Tuesday, December 30, 2014

Adalah Wajar Najib Segera Keluar Negara Untuk Sambung Cuti...

Banjir dah hampir surut, kalaupun ada amaran akan berlaku lagi sekali hujan lebat dan sebagainya dari
Jabatan Kajicuaca..itu hanya ramalan, tak boleh pakai tak boleh percaya..itulah statusnya setakat ini.

Kalau boleh pakai, tentulah banjir besar ini akan disambut dengan siap sedia dan sempurna kerja-kerja permindahan dan petempatan. Sewajarnya tidak ada kejutan dan sudah boleh dijangka masa dan tempat yang akan dilanda banjir luarbiasa.

Walaubagaimanapun sejak Najib pulang tergesa-gesa walau  belum puas bermain golf dengan Obama (satu pengorbanan yang sangat tinggi nilainya) sudah banyak gerakerja yang dibuat menunjukkan hasil malah pengumuman Najib berhubung peruntukan 50 juta sangat melegakan, tetapi perlaksanaannya tentulah tak semudah dan seindah pengumuman - itu trend kerajaan !!!!

Oleh kerana semuanya sudah boleh dianggap "in order" sewajarnya Najib terbang semula keluar negara untuk meneruskan percutian rasminya bersama keluarga - dia pun manusia biasa...takkan semua benda dia nak buat...takkan menteri lain makan gaji buta.

Cuma bila balik nanti...oleh kerana ia satu percutian rasmi dan menggunakan kemudahan jet peribadi (?) rakyat nak tahu jumlah dan kos perbelanjaan percutian " satu keluarga PM " berbanding dengan peruntukan kepada " lebih 300 ribu rakyat " yang dilanda banjir..