Friday, April 1, 2016

TAKKAN SATU KELUARGA DOK BEDAK SAMA-SAMA DEPA...

kemudian kata tak guna untuk peribadi...


22 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat diCAPATIkan.....
      Brim utk kamu, 42 Billion utk saya, Rosmah, Reza & Jho Low.

      Betul2 lah pepatah mengatakan,

      "Tak ku sangka cempedak menjadi nangka.
      Kiranya Bedak itu Powder".

      Delete
    2. itu la makanan asasi sejak 3 tahun lepas....42B najib lesapkan..bila minta bukti turun 25 billion bila kena sepak tang kepala turun lagi 2.6b bila kena maki hamun turun lagi 42 juta..

      La ni naik balik billion2 itu pun atas ihsan akhbar yahudi..cuma bila minta resit tunggu sat no...tunggu audit german plak ..lepas AG german passing plak kat Swiss lepas tu agak2 letih minta mahkamah USA plak..hebat la geng2 KD la ni antarabangsa..aku nak tengok permainan yahudi antarabnagsa plak..

      ISu bukan kemain sejak 2011 cuma lena lama tu la ni baru celik la kot...aku jamin depa akan tendang2 sampai la 2018 dgn harapan dapat la dedak2 pembangkang bernyawa...

      Delete
    3. Menanggapi Najib kebal dan tidak boleh dijatuhkan adalah pendapat bodoh & sengal. Beliau masih selamat kerana dilindungi oleh AG Pak Pandir & KP Khalid.

      Friends, Malaysians & countrymen....
      Lend me your ear & hear me good.

      Ingat.....selain Marcos & Suharto, sejarah juga mengingatkan kita kembali kezaliman seorang pemimpin negara dari Peru yang kesudahannya terpegok ke dalam penjara atas kesalahan menipu, menyeleweng public fund masuk ke akaun peribadi, menculik & pembunuhan kejam pada tahun 1990an. Siapa kata pemimpin negara kebal dari hukuman undang. Sudah ada precedence (contoh) kita boleh buat yg sama.
      Bekas Presiden Peru, Alberto Fujimori telah diekstradisikan ketika beliau melarikan diri ke Jepun dihadapkan ke mahkamah Peru mengikut International Laws.

      Delete
    4. Sungguh besar kota Melaka
      Dijaga orang malam & siang
      Sungguh benar dunia berkata
      1mdb petualang terbilang

      Hendak gugur gugurlah nangka
      Jangan menimpa si pohon saga
      Hendak undur undurlah segera
      Cukup sudah rakyat tersiksa

      Delete
    5. Sokong apa Othaman cakap di 202 -

      Pandai pandai tupai melompat, satu masa nanti jatuh juga ke tanah.

      Dah ada contoh cakap dan buat yang nampak macam cicak putus ekor. Dek Najib jugak kuncu kuncu nya. Jawapan kpd RM2.6 bilion pun ada 40 yang berlainan, spt yang di senaraikan seorang yang jijik jugak dengan nya.

      Bagus kalau Najib sekarang runding senyap senyap "exit plan" dengan yang di anggap nya boleh mengambil tempat nya. pilih mana negara dia nak diam, dapatkan jaminan tak di heret ke Mahkamah, pastu diam diam keluar dari negara.

      Delete
  2. Eh ape dah untuk engkau..eh ape dah untuk aku..

    ReplyDelete
  3. Di mulut....Bukan untuk tujuan peribadiiiiiiii...

    Tapi dalam hati...lantak ko la. Korang memang bangang sebab percaya apa aku cakap. Takpe...nanti aku tabur dedak gred rendah lagi untuk penyokong2 bangang sekalian..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rata2 duniapun tahu, Yehudi Zionist berfalsafahkan "By Sword or Debt to enslave & conquer a nation'. Tapi oleh sebab ikut telunjuk Rosmah yg mengejar kemewahan & kemaruk 'Cash is King', Najib menyimpang & khianat pd agama, bangsa & negara. Dgn mengundang puak Yehudi Zionist Apco (consultant) & Goldman Sachs bertapak & beroperasi di Malaysia bermakna Najib telah membawa masuk musuh Islam ke dalam kubu/kota negara. Maka mudahlah Yehudi Zionist merobak-robek & memperhambakan negara di bawah kekuasaan mereka kerana beholden (termakan budi) hutang & bunga riba menimbun-nimbun.

      Delete
  4. Kalau Nak jadi " Haiwan" makan lah dedak sebab dedak di makan Haiwan, kata Tun.

    Dulu yang kita tahu Ahmad Mazlan dapat Rm 2 juta dan Sharil Samad Rm 1 juta " dedak".

    Sekarang no terbongkar pula Nazir Razak adik PM Najib terima Rm 7 juta dari Najib.

    Masih Kah kita orang orang Melayu Nak mempertahankan kemungkaran yang dilakukan Najib?

    Fikir fikir kan lah wahai bangsa Melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isu ni bkn hari ini tapi dah makan 3 tahun..Allah tetap bersama-sama Najib.Alhamdulillah sehingga kini politik semakin stabil...Kepada yahudi antarabangsa kut2 baca blog KD buatlah apa nak buat..cuma nak tanya la tak payah kornar2 baring buat malu ja..ada kes dedahkan bkn takut dgn Najib.

