Wednesday, July 23, 2014

Peguam Ikan Bilis

Agak2 anda, kiki akan sokong umno setelah dia mendapat balasan setimpal dari badan kerajaan yg pilih bulu.

PDRM bukan lagi perlu dipertahan dan disokong sentiasa, apa yg mereka buat walaupun digelar anjing kerajaan oleh pembangkang.

umno bukan lagi parti yg perlu dipertahan dan disokong, walaupun dicelakakan, mereka masih diam tidak bermaruah.

kita mempunyai badan penghakiman dan peguam negara yg menjadikan ikan bilis sasaran mereka.

8 comments:

  1. Lembab nak mampos!!

    Sebab tu Cina Chee Bai Pendatang dan Keling Pariah Pundek Pendatang besar kelapa apatah di bantu oleh Melayu pembelot musibat PKR/PAS yang besar punya Anak Haram!!!

    ReplyDelete
  2. Kiki tu memang budak Poziah apa.Kau tak mahu pertahankan Umno itu kau punya pasal.Aku tak kesah kalau umno terlungkup pun kerana aku dah bersedia utk bersaing atas padang yg sama rata..Kau org je aku tengok terkial-kial mahu mengharapkan Umno buat itu ,Umno buat ini,pemimpin kena gitu pemimpin kena begini,semuanya harapkan orang lain,bukan diri sendiri..Hanya orang lemah saja yg bersikap begitu.Aku cabar kau orang utk tidak berharap apa-apa lagi pada Umno dan para pemimpinnya. Aku juga cabar kau orang supaya berusaha utk menduduki tempat mereka-merak yg kau marah tu saupaya kau orang boleh buat seperti mana yg kau mahu.

    ReplyDelete
  3. Kau simpanlah kau punya cabar tu utk diri kau sendiri ... Kau lebih memerlukannya .... Tampa cabaran dari kau pun dah ramai melayu yg berjaya tampa bantuan kerjaan kau saja yg perasan kau bagus sangat inilah jenis melayu yg lupa diri baru ada lebih sikit dh nak menyalak satu dunia mcm kau tu pandai sgt oeg lain semua bodoh2 mmg itulah resmi puak2 pr dasar pencacai taik cina

    ReplyDelete
  4. cabar ke tak cabar tu bab lain. yg orang melayu nk marah ni ialah bila pdrm digelar anjing kerajaan, kita beria-ia pertahan. kita bidas balik. tapi bila org yg patut pdrm pertahan, pdrm pulak yg bagi kuca lana. so, lantaklah org nak gelar pdrm apapun, sendiri kena sendiri tanggung. kita pedulipun, kita juga akhirnya yg sakit hati. kau kau aku aku. untunglah jadi cina dan india. ada yg jaga gila babi....

    ReplyDelete
  5. Memang kita perlukan satu parti baru ISLAM/Melayu TULEN!

    Tengok si PEMUDA UMNO-LIBERAL BANGANG yg, tak berani nak BERDEMO depan Kedutaan US/Jerman bantah kedatangan si ZIONIS-KEPARAT, "US Trade Rep" Michael Froman ni, yg. hari ni mengambil peluang mcm. si CANNIBAL, masa NEGARA ISLAM kita sedang diancam dan umat ISLAM/Melayu amat berduka dgn. isu MH17 dan Genosid amat dasyat, ke atas BUMIPUTERA Palestin di Gaza, nak memaksa kita tandatangani TPPA (kerana Jerman mewakili Kedutaan Israel di Dunia Islam - yg. patut diHARAMkan; lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014; dan siapa Froman ini - lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014). Dan si ZIONIS Froman/US ini juga disyaki nak MENIPU kononnya nak melindungi hak BUMIPUTERA! Tapi hak BUMIPUTERA Palestin boleh pula si US ZIONIS-KEPARAT nak JAHANAMkan dgn. TUANnya Israel! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140724/ek_02/AS-iktiraf-isu-hak-bumiputera-dalam-rundingan-TPPA , AS iktiraf isu hak bumiputera dalam rundingan TPPA, Oleh JOHARDY IBRAHIM!

    Awatlah juga PEMUDA UMNO-LIBERAL ni tak berdemo depan Kedutaan Amerika/UK/Germany/Peranchis yg. terangan menyokong serangan terbaru ke atas GAZA – dasar PENAKUT!! Depan Keduataan Russia bukan main - sampai sanggup bawa pi bawa bendera/bendera PENJAJAH Barat spt. UK/Jerman/Kanada/Belanda dll (Barat) yg. merupakan penyokong kuat ZIONIS/Israel -KEPARAT termasuk membunuh dengan rakus dlm GENOSID, BUMIPUTERA Islam Palestin dan Bumiputera Ortodox Kristian Russia di Ukraine sekarang (lihat di - http://www.stopwar.org.uk/news/david-cameron-defends-israel-s-right-to-defend-itself-by-murdering-women-and-children-in-gaza#.U8NC0UA4L1U , Cameron supports Israel's right to defend itself by murdering women and children, By Robin Beste 10, July 2014, dan di -. http://www.henrymakow.com/david_camerons_roots_in_opium.html , David Cameron's Roots in Jewish Banking, Opium by Brian Akira; abridged from his Blog, May 27, 2010)! Dan yg. ganjilnya, masa ini juga si ZIONIS Froman tu turun kat KL dan nak paksa kita masuk TPPA - bukan main licik PERMAINAN DAJAL si Islam/Melayu-LIBERAL!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  6. Makcik sambal nih baik buat cerpen atau novel. Anon atas yg suka cabar-mencabar tuh... ko cabar kita berusaha ganti pemimpon2 UMNO yg pondan tuh? Ko nih budak sekolah ker aper? Faham tu dulu maksud BARISAN NASIONAL! Maksudnya, kita kena ikut barisan ato giliran!

    ReplyDelete
  7. Inilah jadinya bila penyamun menguasai politik.

    ReplyDelete

APA YANG JUTAWAN SEMBANG SESAMA MEREKA

Kalau nak jadi jutawan, ada keinginan mahu jadi jutawan, baca sampai habis.  https://www.thevibes.com/articles/opinion/73448/an-open-letter-...