Saturday, April 23, 2016

KITA DAH HAMPIR NAK DAPAT PM BARU...

Setiausaha Akhbar Najib menerjah songsang mahukan Tun Dr Mahathir namakan PM dan TPM pilihanraya.

Jelas, tuduhan mereka selama ini Tun hanya mahukan Mukhriz sebagai PM adalah fitnah dan propaganda, tembak angin tin kosong

Sebenarnya mereka pun tidak tahu, teringin sangat nak tahu perancangan Tun.
Harapan mereka kalau bukan Mukhriz, Tun ternyanyok namakan Tony Pua sebagai PM supaya kerja mereka memburukan Tun lebih jadi mudah.

Apakah setiausaha akhbar najib sudah terhidu masalah dalaman umno sesama mereka, di kalangan pendendak  mula bertunas...

Blongang pun rasa serba salah nak duduk kem mana (?)

Ku Li yang di khabarkan akan dilantik
TPM2 mengimbangi Zahid dan Muhyiddin..

Masa menetukan. ...

Alang alang TPM2, dah terlanjur, molek kalau Ku Li ganti tauke...

Isu anak KPN miliki syarikat senjata api yang dicadangkan SPRM siasat merupakan satu jabatan di bawah KDN..apakah ini strategi tekanan awal untuk Zahid (?)

41 comments:

  1. again syok sendiri statement by infamous keluangman. must you insult the people by supporting madey nyanyok who are no longer bare any right whatsover to name a PM .. must you not respect the constitution .... must you have any thng else better to do ? you better fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Kejora Liberal (2:14)...

      Kejora Liberal bila diajak debat dlm B. English dia tak berani...alih2 bukan main lagi dia nie sekarang cakap omputih. OK, tak apa. By the way, have you seen, read & understood the entire constitution?

      Now let me ask you, what right have Najib & Rosmah got utilizing the govt facilities for holidaying, shopping spree & attending personal matters like their daughter's wedding, what more when all expenses paid from the country's coffer..?? Isn't it misappropriating public fund....????

      Delete
    3. Kami lebih rela dipimpin oleh Mamak Muslim daripada Melayu Liberal budak suruhan Zionis Yahudi, USA, & UK.

      Sejarah telah mencatitkan selain bangsa Arab. pedagang Malabar & Gujerat dari benua India turut berdakwah mengislamkan umat Melayu di nusantara termasuk kerajaan Melayu Hindu Melaka di zaman pemerintahan Parameswara.

      Bukankah kita semua ketahui British & USA adalah budak suruhan Zionist Jew, dalang kepada Ad Dajal pembawa fitnah & kemusnahan. Dari awal lagi saya sudah terhidu penyimpangan Najib bila dia menyandar & mengguna pakai khidmat sykt yahudi Apco & Goldman Sachs.

      Great Britain satu masa dulu adalah the world ruling state (kuasa dunia) & peranan itu kini diambil alih oleh USA. Kejatuhan peradaban Al Khulifah empayar Islam terakhir pd 1917 di Turki adalah titik mula negara teluk & Arab dijajah oleh kuasa barat British. Semenanjung Arabia bertukar menjadi Saudi Arabia & pihak British telah melantik keluarga Saud sebagai raja baru tapi tetap di bawah pengaruh & kuasa British. Dunia Arab dipecah belahkan hingga timbullah kerajaan baru seperti Kuwait, Qatar, UAE, Abu Dhabi melalui konsep 'Divide and Rule'.

      Kemudian pihak British mewujudkan negara Israel dgn merampas bumi hak kepunyaan Palestin. Kuasa dunia kini diambil alih oleh USA atas percaturan zionis & dajal. Oleh yg demikian, saya berpendapat mana2 pihak yg bersekutu dgn British & Amerika adalah tidak layak menjadi pemimpin tanah air tercinta kita dan sekali gus dianggap petualang bangsa.

      Malang sekali semua ayam2 tambatan Tun Mahathir seperti Musa Hitam, Anwar Ibrahim, Abdullah Badawi & Najib Razak gagal menyedari hakikat ini yang awal-awal lagi telah diwahyukan dalam Al Quran & sabda Rasulullah saw dlm hadith2nya berhubung kait dgn ilmu eschatology atau ilmu akhirul zaman.

      Ingat...Arab Dogol keluarga Saud bukan pemimpin mutlak mengikut takrif khulifah. Mereka menobatkan diri mereka tidak sebagai khalifah tapi raja (king). Mereka adalah raja boneka (puppet king) buatan rejim Zionis, Amerika & British yg diketuai oleh Sir Lawrence of Arabia. Saya pernah memulis thesis ini semasa menuntut dulu. Sebab itu, saya tak ambil pusing pun kenyataan dari Menteri Luar Saudi tempoh hari.