      Delete
    2. 611, tak tau le kalau Allah bersama Najib. Kekadang Allah biorkan yang jahat jerat leher nya sampai dia sendiri gol.

      Tak baca ke credit cards Najib sampai RM3 juta lebih, di top up dek 1MDB? Ke sana sini belanja macam Raja di zaman kuno. Bini dia belanja di kedai Chanel di Hawai aje beratus ribu dollar.

      Tun Mahathir dah saman Najib lah, mamat. Dulu saman Ling Liong Sik di mahkamah, sekarang nunggu saman Tun di bicara di Mahkamah. Tentu busuk menaus tembelang itu ini pecah.

      UMNO/BN akan kalah di PRU14 jika Najib tak undur atau di gantikan.

      Delete
  5. Wahai KD,

    Bagus juga "light post" tuh, bikin pembaca terhibur di hujung minggu.

    Tapi kasi le juga satu pos yg serius, utk pembaca yang ha nya ada masa di hujung minggu nak tenyeh sikit pemimpin yang bikin banyak tak betul di negara ini.

    Mcm pos pasal WSJ dll yang lalu tuh. Nak komen di situ sekarang dah basi sebab ada 2 pos baru.

    ReplyDelete
  6. Nangka dia yang makan tapi dia nak semua orang disekelilingnya turut terkena getah.
    Najib tak sanggup getah nangka itu membelit leher dia seorang.
    Lagi baik kalau getah itu membelit orang disekeliling dan dia bersih.Itu yang dimimpikan setiap malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, Beb. Dia gunakan "tangan ghaib (hidden hands" bagi mendapatkan pegawai2 tinggi SPRM dan PDRM di tukar tempat kerja dengan serta merta suatu masa tak lama dulu.

      Tapi SPRM masih terus siasat 1MDB, RM2.6 bilion dan Najib. Gitu jugak PDRM gamak nya. Interbiu Xavier Justo di Thailand belom ada laporan keluor, kalau tak silap.

      Delete
  7. KD.. Kau ni betul la macam lalang....tempoh hari bila Nazir hayun 1 MDB bukan main jilat lagi
    Ni dah ada berita sikit yang ada kaitan dgn abang dia kau hayun dia pula
    Dulu macam nak pecah PC kata support UMNO
    Tapi bila tengok TDM duduk se meja dgn LKS dah sokong DAP pula
    Aku ingat kau ni dah terlalu banyak makan dedak,sebab kau mengaku kau orang UMNO kan...TDM kata 3 milion ahli UMNO makan dadak termasuk lah kau dan macaix yg mengaku diri mereka UMNO yang hanya mahu Presiden undur....bukan begitu....ha..ha...ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejora Liberal 12:45 AM

      Toksah lah buat cerita merepek, mana dia maklum balas kamu terhadap soalan2 saya itu?

      Ada faham tak bidalan, "when the tough gets going, the going gets tough"?

      Delete
    2. 1245,

      Yang makan dedak beras tak teruk sangat, tapi macam kamu nih makan dedak besi. Aku fikir kamu selalu susah berak, sekali sekali berak, keluar darah. Kesian.

      Kamu cari fakta dan hujah lah, jawab segala yang di kemukakan terhadap Najib berkenaan 1MDB, RM2.6 bilion dll tuh.

      Kamu baca le blog Chedet cc dan bagi respon di sini. Tak caya WSJ, NYT dll ye? Kalau gitu, kenapa kamu tak gesa Najib smana depa? Bukn main malu Najib di buat depa.

      Delete
  8. anon 12:45, blog aku special sikit sebab tak makan dedak dari siapapun.

    Kalau Khairudin, ainina, mahathir pun makan semangkuk dengan Najib, pun aku tetap balun...

    Perjuangan mencari kebenaran mesti selaras dengan Islam, itu keutamaan.
    bangsa, negara, parti itu kemudian.

    UMNO dengan berketuakan Najib dan pemimpin2 daki agak agak ada nilai lagi ke?
    Terpaksalah tolak UMNO kalau Najib masih di situ.
    Itu sebab dah ramai pemimpin menyatakan tidak akan bertanding lagi kononnya nak bagi peluang kepada muka baru, hakikatnya dah tahu akan bungkus.

    Duit 2 juta dan 1 juta kpd Shahrir dan Ahmad Maselan, cuba tanya mereka...di mana dan apa yang mereka belanjakan (?) Ada kira-kiranya, ada resitnya, mana bakinya (???)
    Langsung tak guna untuk peribadi (?)

    Dan Najib pun tak guna untuk peribadi kerana bapaknya banyak harta (?) dan rosmah menabung sejak bayi (?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong apa Kulangman cakap.

      Baca le apa ABC agensi berita Ostorlia cakap tuh. Kredit kad aje, berjuta di top up dek 1MDB. Melampau bebenor cara FLOM belanja, bill di kedai Chanel di Hawai beratus ribu dolar, contoh nya. Macam Imelda Marcos, nampak nya. Jadi Najib perlu di Marcoskan. Kalau tak memang lingkup UMNO/BN di Pru14.

      Delete
    2. Nak tahu kenapa sampai kini dia tak saman malu?

      Sebab... Dia laki bini 'Muka Tak Makan Saman:.

      Delete