Monday, June 25, 2018

ROS KENA TURUN PADANG PANTAU MESYUARAT CAWANGAN² DAN BAHAGIAN UMNO

Pemerhatian dan semak² rekod mesyuarat termasuk temubual secara rambang..

1)Adakah Bahagian keluarkan arahan secara bertulis atau tidak kepada cawangan² berhubung medyuarat yang perlu di adakan?
2) Notis mesyuarat,  mencukupi tempoh atau tidak?
3) Notis mesyuarat ditandatangani oleh siapa?
4) Cukup korum atau tidak?
5) Bahagian nengesahkan mesyuarat walau tidak mengikut peraturan?

Gejala² di atas sedang berlaku.

Umno jangan sembang kencang tiada pergolakan di cawangan dan semua mesyuarat sempurna.

10 comments:

  1. UMNO dah tak relevan utk bangsa Melayu. Yg ada dalam tu kebanyakannya parasit yg mencari peluang untuk mencilok harta negara. Macai pula diibaratkan hantu raya tak bertuan (menurut kata KJ). Bukannya membantu UMNO sebaliknya membuatkan rakyat bertambah benci dgn UMNO. Kalau mcm tu baik bubarkan aje.

    ReplyDelete
  2. Perwakilan Wanita Umno Bahagian Kulim-Bandar Baharu pada majlis Perwakilan Pergerakan Wanita Umno Kulim-Bandar Baharu di sini.
    A- A+ (Ubah saiz teks)
    KULIM - Pemilihan kepimpinan Wanita Umno Bahagian Kulim-Bandar Baharu yang berlangsung pagi ini berlaku sedikit kekecohan apabila satu cawangan tidak dapat membuat pemilihan.

    Naib Ketua Wanita Umno Bahagian Kulim-Bandar Baharu, Mariyaton Ibrahim berkata cawangan Umno Banggol Rashid telah disahkan tidak menjalankan mesyuarat untuk melayakkan mereka membuat pemilihan.

    Menurutnya, walaupun pelbagai alasan telah diberikan namun jawatankuasa telah sahkan mesyuarat tersebut tidak berlaku pada tempoh yang telah ditetapkan.

    “Cawangan Banggol Rashid tak lakukan mesyuarat, sebab itu tak boleh memilih hari ini.

    “Kita terima alasan daripada mereka yang beritahu pada mulanya kata tak mesyuarat, tapi ahli buat mesyuarat tapi kita sahkan mereka tak buat mesyuarat,” katanya pada majlis Perwakilan Pergerakan Wanita Umno Kulim-Bandar Baharu di sini.

    Selain itu, penyandang Ketua Wanita Bahagian Kulim-Bandar Baharu, Nazira Abd Rahim berkata fail mesyuarat sayap bahagian banyak yang tidak sampai ke pihak jawatankuasa.

    “Fail wanita Umno banyak tak sampai kepada kita, mesyuarat ada fail tak ada, ada yang bagi alasan fail itu ada di pejabat Umno lah.

    “Ini berlaku sedikit ketidaktetapan, kalau fail tak lengkap saya tak akan terima,” katanya.

    Terdahulu kekecohan ini berlaku disebabkan beberapa ahli Cawangan Banggol Rashid ketika pendaftaran kira-kira jam 9 pagi tadi telah diberitahu tidak dapat menghadiri mesyuarat dan membuat pemilihan.

    Perkara itu turut dibangkitkan beberapa perwakilan yang tidak berpuas hati mengenai isu terbabit ketika mesyuarat dilangsungkan.


    Pemilihan Puteri Umno Bukit Bintang kecoh, perwakilan diludah
    Bernama
    23 Jun 2018, 8:25 malam (Dikemaskini 23 Jun 2018, 8:37 malam)

    A A
    Mesyuarat dan Pemilihan Puteri Umno Bahagian Bukit Bintang dicemari dengan insiden pergaduhan antara beberapa anggota Puteri dan Wanita Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di Kuala Lumpur, hari ini.

    Kekecohan berlaku ketika proses pengiraan undi sedang berjalan.

    Ia dipercayai bermula apabila ada individu secara tiba-tiba meludah salah seorang perwakilan yang hadir dalam majlis tersebut.

    Pergaduhan itu berlaku kira-kira 10 minit sebelum berjaya dileraikan.

    Menurut seorang perwakilan, kejadian berlaku apabila pintu bilik pengiraan undi tiba-tiba ditutup.

    Katanya timbul rasa tidak puas hati beberapa pihak sehingga berlaku provokasi yang menyebabkan keadaan bertukar kecoh.


    "Saya pelik kenapa pintu bilik undi tiba-tiba ditutup? Seharusnya ia dibuka bagi kesemua orang dapat melihat proses itu dijalankan secara telus,” katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka hati mereka lah, parti mereka.
      Tak perlu sibuk pasal pembangkang.
      PH yg jd pemerintah apahal sekarang?

      Menteri keling buat pc Bahasa keling
      Menteri cina buat statement dlm bahasa cina.
      Kalau dlm English tu kira biasalah sbb itu international punya standard. Keling pun dah berlagak jugak ke?

      Delete
    2. Kerajaan sekarang akan teraju sehingga 2023..

      Umno tak tahu ada ke tidak selepas ni

      Delete
    3. Pembetulan 6:35,bukan pembangkang tapi pembangang. Bos bangang, macai berpuluh kali bangang.

      Kikikikikikikikikiki

      Delete
  3. Sokong..terbaikk..kitaulakan dgn umno.lepas tu kita terus kan dgn DAP..yg terlalu banyak penopuan dlm cec sehingga tokong menang pemilihan peetama..selepas di protes..pemilihan kedua.jatuh no 4..tapi masoh lg pegang jawatan paling tinggi..siapa belakang dia no..sehingga yg jadi pm..telorr kna clamp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah... Sakit hati. Padahal telur yg terkepit itu bos kesayangan awak.

      Kikikikikikikikikiki.... Muahahahahahahahahaha

      Delete
  4. Ada la sikit² bang dol. Belah kulim bandar baru, belah kl ada la sikit salah faham tp settle dgn aman. Bukan mcm yg selalu pkr buat tu, sampai baling² kerusi. Dap pulak siap tak jemput perwakilan yg tak sokong pemimpin tertentu sampai tak cukup korum, tp langgar jugak. Maknanya dlm umno lebih sopan berbanding pkr dan dap. Ppbm amacam? Tak sempat buat katannya, betul ke kd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh challenge PKR, buat pemilihan dlm bilik hotel

      Delete
    2. Baling kerusi? Bukan wanita umno ke? Muahahahahaha... Umno sopan? Tak kena haram pun dan kira okay. Kuikuikuikuikuiiiii

      Delete