      Delete
  2. Ooi Fly kite, rakyat dah tak mau dengar and tengok muka najib dah...hang tak tau lagi ka ? Mcam Tu jugak TV3 suku and utusan, dah lama rakyat tak tengok and baca laa ooiii....awat la hang nie bengong sangat !!!
    Umno and BN akan bungkuih kali nie...so pie makan dedak banyak banyak coz lepai nie dahtak ada eedak lagi dah...tuiiiii, malu lah kat diri sendiri tu dok sokong benda yg tak betoi ...Ceeehhhhh !!!

    ReplyDelete
  3. anom 4.00pm, kau nie dok kat mana...aku tengok TV3 baca Utusan.. Kau sial majal dok mana warga indon ke Babi

    Kluangman memang Bahalul..satu dunia tahu kluangman Bodol Nak mampus..sokong Madey Nyanok gila kuasa mamakkutty pukima haramjaddah celaka tuu..

    Madey Gila Has mah Botak Pukimah tak nak mampus, sial..Nak kan Boboi Botak yg memang BLUR Bodoh nak mamapus jadi PM Mesia...kah kah kah BOBOI BOTAK..Kau memang Bodoh muka pon bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. statement meroyan sakit jiwa tak ada fakta, maki hamun adalah standard bahasa pemakan dedak pro najib, satu dunia dah tahu.

      Ni jenis duduk setakat hulu, pagi baca utusan, petang dan malam melangut tengok tv3, nganga besar bila najib berucap, telan bulat bulat...

      muka muka ni kalau pi luar negara, dok puji melangit bangsatwan pasti dah kena ludah, keji dan hina jadi pemuja penipu.

      Tak lama lagi Mesia dapat PM baru...go fly kite.

      Delete
    2. Hang stress ke bro? Tak kena dedak ye? lol..

      Delete
  4. Assalamualaikum KD..
    Moga Allah memudahkan urusan dunia dan akhirat.

    KD aku nak jawab sikit ja berkenaan artikel dibawah,Sebetulnya aku tak sangka kau masih tidak memahami perjalanan isu 1MDB.

    KD bila kita sembang ringgit naik dan turun ianya hanya berkisar 3 bulan lepas ja...selepas itu ringgit semakin kukuh.Nak baca ringgit kena baca pakar ekonomi analisis nilai ringgit kita. Blog yg anda minta ulas tak update.Ianya ditulis tahun lepas.

    http://www.rausyanfikir.com/2015/03/krisis-1mdb-diagnosis-prognosis-dan.html
    (tengok tarikhnya...malah sumbernya semua dari barat bkn audit negara...Malah lebih teruk lagi penulis bersangka baik pada SR,WSJ dan media barat.)

    Seperti yg kita tahu Tun Mahathir menerima tamparan bilamana 42B tiada kehilangan dan 2.6B memang dari saudi. Kalau baca artikel Tun M 2014 dah tentu tak sesuai masa kini.Kerana itulah istilah fitnah pembohongan mula dikenakan kpd Tun M.


    Akhir sekali terserah kpd kebijaksanaan engkau KD utk memahami pelan rasionalisasi 1MDB.

    Cuma utk memahami apa yg Tun M berfikir dgn cara pro Najib berfikir....ini kaedahnya..

    1.Tun Mahathir berfikir.

    KD meminjam duit 100 ribu. Beliau membayar setiap bulan 1000.Duit pinjaman yg dipinjam tidak digunakan utkmembeli apa2 asset.Selepas 5 tahun duit tersebut lesap...Moga Faham

    2.Cara pro Najib berfikir.

    KD meminjam duit 100 ribu utk membeli rumah.Beliau membayar 1 ribu sebulan.KD terpaksa lupuskanasset rumah kerana banyak campurtangan keluarga..KD menjual rumah 103 000 .Setelah ditolak hutang KD ada lebihan 3 ribu...Moga faham

    Kesimpulannya...bagi yg berfikir cara Tun M akan melihat 1MDB lesapkan 42B bg yg menyokong Pro Najib melihat masih ada lebihan ketika asset dilupuskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya Mahathir faham pasal 1MDB. Tapi oleh kerana nak jatuhkannya Najib dan digantikan dengan anaknya boboi, maka isu 1MDB dijadikan sebagai satu alasan.

