Google+ Followers

Saturday, January 14, 2017

ADAKAH SATU KESALAHAN ATAU MUSTAHIL BERSATU MENGGANTIKAN UMNO MENJADI KERAJAAN YANG LEBIH BAIK.

Bagi yang ingin membuat ulasan,  tolong baca dulu teks penuh ucapan Perasmian BERSATU di Stadium Melawati 14/1/17 oleh Tun Dr Mahathir supaya tulisan anda relevan dan tidak emosi serta semborono yang memalukan diri sendiri.

31 comments:

  1. http://khairulryezal.blogspot.my/2017/01/malaysiakini-lapor-3000-orang-stadium.html?m=1

    ....peergh mme releven 22 taun nan lalu... nak tanya bape ahli yg hadir... jidin mana... jidinn... awak kat mana jidin kat mana.....

    Gambar pun tak ada suma close up memanjang..

    jidinnn oo jidinnn ... mano ko..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuck....kikikikikiki

      Delete
    2. Anon 6:56pm...
      Engkau memang seorang pendedak tegar yang tugasnya hanya untuk menyemak blog-blog yang anti Boss Babi ko tu. Kalau tidak masakan ko boleh bagi satu link sahaja untuk menunjukkan betapa ramainya kehadiran dimalam pelancaran itu.

      Aku cakap kerana aku berada disana selaku petugas Briged Aman dari jam 9 pagi sehingga 12 malam. Sekurang-kurangnya kehadiran mencecah 7-8 ribu orang.

      Ni... Bukan Close ups.
      https://www.youtube.com/watch?v=W9LU5pqE4Lg

      https://www.youtube.com/watch?v=q7HxydVRquE&t=5s

      https://www.youtube.com/watch?v=g0SHEsGqRXY

      Delete
    3. TSMY ada je...kenapa? aku hadir ke perasmian semlm..

      Delete
  2. Slmt bermimpi disiang hari

    ReplyDelete
  3. Tak salah...tapi ucapan yg hipokrit.

    Ada ke parti yg nak menjadikan Malaysia jadi tak baik???

    BN, parti harapan , PAS dll semua nak jadikan Malaysia negara yg baik...

    So, apa yg herannya???

    Tapi kita kenalah guna otak....tengok parti mana yg jujur, bersatu dan mempunyai wawasan yg jelas..

    parti pembangkang tak bersatu , nak tentukan siapa PM dia orang pun tak boleh, masing2 ada calon sendiri, mereka sebanarnya mengambil kesempatan antara sesama mereka, agenda konon nak selamatkan Malaysia tapi antara mereka tak bersatu.

    Macam mana rakyat nak percaya???...

    Sblm PRU 14, bentuklah satu parti seperti BN. Lantik presiden yg akan jadi PM jika mereka menang. Bertanding guna satu logo. Baru rakyat yakin.
    Kalau tidak . mereka ni hanyalah menipu rakyat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada..dah terbukti sekarang..parti najib telah menjadikan negara makin teruk..hutang bertambah sekali ganda dari hutang 5 org PM terdahulu. GST telah menaikkan harga barang. Malaysia antara 10 negara tertinggi dengan rasuah. saudara dok dengar tv3 suku, baca utusang mana nak tulis benda2 ni...pe yang najib ada jawatan seperti dalam 1mdb, felda semua menuju kehancuran..hutang syarikat yang bermodal 1 juta dah jadi 51b..mana najib belajar ni..

      Delete
    2. semalam dalam ucapan perasmian tun m ada tegaskan sekali lagi bahawa parti pembangkang perlu menggunakan 1 logo, dan lawan 1 sama 1 dengan BN. dalam masa yang sama dia juga ada menepelak parti yang cakap nak lawan bn dan letak calon bertanding menjadikannya perlawanan 3 penjuru di mana ia sebenarnya akan membantu najib untuk menang..

      Itu yang Tun M sedang usahakan anon 7.52. tp semua tahu najib sedang memujuk PAS untuk membantu UMNO..itu je talian hayat UMNO..

      Delete
    3. Tak mungkin PAS akan bersatu dengan UMNO untuk 3 penjuru
      di KELANTAN. Dah pasti PAS tak mahu menang sorak, kampong
      tergadai. PAS bukanlah bodoh sangat, mesti mereka pun
      tak mahu kehilangan KELANTAN dan pada akhirnya langsung
      hilang kredibiliti di mata pengikutnya.

      Delete
  4. Tak kisahlah, walaupun cuma 10 orang yang hadir, yang penting
    parti Bersatu sudah dirasmikan penubuhannya. Sekarang bolehlah
    ditubuhkan cawagan dan bahgian untuk menambah ahli.

    Nothing is impossible - segala-galanya bergantung kepada
    USAHA dan PERANCANGAN ALLAH.

