Saturday, April 25, 2015

AHMAD MASLAN NAK JUMPA TUN


14 comments:

  1. Kalay lg rendah kenapÄ barang boleh naik? tu org nk tau.. why?

    ReplyDelete
  2. jika secara teori mmg gst boleh menjadikan hrga barang turun..

    mengapa secara praktikal nya tdk begitu..?

    yg kita nk teori dan praktikal jalan seiring.. supaya kerajaan dan rakyat menikmati kebaikannya bsama..

    tp skrg ni teori itu nmpak hrga brg boleh turun.. manakala slpas pelaksanaannya pula, hrga brg byk yg naik.. ini jelas menunjukkan pelaksanaan GST boleh menurunkan hrga brg hny RHETORIK semata-mata..

    kini, rakyat makin keliru...

    ReplyDelete
  3. siapa dia tu ahmad mazlan..x kenal aku..

    ReplyDelete
  4. Barang naik bukan sebab GST.....sebab peniaga kurang ajar
    Lepas tu salahkan GST....mamang ada brg yg naik..itu tak dpt dinafkan....6 % aje kan

    ReplyDelete
  5. Peniaga kurang ajar sebab Menteri bodoh dan mudah ditipu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anuar Ibrahim latu...sb tu dia kedalam sekarang...

      Delete
  6. Daripada nak jumpa Tun , lebih baik mamat ini jumpa najib untuk perabis duit yang mana ada lepas tu depa semua ramai ramai belah , makin hari semakin orang meluat , cakap selalu merapu .

    ReplyDelete
  7. Berangan jadi Brutus kut?

    ReplyDelete
  8. Pndi ckp...
    X pbdi buat...
    Itulah hasilnya

    Ekonomi dimonopoli oleh Cina..
    Bangsa Cina pulak... pntg ada peluang
    Akan mudah ambil kesihatan

    Kerajaan buat apa ?
    Dgn 4, 5 syarikat Telco pun dah menikus tertunduk...
    Nak control Cina ?
    Tepuk dada.... tepuk kepala

    ReplyDelete
  9. Kalau China suka2 naikkan harga cher bako gudang2 dan kedai China pasti turun harga...

    ReplyDelete
  10. barang naik harga, salah peniaga. bila harga barang naik salahkan peniaga yang bersikap ambil kesempatan. barang naik harga salahkan peniaga yang tamak. so, apa yang kerajaan buat ? salahkan orang ajer. kalu dah tahu peniaga akan naik harga, gunalah kuasa yang ada. peniaga pun tak takut kat kerajaan. nampaklah kerajaan lemah. cgpa tinggi tapi kerja tak tunjuk cgpa tinggi. bagi adik jadi kaya pakai merc kira cgpa tinggi

    ReplyDelete
  11. Kalau kerajaan ikhlas dgn RM42 billion berapa supermarket bolih didirikan dgn menjual harga patutan kepada rakyat.
    Dengan RM42 billion kerajaan bolih tangguh GST dalam 5-10 tahun akan datang.

    ReplyDelete
  12. cgpa tinggi tapi akai singkat..takde forward thingking..jenis tak reti berpikir..yg dia tahu gst 6% so harga lebeh murah konon..dia tah nampak puak cauvinist peniaga akan ambik kesempatan at every oppurtunity...skrg baru dia tahu persepsi rakyat bahawa gst is all about harga barang semua naik termasuk di kampong2...tak pasai2 semua rakyat miskin kaya kena bayar lebeh dgn gst ini...tak ke banggang namanya tu

    ReplyDelete
  13. Yg penting tak susahkan rakyat.
    Kalau org tak susah, org tak komplen. Bila org bawahan disusahkan, sedangkan pemimpin bermewah mewah, itu yg menimbulkan kemarahan rakyat.

    ReplyDelete