      Delete
    2. Kahkahkah..
      Simpan je analogi bodoh ko tu cai.

      Kahkahkah..
      Hutang 1MDB billion2 xselesai lg.

      Kahkahkah..
      3.5B billion byr kt syarikat hantu..

      Kahkahkah..
      Dh 2 ekor ceo 1MDB, tp untung xde ape pun..

      Kahkahkah..
      Hapraknya 1MDB smp GST pun xmampu byr..

      Kahkahkah..
      Busuknya 1MDB smp siapa saje nk tau psl urusannya dilabel dap,pkr dan sbgnya..

      Kahkahkah..
      Rakyat biase yg membyr cukai dan mengundi xpunya hak utk tau dan bertnya.

      Kahkahkah..
      Utk menjadi rakyat msia idaman najis harus bodoh dan mudah dibeli.

      Kahkahkah..
      Kutuk KD bodoh bangang tp tetap masuk komen.

      Kahkahkah..
      kalau KD tulis xde isi xde nilai awat goyang.

      Kahkahkah..
      Najis tlg la crk pnyokong dan cacai yg pndi2 sket

      Delete
    3. Kalau nak minta Pro Najib jawab gunakan akademik sikit bkn ayat tanjung rambutan

      Delete
    4. Begitulah kaedah dan analogi yang diberikan oleh anon 405.

      Seperti kata dato seri najib,

      Keadah analogi yang diberikan oleh anon 405 samalah seperti dato seri najib sebutkan iaitu kaedah haram jadah... ya betul tu chai, najib pernah sebut haram jadah pada PAU tempoh hari.

      Delete
    5. Salah...

      najib x penah pikir pun...kalo die tau berfikir xkan la bodoh sgt tandatangan dokumen 1mdb tanpa baca isi kandungan nye...ke xpaham benda yang dia baca tu?

      Delete
  5. semua rakyat malaysia kecuali pencacai najib paham tentang penyelewengan imdb, depa kona duit rakyat and rakyat bukan bodoh. hampa katalah apa pun but apa yg TUN cakap memang ada buktinya and semua negara luar bagi bukti yg kukuh...tapi najib, dok tunggu selasa tak mai mai lagi.....tak berani nak buktikan kebenaran langsong and dok lari dari semua org termasuk takut nak buat PC...aku baru balik dari london last week, semua kutuk our najib and malaysia...amatlah memalukan sekali.kalau TUN tak tolong rakyat sapa lagi yg kita boleh harap ? najib, Umno, Bn, MT and ahli umno ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di indonesia lihat dimana kita duduk,,,Kebanyakan rakyat inbonesia takda masalah dgn Najib cuma segelintir dan terlampau sedikit.

      Apa yg penting artikel Tun M berkenaan 42B dan 2.6B adalah fitnah semata-mata dan tidak akan dijadikan isu PRU. Maknanya sekiranya tun M masih berdegil rakyat sendiri akan menolak secara nesar2an.

      Delete
    2. Oleh itu najis pndh indonesia..
      Kahkahkah..
      bangang punya komen

      Delete
    3. aku krja kat indonesia........baru nak masuk 9 tahun.....sejak 1mdb, parah malaysia.......org sini pun dah cakap, malaysia pun 2x5 dgn indonesia.....tp sini, menteri pun dah masuk jail.....kat malaysia.....di prthankan pulak.....

      malu kalau kat airport.......org indo tanya hal 1mdb ni......org sini masih respect dr m......isu ini prnah muncul dalam 2000 an........dia org sini brharap muncul 1 org yang mcm dr m di indonesia...

      Delete
  6. Di harap yang beri komen, jangan sendiri ulas, sendiri sokong, sendiri puji - (anon ) orang yang sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD kalau kau merujuk tulisan saya diatas dan jawapanyanya dibawah cukuplah Allah yg menjadi saksi.

      KD usahlah asyik menggunakan alasan2 tak berilmiah...jawab apa yg saya tulis.Belajar dari kesilapan..Apa yg diviralkan 2014 dah tak laku.Terima lah hakikat perjuangan mempertahankan 42B dan 2.6B adalah sia-sia dan fitnah.

      Maaf KD isu ringgit dah takda orang viralkan...cukup memalukan bilamana masih ada kaitkan dgn isu 1MDB..dan yg paling penting ringgit semakin mengukuh hanya dalam masa 3 bulan. Najib terbukti pakar ekonomi apabila tenang didalam memevbuat perancangan menghadapi kelembapan ekonomi dgn penurunan harga minyak.

      Delete
    2. Kahkahkah
      Cukuplah Allah menjadi saksi..

