Monday, April 18, 2016

ZAHID, JUST PLEASE TELL ONLY TO YOUR DAUGHTER...




Kalau anak saya, budak tadika, umur 3tahun 8bulan 5hari (3.85) bersetuju dengan Zahid, saya akan turut setuju.

Budak kecik tak pandai bohong. Mulut kita boleh bercakap bohong tetapi mulut tidak boleh membohongi hati kita.

Kalau kita bercakap dari hati (yang benar) atau kita bercakap melalui mulut (yang bohong) sedikit sebanyak ada terpapar di wajah kita ..

Boleh percaya ke muka macam Zahid ini..
Boleh percaya ke muka macam Najib ini..

Muka pak arab tu, jangan tanyalah ..


GO FLY KITE......KITA TAK MAMPU
Kesian, yang jadi penyokong pun sampai mampuih tak dapat naik...kehkehkeh

11 comments:

  1. Mesti lah Zahid nakkan orang berhenti cakap pasal 1MDB dan RM2.6 bilion yang sekarang ada yang kata RM4.2 bilion masuk ke ekaun2 Najib. Dia mesti sokong Najib. Kalau tak, dia mungkin hilang jawatan kabinet.

    ReplyDelete
  2. zahid has all the right and credibility based on facts to say what is righfully ... not madey who have no right or credibility to say anything about 1MDB based on his irresponsible slander .. you better fly kite !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Credibility?
      Creditdibeli?
      Crocodiledundee?

      Based on fact 1MDB telah bayar billion2 kpd syarikat hantu.
      How about that?

      I doubt go fly kite willing to swallow the truth when it is bitter

      Delete
    2. Duit loan RM42 bilyon dialir keluar entah ke mana. Ya Allah, tersentak jantung bila dengar kita kena bayar duit bunga saja RM190 juta kpd pihak bank. Itu belum pinjaman pokok lagi. Busines jenis apa yg Najib/1mdb buat, takkan nak gadai semua tanah rezab Melayu? Power station yg digembar gembur sebagai asset pun dah tahap putus darah (monopause), tak laku lagi kalau dilelong. Temasek Holdings Spore ditubuhkan tak pinjam duit bank. Rezab simpanan Spura terlalu banyak. Najib nak ikut orang tapi tak ukur diri sendiri. Ada kah masuk akal dgn RM1juta hendak buat business real estate berbilyon-bilyon. Kesudahan Reza Aziz anak Rosmah yg beli aset/harta2 di Beverly Hills & New York, bukan 1mdb. Kejadah apa nie Najib.......??????

      Delete
  3. Kenyataan minta terima penjelasan tu ditujukan kepada orang2 miskin bandar dan ramai orang2 kampung yang tak berapa cerdik dan mengharapkan bantuan beras.

    Bukan untuk orang2 bandar dan sebahagian orang kampung yang cerdik.

    ReplyDelete
  4. Bunyi macam tin kosong jer

    ReplyDelete
  5. Terima saja lah Dedak dari RM2.6 Billion itu!!!

    Kahkahkahkahkahkah........

    ReplyDelete
  6. Tgk pola pengundian pun dah tahu. BN tak menang di bandar yg majoriti drp golongan terpelajar. Bila na tutup mulut dan akal yg boleh dibuat adalah kpd pengundi tegar mereka di desa. Yg non partisan terutama golongan anak muda bagaimana?

    ReplyDelete
  7. pie mampuih buang dng Najib and his gangs...mati hidup balik pun kami sekeluarga tak akan sokong umno/Bn...adik beradik and ramai kawan kawan pun sama.
    budak darjah satu pun tau najib harami and pencacai dia and pemakan dedak ranjau rakyat malaysia.
    tunggulah masa hampa akan sampai jugak....kami semua dah sign deklarasi rakyat tadi, semua 2008 forms !!!

    ReplyDelete
  8. Dalam 10 orang... 9 orang tak percaya cakap Najib...Fullstop.

    Kalau Zahid nak terjun dgn Najib persilakan...tapi seluruh anak cucu kita akan kencingkan kubur pemimpin melayu sekarang.

    ReplyDelete
  9. Zahit...jika awak seorang pemimpin yg jujur amanah berkaliber...dengan jawatan yang awak sandang skrg....boleh tak awak komen dan siasat dari mana datangnya wang juta2 dalam akaun peribadi kak rusma awak tu? Jika awak diam dan buat tatau saja...awak memang tiada kredibiliti ..!

    ReplyDelete