Friday, December 12, 2014

Rakyat disuap BRIM tapi kenapa masih celik...

sumber-lan terapi afiat dan bekam

Saya nak makan nasi lemak,
beras dibeli dari siapa? – BERNAS!
BERNAS milik siapa? = Tan Sri Lim Goh Tong
Makan nasi lemak, takkan tanpa minuman, so order kopi0.
Air buat kopi, jika tinggal di Johor beli air dari Aliran Ihsas Resources,
Aliran Ihsas Resources milik siapa? = Tan Sri Lim Goh Tong
Minum kopi mesti campur gula
Gula di Malaysia, dua pengeluar sahaja MSM & MSR.
MSM milik felda, 20% saham dimiliki olehRobert Kwok ;
MSR milik Robert Kwok sepenuhnya
OK, cakap banyak sekarang nasi sudah sejuk, mahu panaskan
Guna gas stove, Gas Malaysia milik siapa? = Tan Sri Yeow Tiong Lay - YTL
Guna microwave oven, elektrik, TNB beli elektrik dari siapa? = IPP.
IPP terbesar di Malaysia ialah Malakoff.
Malakoff milik siapa? = Tan Sri Yeow Tiong Lay - YTL
Sekarang tak nak makan nasi, pergi McD sahaja la… naik motor
Motor Kriss, keluaran MODENAS.
Modenas milik siapa? = Tan Sri Ananda Krishnan
Tak nak naik motor, naik kereta. Kereta apa? Proton.
Proton milik DRB HICOM.
DRB HICOM milik siapa? = Tan Sri Ananda Krisnan.
Tak nak beli Proton la. Beli Honda saja.
Honda Malaysia milik siapa? = Loh Boon Siew Group
Beli kereta nak buat pinjaman perbankan islam, pergi Bank Muamalat.
Bank Muamalat milik siapa? = Mydeen Group
Kereta kena ada insurans coverage.
Insurance beli dari siapa? = Uni Asia Insurance
Uni Asia Insurance milik siapa?= Tan Sri Vincent Tan
Nak ambil road tax, kena pergiPUSPAKOM.
Puspakom milik siapa? = Loh Boon Siew Group
Ok la tak nak naik kereta. Naik keretapi lagi senang
Landasan keretapi siapa buat?= MMC
MMC milik siapa? = Mayland Group
Sekarang, Mayland Group pun nak ambil alih KTMB
Ok tak nak guna keretapi ambil kapal terbang saja la… nak pergi Johor!
Senai Airport milik siapa? = Tan Sri Tee Pek Kin
Tak nak ambil keretapi, kapal terbang, naik kapal laut sahaja la.
Pergi Pelabuhan Tanjung Pelepas.
Tanjung Pelepas Port milik siapa? = Keeple Port Pvt ltd.
Tak nak pergi Tanjung Pelepas,pergi Johor Port.
Johor Port milik siapa? = MMC.
MMC milik siapa? = Dato Beh Heng Siong.
Ok la… I orang KL, naik MRT sahaja la… (apabila siap)
Projek MRT, siapa kontraktor terbesar? = MMC.
MMC milik siapa? = Dato Beh Heng Siong
Macam ni la… tak nak keluar rumah langsung!
Duduk rumah, hantar surat sahaja!
Apabila nak hantar surat, kenalekat setem!
Apabila kita lekat setem sahaja, kita sudah bayar Tony Fernandez, kerana POS Malaysia pun sudah diswastakan kepada Tony Fernandez.

Tahniah! Malaysia bukan lagi hak orang Melayu.

12 comments:

  1. Melayu tinggal KTM dengan Rejimen Askar Melayu Di-Raja.

    ReplyDelete
  2. Atau masih cakap kerajaan zalim dan menekan pada bangsa2 kafir ini

    ReplyDelete
  3. Dia perli lah tu bro, semua yg di atas tu Syed Mokhtar yg punya, lah tapi yg dia lupa selain Dari tu Ah Beng yg punya,DLM mana2 yg disebut semua ada Ah Beng kerja di peringkat atasan tp klu ah beng punya sykt,Melayu jadi ofis boy/driver

    ReplyDelete
  4. Melayu cuma tinggal rumah setinggan ala white house dan kopi peket old town ala ration pga gitu.....