      Kahkahkah
      Ini idea sgt baik utk najis dan cacainya. Polis peguam hakim boleh letak jawatan skrg. Cukup Allah jdk saksi.

      Kahkahkah
      Apa yg diviralkan taon 2014 br taon ni dpt jawapan. Ssh nk dpt surat derma dr arab. Smp menteri luar pun luk lak..

      Kahkahkah
      2.6B dlm akaun najis tu fitnah ke?

      Kahkahkah
      Ringgit mengukuh atau menurun xboleh dijadikan bukti dimahkamah utk salah laku najis.

      Kahkahkah
      Pakar ekonomi tandatangan surat xbaca isi kandungan smp terbyr 3.5B kpd syarikat hantu. Ini taraf seorng pakar.

      Kahkahkah
      Memalukan msia takot utk membawa kes 1MDB ke mahkamah sdgkn negara lain yg terlibat dlm pngaliran wang 1MDB tanpa segan silu membicarakannya.
      Salah atau benar bkn masalah. Bentangkan dimahkamah biar umum dpt melihat. Jikalau benar takot apa?

      Kahkahkah
      Semua negara yg membicarakan dimahkamah isu penggubahan wang haram 1MDB adalah negara bukan islam. Mungkin islam mengharamkan utk membengtangkan keadilan utk umum.

      Kahkahkah
      Dgn alasan cukuplah Allah menjadi saksi, semua penjenayah dan penjahat boleh bebas.

      Kahkahkah
      Teringat kes bdk kt company aku. Kene tuduh pow main contractor. Bila suruh lwn blk jawapan dia jawab biarlah Allah jdk saksi aku.

      Kahkahkah
      Berani kerana benar, takot kerana Allah menjadi saksi.

      Delete
    3. Fumakilla 6.24 berkata..."KD kalau kau merujuk tulisan saya diatas dan jawapanyanya dibawah cukuplah Allah yg menjadi saksi."

      Fumakilla ini jugalah bersumpah dengan nama Allah dan disaksikan oleh pembaca tidak menerima sebarang dedak, habuan dan wang haram yang disamun oleh najib.

      Bertaubatlah chai....

      Delete
  7. Ok lah KD PRU SARAWAK insyallah menuju kemenangan walaubagaimanapun kita tidak boleh terlampau over confident...

    Cuma yg pasti BN masih menghadapi masalah dikawasan bandar.

    Terkini insyaalllah kalau betul jangkaan deklarasi rakyat bakal terkubur dalam masa 6 bulan..Nampak gaya pihak pro najib tidak akan mengulas dan akan dibiarkan kubur tanpa nisan.Satu lagi strategi blogger pro Najib yg hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Regim "Rasuah Didahulukan Penyamun Diutamakan". lol..

      Delete
  8. KD, kami kat kedah nie memang dok go all out utk capai 1M tandatangan deklarasirakyat, biaqpie lah apa yg bahalol bahalol najib nak kata apa pum, yg penting kita kaleh depa masa pilihan raya nanti kalau najib still tak nak turun...masa tu barulah pencacai and pemakan dedak tau langit tinggi rendah. aku kat kws jamil khir semalam, lebih 3K org sign deklarasi rakyat and semua situ tak akan sokong org yg makan duit anak yatim and boss dia yg kona rakyat malaysia, semalam pun depa dok tanya, awat selasa tak mai mai lagi....bila nak saman ?
    conirm KD kedah memang Bungkiuh kali nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confirm la ya 3 ribu...oii banyak nya..Agak2 la kau ingat pru ni kira 3500 org ja yg undi?

      Pkai la palaotak..

      Macam nila sembang banyak tk pyah...buat demo di kedah tunjukkan kekuatan..tapi jgn buat di dewan..faham tak?

      Psal tu la bila pro najib kata bingai marah...korang ni faham ke apa itu PRU? kau ingat pru buat kat laman KD ya.

      Apa2 hal Sarawak kita sama2 tunggu jgn ada yg sedih nanti..

