Monday, June 3, 2013

Che Det dah mula habaq...dengaq

1. “Umno’s victory this time was not due to its strength or unity within the party, but the fear of the Malays, especially if the party led by (Datuk Seri) Anwar Ibrahim together with DAP would form the government.
“If they have managed to form the government in Malaysia, the Malays will be worse off. That was why most of the Malay voters gave their support to Umno in the GE13,” Tun Mahathir. – Bernama

2. "Tsunami cina" - Najib.
3. "UMNO muncul parti terkuat di PRU13" - NajibRumusan:

1. Kebangkitan cina bertembung dengan ketakutan melayu.
2. Kewibawaan Najib sebagai Presiden UMNO merudum -  not due to its strength or unity within the party

7 comments:

 1. Najib tidak mempunyai kekuatan yang cukup untuk membawa dan memikat undi Melayu.memang betul apa yang dikatakan oleh TUN M.Pada dasarnya najib gagal dan dibenci segolongan orang orang UMNO dan Melayu amnya kerana tindakan Najib terlalu mengharapkan cina.

  ReplyDelete
 2. Berita ini mungkin tak disiarkan oleh sebahagian cybertrooper bloggers pronajib - boleh dikenalpasti nanti.

  ReplyDelete
 3. Betul! Kata2 Tun tepat sekali! Najib gagal. Terus2an gagal! Jika Najib teruskan perlakuannya membodek cina, kasi muka, biarkan kegilaan menghina YDPA, Permaisuri Agung, Bendera Kebangsaan, lagu Negaraku, Perlembagaan dan Rukun NEgara , Polis dn Tentera kita dipijak2 diludah2 dicacimaki diputarbelitkan faktanya oleh kaum cina pendokong dan surrogates partai komunis yang kini berselimut disebalik nama parti2 orang cina, maka, Najib sudah tidak layak lagi menjadi perdana menteri negara ini Malaysia tanah airku tercinta. Kerana apa? Kerana Najib hanya mahu dan hanya cinta untuk menjadi perdana menteri kepada kaum cina sahaja! Oleh itu, kami, orang Melayu tidak mahu Najib terus menerus menyandang jawatan perdana menteri ini. Sila turun!

  ReplyDelete
 4. Tan Sri m Dan dato z dianggap pasangan yg mampu menggantikan najib, isteri Dan sepupu. (Dulu paklah anak menantu)

  ReplyDelete
 5. mmg betul apa yg Tun kata...ramai melayu atas pagar undi amno kerana Nwart/kitsiang factor...ahjib kor boleh blah..you are just too weak..

  ReplyDelete
 6. 1. lim kit siang anak menantu sepupu anak saudara
  2. anwar isteri anak beranak
  3. paklah anak menantu
  4. najib isteri sepupu
  5. karpal anak beranak

  Najib masik ok, ranking ke 4.

  ReplyDelete

UPDATE INFO

Kelebihan Menjadi Dealer QM: Kenapa Anda Patut Menyertai Kami?  Komisen Tanpa Spread:  Komisen anda dibayar ke Pay Out Due account, di mana ...