    MEREKA yang menghina dan memperkecilkan party CAP BUNGAN ini,
    mesti ingat - KAMU BUKAN TUHAN untuk menetukan hidup/mati party ini.
    Selagi ada USAHA ALLAH akan sentiasa membantu.
    Ini JANJINYA kepada umatNYA yang menadah tangan kepada pertolonganNYA
    Allah Maha mengetahui.

    Golongan PENGANALISIS berkata, MUSTAHIL UNTUK JATUHKAN NAJIB.
    Penganalisis ini TUHANkah........??????
    INGAT- Dulu orang kata impossible akan berlaku Brexit.
    Tapi lihat, apa berlaku sekarang.......??????
    British tak takut nak keluar dari kesatuan Eropah dan
    masih boleh hidup. Matawang pou sterling, tak jatuh pun macam MYR.
    PERCAYALAH KEPADA PERANCANGAN ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisah kalau 10 ajer hadir???

      Pelik lah lu...

      kalau sikit mcm tu, elok tak payah buat parti.

      Buat jadi pening kepala pemimpin pembangknag ajer...

      Lepas tu nak minta banyak kerusi...

      memang nak menghancurkan parti pembangknag sebenarnya

      Delete
    2. Memang tak kisah, sebab bukan senang nak hadir malam-malam.
      Kehadiran fizikal tak penting, yang penting SOKONGAN time PRU14 nanti.
      Apa nak diherankan, Majlis makan MALAM NAJIB yang bernilai puluhan ribu di Sri Perdana masa PAU UMNO dulu pun cuma 200 orang hadir termasuk polis dan reporter
      tapi kamu semua kata, NAJIB DAPAT SOKONGAN 100% RAKYAT MALAYSIA!!!....HEHEHE.
      Tapi aku tengok gambar-gambar kat SCRIVBE A.Kadir Jasin,
      kerusi semuanya penoh dengna baju merah. ITU PENUOKONG
      JAMAL JAMBAN KE...............???????
      Kesian Jamal, penyokongnya sudah masuk party CAP BUNGA!!!!

      Delete
    3. 10 orgpun takpe? Baik buat parti pinggan mangkuk ke, parti makan cekodok ke...hahahaha

      Parti politik kena la ada juta2, mcm dap, pkr,...baru la ada umphhh! Orgpun tak segan nak sign jd ahli. Kalau takat tu je ahli, nak dijadikan keldai tungganganpun dap tak sanggup. Patah tulang belakang sebelum bergerak...

      Delete
  5. Parti Madey ni akan dibubar selapas PRU 14.

    Brapa kerusi dia nk bertanding nanti??

    Parti paling muda...

    Kalau ada yg menang pun, lepas PRU 14 nanti akan masuk semula kedalam UMNO....percayalah.

    Parti ni adalah perosak pakatan pembangkang. Lagi banyak parti lagi pening kepala pemimpin pembangkang.
    Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2017/01/malaysiakini-lapor-3000-orang-stadium.html#7uj2IvetOkJJmyFh.99

    ReplyDelete
    Replies
    1. analisa berdasarkan pe anon 8.03..penubuhan PPBM bukan disebabkan kalah bertanding macam tengku razaleigh (semangat 46), bukan sebab dipecat kerana ada scandal liwat macam PKR. PPBM ditubuhkan/tertubuh kerana ramai penjilat2 dedak yang mempertahankan penyamun. Yang bertanya, mengkritik kes 1MDB dipecat. itu beza. di kawasan aku di kedah, kebanyakkan yang menyertai PPBM adalah org2 UMNO dulu yang besengkang mata memasang poster, menjadi pemandu2 kereta berlogo kan BN membawa pengundi ke pusat mengundi..itu le org2 yang masuk PPBM. kenapa dia org beralih arah? kerana dia org pengkhianat ke? sebenarnya pemimpin2 UMNO, wakil2 rakyat UMNO yang masih bersama najib le yang menjadi pengkhianat. Undi akar umbi kepada mereka untuk berkhidmat dengan penuh amanah telah dikhianati...

      Org2 atasan atau pemimpin2 UMNO tak pe le..kurang2 dia org dapat dedak 1 juta, 2 juta..yang bawah2 ni dapat pe? dapat 50 kalau join jamal? UMNO hak mutlak akar umbi bukan hak mutlak najib..tp sekarang dah lain..Najib adalah UMNO, UMNO adalah Najib..pe yang menteri2 pertahankan, adalah najib..bukan rakyat yang makin terhimpit dengan kos sara hidup dan lain2..

      Delete
  6. Cik Minah...apa awak tulis memang betul.

    nak tubuh parti biar ikhlas....bukan ada agenda peribadi dan keluarga.