      Delete
    2. hahahahha...sarawak ko blum tentu dapat majoriti dedak oii...tp cuba ko cakap besar psl semanjung....ko tau la pas pru nti bila penabur dedak dah xde...hahahah

      Delete
  9. ooi bahalul, aku tak kata 3k boleh menang pilihanraya...awat bengap sangat hang nie ? ooh pencacai najib...macam najib jugak lah yaa.
    tunggulah mangkuk aiyun ooi, umno and Bn akan terterap lah kali nie !!!
    depa dah suruh polis halang deklarasi rakyat counter kat stadium semalam....depa ingat kat stadium saja ka rakyat boleh sign ? org semenanjong tak peduli pun bn menang or kalah kat sarawak bahalul ooi...yg penting BN and umno kena tukaq lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm maaf la ya...bkn apa sahbat biasanya geng2 protun klau sembang ribu2 tk main la...Aku bkn apa kau bkn sahaja fitnah pemimpin UMNO jamil khir makan duit anak yatim malah kau kan tulis kat kawasan jamil khir bakal terlingkup??

      Tak tahu plak aku maksud kau lain...

      Camna pun aku tetap tegas klau takat 3K buat abis pulut panggang ja...Tahniah aku ucapkan usaha nak jatuhkan BN sampai buka kaunter la...betul2 semangat .....tapi semangat biul la...Kalau zaman Mukris ari khamis malam dah blah kl...la ni baguih betul.

      p/s
      la rupanya kau pakatan...hmmm semenjak Tun M geng dgn pakatan aku tertipu banyak kali tak tahu yg mana UMNO yg mna PKR

      Delete
  10. Kena jaga dan pelihara najib. Cai pun dpt juga habuan dr derma pak arab aka 1mdb tu. Sumber dedak tu. Apa yg pac kata tentang 1mdb pun mereka tak ulas. Mereka dok ulas apa yg najib kata. Memang makan dedak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak minta Pro Najib jawab gunakan akademik sikit bkn ayat tanjung rambutan

      Delete
  11. asyik dok kutuk Tun M tapi apa yg rakyat nak tau tak berani nak jawap...dok asyik sembunyi, tapi Allah maha kaya, depa dok sembunyi tang mana pun, rakyat tau jugak akhirnya....
    lusa hari selasa....

    ReplyDelete
  12. Hang dok merepek apa.... Setannn

    ReplyDelete
  13. pencacai kat atas nie takut terima kenyataan yg Allah lebih berkuasa dari Najib...
    pie lah sembunyi macam najib...
    terlampau buat salah and terlampau sembunyi sampai terjerut diri sendiri...
    lusa hari selasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. la selama ni sapa yg berserah pada Allah?

      Pro Najib selama ni memang meletakkan Allah segala2nya...Kau ingat isu kehilangan 42 B lesap bkn fitnah la ya?

      Aku cabar teruskan lah bawa isu 42Biliion lesap.

      p/s,,sejak sejak akhir ni asyik citer USD 3.5 Billion ja...aiii takkan 3.5 B malaysia bankrap...jgn la sembang tak ilmiah...pertahankan 42 Billion lesap..Ada berani?

      Delete
  14. kami bukan macam boss hang yg selalu lari and sembunyi bahalol ooi.
    kami tetap dng pendirian kami yg 1mdb adalah masalah and curi duit rakyat.
    tak payah dok kona cuba nak kalih ke 3.5b usd pulak...yg dok ada pun tak berani nak jawap and dulu kata tunggu audit and la nie kata under sosma pulak ?
    cam nie lah pencacai and pemakan dedak macam hang nie dok pusing and hang ingat rakyat bodoh macam hang ka ?
    lusa hari selasa...

    ReplyDelete
  15. Blogger red bean army keluangman dan putramerdeka melaga laga kan pulak dahhhh

    ReplyDelete
  16. aku bukan blogger, hanya bahasakan diri kami aja...
    aku rakyat yg benci rasuah, penipuan, gst, 1mdb and lain lain yg sangkut dng Najib and umno and BN...
    lusa hari selasa...

    ReplyDelete
  17. Sembang banyak kuat, tapi dah ada desas-desus kat terangganu nak buat kerajaan perpaduan dengan pas. Hahahaha telur dah tak ada ka?

    ReplyDelete
  18. Faham sangat urusniaga 1MDB.Contoh urusniaga lebih kurang macam ni.Saya nak berniaga modal rm1.Jadi saya buat pinjaman beli tanah dan bangunan dan beli juga mesin .Lepas tu saya jual tanah bangunan dan mesin untuk bayar hutang.saya masih berhutang aset dah tak ada jadi saya pinjam lagi untuk jelaskan hutang yang tertunggak dan seterusnya dan seterusnya dan seterusnya sampai mampuih hutang tetap tak langsai.

    ReplyDelete
  19. Cara berniaga tu dah macam kerja broker kampungan yg pagi petang siang malam bersembang di warong2. Cakap berdegar-degar, habuk pun tarak. Nafsu dodol betul....!!!

    ReplyDelete