Jika ada teman-teman yang sedang mengalami kesulitan masalah ekonomi saya sarankan untuk menghubungi ki sholeh jaffar di nomor ini HUBUNGI WHATSAPP 0853-7778-3331 agar di berikan arahan Atau  KLIK DI SINI

      Delete
  2. Beginilah nasib orang Melayu kalau umno terus dikekalkan.

    DAP paling suka melayu yang sokong umno, melayu yang jiwa mereka sempit, rendah diri, mudah ditakut takutkan, perjuangan mereka ikut-ikut dan kini terkenal dengan pemakan rasuah tegar.

    Melayu seperti inilah yang akan menggadaikan asset negara untuk bayar hutang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begini tu bagaimana maksud kau bro? Melayu jadi apa kalau umno kekal? Sejak merdeka sampai sekarang hanya umno jadi tunjang parti yang memerintah. Melayu aku, melayu kau, melayu kd dan melayu2 lain membesar, belajar dan kerja ketika parti lain belum berjaya mendominasi dan mengalahkan umno. So, lebarkan hujah kau pasal 'beginilah nasib melayu' nukilan kau tu. Pada aku parti melayu lain bukan tak bagus, tapi tak ada yang super power jadi alternatif kepada umno...

      Delete
  3. 8.06 pm tu menulis hanya guna kepala lutut.Orang komen dia pun nak komen tapi entah apa-apa.Ini lah contoh burung kakaktua pentaksub dalam Pakatan yang bercakap ikut mulut tuan nya tapi dia sendiri sepatah arang pun tak faham.

    ReplyDelete
  4. Woii, apa yang kau orang tak faham, melayu umno tu macam kau orang lah..

    Penyokong penyamun..

    Dan selagi penyamun dikekalkan, rakyat terus miskin

    ReplyDelete
  5. Penjelasan dan hujah telahpun panjang lebar diberi sebelum ini, apakah mereka tidak faham, hipokrik atau memang jenis slow learner, slow pickup atau tepatnya bengap.

    Beza Tun dengan Najib dipisahkan oleh "kleptokrasi"..Sangat simple.

    Kita perlu akhirkan isu itu di PRU.

    Sangat jelik untuk penyokong umno merayau di blog PH melacurkan diri dengan pendapat dua sen

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. sebenarnya kau tembak salah orang bro. kleptokrasi sebenarnya adalah milik tukang karut utamanya, orang tua yang nak jadi pm semula tu. begitu banyak skandal yang sebelum ini dia sembunyikan bawah karpet dah mula timbul dipermukaan. kenapa benda ni muncul setelah begitu lama terpendam bawah karpet? sebab mulut cabulnya yang suka mengaibkan orang demi kelangsungan legasinya dalam politik. orang yang suka mengaibkan orang pastinya akan terdedah aibnya sendiri. kau masih ingat apa yang dulu digelar 'pink form'? kepada siapa pink form tu diberi? kroni2 dia beb! bailout lagi untuk menutup kerugian sebab tindakan kurang wajar terhadap harta rakyat. eh, kalau kau kroni dia, ada la pasal kau nak backing dia. tapi kalau setakat jadi pecacai angkat najis dia sebab blur dan naif sangat, baik kau sedar awal2. kleptokrasi tu permainan persepsi dia je. dia cipta atau popularkan sesuatu istilah, disebut hari2 hingga rakyat terpengaruh dan terpedaya. kau masih ingat ketika mana dia menjadi musuh dap dahulu? apa istilah yang dia beri kepada dap? rasis dan cauvanis tu istilah siapa yang popularkan? dia sebut dan ulang berkali2 dgn tujuan rakyat terutamanya melayu akan menjadi benci kepada dap. adakah dap kini sudah berubah atau orang tua tersebut terpaksa telan balik kahak hijaunya dahulu?

      Delete
    3. Lahir tahun 90an nak cerita bagak2 kononnya zaman Tun hidup senang lenang. Cuba hang tanya diri hang sendiri kenapa mat sabu... anwar.... LKS.... ajijah... azmin... lge.... karpal.... pernah kata Tun zalim..... lepas tu kau tanya phla kenapa lepas tu kini semuanya jilat kembali kahak mereke kecuali karpal sebab dia dah tiada......untuk mudahkan jawapan adalah.... semuanya penipu besar.... dan hipokrit dan tiada intergriti.... maruah tahap longkang....

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Ape cite ni, admin pun 2 x 5....muat turun cerita2 merapu.

    ReplyDelete
  8. KD sebenarnya kau yg merapu, artikal tah apa2, melanjutkan umur persaraan ni bukannya idea kerajaan tetapi cupecs kesatuan sekerja, sebelum ini pun kerajaan pernah tolak, tapi mcm biasalah cupecs ni yg dia tau perjuangkan ialah minta bonus, naik gaji, lanjutkan umur persaraan selain daripada tu diaorang tak ada idea lain. Sama mcm PH yg dia tahu nak provok kerajaan dan ikut peeal al jabiri kononya dah sampai kemuncak PH berjaya dlm PRU 14 walhal PRU jauh lagi akal penipu memang selalu tak pernah mengaku penipu.

    Yg PH tau nak menuduh org lain menipu. Memang MELYU dlm PH dah kena SCREW dengan DAP, bukannya aku tak tau kebanyakan komen yg setuju ngan KD ni adalah RBA bukannya orang melayu tapi menyamar jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. sah, kd dah kena skrew....
      tak tau beza ngo dengan kerajaan.

      Delete
    2. U are right cencaluk

      Mereka mmg sah Melayu RBA penjilat puak evengelis.

      Confirm !


      Delete
  9. agaknya kerana ekonomi netizen sesak maka setiap cuti, highway ikut sesak. dari mana ye agaknya jentera2 yang menyesakkan lebuhraya dan jalan2 itu datang? dapat free atau perlu dibeli? boleh pulak bank beri pinjaman beli kereta jika bakal peminjam tak cukup cagaran atau istilahnya sesak pahit sampai nak makanpun tak cukup? mungkin juga gajet2 yang digunakan oleh netizen melontar komen tu adalah hadiah dari petrol pump kerana mampu mengisi minyak 5 liter? wahai kd, tolong bezakan antara kos hidup dengan gaya hidup, baru nampak ada akal dan sel otak berhubung.

    ReplyDelete
  10. Bro Kd

    LEBIH BAIK BIARKAN RUANG POST KOSONG DARIPADA TULISAN YANG FITNAH..TIDAK MEMBINA DAN MENDATANGKAN DOSA.

    Yg cmni lebih sesuai kot.....

    ReplyDelete
  11. Melayu umno dah bangsat oleh najib. Period

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau period? Patut meroyan mcm org tak betul..

      Delete
    2. ko marah? xdpt dedak ke?

      Delete
  12. Umno n menteri pasola najib..sila jadi kerajaan dinegeri pasir bedengung...zam..zam ala kazam...x pun sila masuk gua penyamun...ya enson mata kaji sma re leem....hahahahahaha

    ReplyDelete