Wednesday, April 21, 2010

KL dan Bangkok - mana yang lebih selamat ??


posted by Joseph Sipalan at Malaysiakini - 3 hours ago
S'gor government wants Home Ministry to formalise its verbal assurance that famed Thai pathologist will be safe in Malaysia.

Kacau bilau di Bangkok, tapi kera-jaan Selangor gesa Hisham di KL bagi jaminan ???

Apa jawapan Menteri Amaran ...

2 comments:

  1. mutiara-bat,
    saya rasa hisham patut kata: kami gerenti keselamatan porn-tipped ni. sure no problem, itu tugas kami.
    kami dah siapkan tempat tidur aircon di bukit aman utk keselamatan beliau, dan juga sesiapa dari kerajaan selangor yg nak ikut utk pastikan beliau tidak diapa2kan.
    tapi kalau beliau nak selesa lagi dan tidur di hotel lima bintang (siapa yg bayar eh? ooi rahsia tu), maka kami harap polis akan diberikan tiga bilik ekstra di hotel yg sama, agar ada enam orang polis boleh bersamanya.
    satu shift 8jam ada dua polis jaga beliau.
    dan dua lagi bilik ekstra lagi di hotel itu utk pegawai dan barangan komunikasi nak pastikan keselamatan beliau.
    boleh tak?

    ReplyDelete
  2. remgold: Enam orang polis ada bersamanya???
    Oh tidak tidak tidak...Kera-jaan Selangor akan minta satu lagi surat jaminan tambahan bahawa polis Malaysia tidak akan apa2kan Pornthip.

    ReplyDelete