    ReplyDelete
  5. kesihan bangsa yg dinamakan melayu , keturunan bangsa ini bakal menjadi kuli dan pengemis di negara sendiri.Semua hasil bumi dikaut bangsa pendatang dan tak habis-habis dijajah...itulah setiap kali perhimpunan UMNO asyik nyanyi lagu budak2 main api...seolah2 satu doa...kepada bangsa melayu sendiri merempat di negara sendiri..bangsa ni terleka dengan kemegahan lalu kerana masih berkuasa tetapi sentiasa bersengketa sesama sendiri tamak haloba, perusuah,dan tidak setia pada negara maka tidak hairanlah semua milik melayu dulunya jatuh pada bangsa asing..yg tinggal pada melayu hanya gusi dan gigi sajalah

    ReplyDelete
  6. Itu bodohnya pemimpin UMNO...cakap berdegar2.. kononnya parti terbesar melayu dan membantu melayu...tapi poraaah... ikan bilis aje bagi kat melayu, ikan jenahak, ikan kerapu, ikan tuna semua yg sedap2 bagi kat orang bukan melayu.

    Bila agaknya pemimpin umno ni nak berhenti melahap harta orang melayu. Pelahap sungguh!!!!!

    ReplyDelete
  7. pemimpin2 melayu yg ada sekarang samaada di dalam kabinet atau sebagai pemimpin dinegeri masing2, ketua2masyarakat lebih berminat mengisi kantung sendiri supaya lebih kaya dan berkuasa daripada membela nasib rakyat miskin(melayu) bila mereka berkuasa..tapi bila inginkan undi baru nampak bayang..sejarah melaka pasti berulang...ibarat seperti cerita pak kaduk...menang sorak kampung tergadai..begitulah nasib melayu sekarang!!!!

    ReplyDelete
  8. Apa tujuan sebenarnya penulis original artikel di atas untuk memperkecilkan kebolihan orang Melayu dengan menulis fakta yang salah .Bukan semua penggunjunhg blok ini buta tuli dan bodoh untuk telan bulatx pembohongan beliau.Orang yang berfikiran saperti beliau inilah yang bolih dilabelkan sebagai pengkhianat bangsa Agama dan Negara.Sbg contoh BERNAS, dan MSR adalah anak Syarikat Tradewinds yang dimiliki olih TS Syed Bukhari.Begitu juga DRB HICOM,Port Tg Pelepas milik beliau sepenohnya.Bank MUAMALAT majoriti stake kepunyaan beliau dan selebih nya KHAZANAH.Pos Malaysia milik KHAZANAH.Yang lainx kompeni tu saya kuran arif tetapi IPP bukan di monopoli olih YTL saja begitu jua MMC.Jikalau nak jadi luncai,terjunlah denan labu seoran diri,jananlah heret oran lain.

    ReplyDelete
  9. Owner aje... milik melayu. Tapi key person dlm operation ...mmmmm sapa agaknya.

    Owner tu untuk kantong pocket sendiri aje. Operation lah yg akan tolong support group dan vendors. Cuba semak balik.... vendors siapa ya...

    Jangan terlalu pikir face value aje.... tengok gak background dan roots nya.

    ReplyDelete
  10. Anon 7.52,
    Kalau tak tahu facts jgn jadi macam biol di atas itu.Buat penyelidikan dan rajinx membaca.Tradewinds siapa yg control operations,semua key personals orang kita,MDnya siapa,Melayu lah,Tiga cabang utamanya Beras-BERNAS,gula-CSR,getah/kelapa sawit semua bosnya Melayu dan power bawah Che Khalib.DRB HICOM,siapa pula bosnya.dan lainx lagi.Janganlah suka perkecilkan kebolihan bangsa sendiri.Memang betul vendors mostly dicontrol olih cina sepet tapi usaha sedang giat dibuat untuk mengatasi perkara ini dan dah ada pun sedikit kemajuan.Kita sepatutnya rasa syukur kerana ada juga makluk dari bangsa kita dapat lenyapkan monopoli Robert Kuok dlm bisnes beras,gula dan tepong.Usah canang perkara yg negatif saja,hebah juga perkara yang positif,lenyap terlalu banyak sikap PHD dan beri sokongan.Salam

    ReplyDelete
  11. Apa sal ko ni tak cerdik sangat? DRB itu Syed Mokhtar punya. Proton pun Syed Mokhtar punya. Silap2 ko kena saman nanti kan>>>>>

    ReplyDelete
  12. Saya bukanlah pandai sangat macam otak sdr yang geliga tapi letak di lutut.Syed Mokhtar tu bangsa apa?.Silapx sdr pula yang kena saman sebab persoalkan dia punya bangsa.Dunia pun tahu DRB HICOM Syed Mukhtar punya termasuk anak syarikatnya PROTON.

    ReplyDelete

Buat Keuntungan

www.quantumnrich.com