Wednesday, April 1, 2015

GST - Sakitnya Tuh Aku Di Sini

Senohong Siakap Gelama Ikan Duri
Menteri Kalau Rajin Bercakap Bohong
Memang Ada Potensi Jadi Pencuri

Senohong Siakap Gelama Ikan Duri
Pembangkang Kalau Selalu Bercakap Bohong
Memang Ada Hajat Nak Mencuri

Senohong Siakap Gelama Ikan Duri
Blogger Kalau Asyik Tulis Cerita Bohong
Memang Untuk Syok Sendiri

GST - Sakitnya tuh Aku Di Sini..
Siapa yang selingkuh...siapa yang curang..

14 comments:

  1. Lu ni bro, gua perati dh mcm kaki bangkang 100% pulak. Gua nk buat perbandingan pasal gst ni mcm lu hantar anak lu pegi sekolah. Hari ini lu hantar anak lu pegi sekolah, hari ini jugak lu nak anak lu cemerlang dlm periksa, hari ini masuk u dan hari jugak lu nak tengok anak lu konvo. Hari pertama bro, biasalah tunggang langgang tu. Pak menteri ayam brand pulak ambik angin di kk, turun pantau gst di sabah katanya. Biasalah pak lawak, memang kreatif buat org ketawa. Bagilah masa susun atur dan kuca lana gst ini diperbaiki mana yg patut. Kalau tak berubah jugak, barulah gua sokong kalaupun lu nak baling bom....

    ReplyDelete
  2. ANUAR BERIBU KALI MENIPU.........HANG TAK PERTIKAI. YG BEST PERMULAAN BLOG DIMULAKAN DGN SURAH /doa....memalukan lah bro...

    ReplyDelete
  3. macam sial lah blog ni!

    ReplyDelete
  4. Mereka-mereka yang di atas layak ditauliahkan sebagai Pakar GST dalam membantu kerajaan memberi pencerahan kepada rakyat.

    ReplyDelete
  5. Mereka-mereka yang di atas layak ditauliahkan sebagai Pakar GST dalam membantu kerajaan memberi pencerahan kepada rakyat.

    ReplyDelete
  6. Permulaan blog dgn surah tu sama macam China kapir jual bihun chap masjid. ..Kluang man kan chari makan...kena tunjuk baik ....ikhlas perkara kedua...tak gitu keluwangman?

    ReplyDelete
  7. 1) apabila kita berjumpa dengan yang negatif dan menentang GST umpamanya - eloklah beri pencerahan (atau sebenarnya kita sendiri satu benda pun tak faham, just angguk-angguk je)

    2) Kalau kita teringin sangt nak dapat upah, eloklah buat blog sendiri, luahkan pendapat sendiri dan carilah kot mana-mana tauke biol yang sanggup upah kita, tetapi kalau setakat jadi anon menyalak sana sini - tak berbaloi.

    ReplyDelete
  8. takan marah kot...bile kita kritik org boleh tapi bila dah kene kritik mula meroyan...

    ReplyDelete
  9. Bila dikritik...bukan setakat tajuk ni, dah selalu..normal...kalau tidak sanggup dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai...

    Kritikan kena jawab sepatah dua, bukan buat muka jemuan, membisu, lari luar negara, arah pak pandir tolong jawab...

    Dan bila tak setuju, janganlah sialkan org itu dan ini, bagilah fakta, fokus pada tajuk...kalau jadi anon pun, janganlah sampai standard kucing kurap...

    ReplyDelete
  10. Bila dikritik...bukan setakat tajuk ni, dah selalu..normal...kalau tidak sanggup dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai...

    Kritikan kena jawab sepatah dua, bukan buat muka jemuan, membisu, lari luar negara, arah pak pandir tolong jawab...

    Dan bila tak setuju, janganlah sialkan org itu dan ini, bagilah fakta, fokus pada tajuk...kalau jadi anon pun, janganlah sampai standard kucing kurap...

    ReplyDelete
  11. Bodoh punya Kluang man. .Anon tu rumahnya di kaki Banjaran Titiwangsa ..mana ada pantai !

    ReplyDelete
  12. Sorry, rupanya i bercakap dengan bangang yang bengong maksud simpulan bahasa

    ReplyDelete
  13. Sorry, rupanya i bercakap dengan bangang yang bengong maksud simpulan bahasa

    ReplyDelete
  14. Emosi jugak rupanya kluangman ni. Ingatkan orang yg sokong pak najib shj emosional, rupanya tuan punya blog juga emosional. Hahaha....
    Aku kekadang sokong kluangman, kekadang seronok sakat balik.

    ReplyDelete