    Kita tunggu nani PRU 14 ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa guna ramai ahli, kalau jenis macam EZAM KOTAK,
      asik melompat bawak kotak-kotaknya dari sati party ke lain party.
      KITA nak jatuhkan NAJIB, kita tumpu ITU SAHAJA.
      Tak perlu pening-pening kepala berebut jawatan, SIAPA NAK JADI PM.
      Sampai masanya, bila dah menang, ha......pilihlah mereka yang
      berkebolehan dan menunjukkan kesetiaan tanpa berlandasan.
      Nak jadikan budak RAFIZI sebagai PM pun, aku tak kisah
      sebab DIA MEMANG BERKEBOLEHAN dan sentiasa ada idea baru.
      Bukan senang nak jadi wistle blower.
      Blower kosong macma blogger UMNO memang ramai.
      Tap;i, siapa yang kenal mereka....????
      NO DEDAK, NO BLOWING........hahaha!!!!

      Delete
  7. Penat cik minah bercakap dengan bahalol, betul kata suharli bercakap dengan berok lebih senang.

    Yang bahalol ni memang beruk yang dia hantar, bercakap dengan dia orang ni kena guna bahasa beruk.

    malangnya kita bukan beruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak penat pun.
      Hari nikan cuti.
      Inilah CARA YANG PALING BAIK MENGISI MASA SENGGANG....lol

      Delete
  8. BR1M hapus ka tidak kalu cop bunga boboi jadi kjaan...? Ceciter....kikikiki...

    deklarasi rakyat ada t tangan 1.2 jota... yg darang 700 saja..crciter

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg datang 700 org je? hahhahaha..saudara g ke? nampak sangat UMNO dan BN dah takut..hari2 dok komen pasal PPBM je..hari2 tanya berapa jumlah ahli, siapa bakal PM kalau pembangkang menang..itu menampakkan ketakutan..jgn takut saudara. kalau kami menang, kita akan ubah malaysia menjadi negara yang lebih baik dari zaman najib ni..itu aku pasti..PPBM adalah parti yang dimiliki oleh ahli2nye..bukan macam UMNO yang dimiliki oleh najib dan diuruskan melalui cash..

      Delete
    2. 9.29
      deklarasi rakyat ada t tangan 1.2 jota... yg darang 700 saja..crciter


      UMNO kata ahli 3 juta..tp kenapa time persidangan UMNO tak sampai 3 juta pun yang hadir....statement oleh org yang sel2 otak tak berhubung..hahahahhaha...

      Delete
  9. Sikit Hari Kita tau siapa yg sain cek atas nama Eric tan..Bibir bwh pun bergegar..Kikiki..

    ReplyDelete
  10. APA APA PUN KENA UCAP GAK TIMAKASIH KAT MEDDEY MAHA.MEGA BATUAPI NIH... DENGAN ADENYA MEDDEY... REFORMASI DAH.MATI KINI
    DENGAN ADE MEDDEY ALJUBOORI DITANAM KE BUMI
    DENGAN ADA NYA.MEDDEY PKR BERLALU PERGI..
    DENGAN ADANYA MEDDEY PARTI PKR HANCUR KINI
    DENGAN ADANUA.MEDDEY PAN KIAN MATI
    DEGSN ADANYA MEDDEY BAKA ALJUBOORI SUNYI SEPI
    DENGAN.ADANYA MEDDEY PRU 14 BN/ UMNO JADI KERAJAAN LAGI UTK SELAMA LAMANYA ...INSYALLAH...

    TIMAKASIH MEDDEY KITTY



    kikikikikiki....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 11:39 jangan lupa mkn ubat, takut hang yang kena tanam dulu, fitnaHkan madey kena cari Tun di padang msyar. Berat tuu..

      Delete
  11. Pelik bin ajaib.Itulah ungkapan yg sesuai diberikan kepada majlis pelancaran pbbm malam tadi bertempat di stadium malawati.Unkapan pelik bin ajaib memang sepadan dgn majlis tersebut dimana presiden parti tidak berucap sebaliknya pengurusi parti dn naib presiden nampaknya mendominasi dgn menggariskan aspirasi dn halatuju parti.Walaubagaimanapun dgn kehadiran 3000 ke 5000 orang mengikut anggaran msia kini majlis tersebut dianggap berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presiden kata nak talkinkan umno, dia lupa ada org nak talkinkan dia pulak dlm bersatu lepas ni....pelanduk memang mcm tu, selalu lupa jerat...

      Delete
  12. Masalah pada tulisan pendedak.. Lari fakta jauh sangat, asalkan tulis agaknya dapatlah dedak. Sebab tu tulisan tidak dibumi nyata, kalau kita ulas juga dengan kita kits terikut sewel.

    Anggaplah itu just sysitan jembalang yg merayau. Penat nanti dia diam lah tu

    ReplyDelete
  13. Assalam Bro,kepada ahli PPBM,marilah kita tumpukan perhatian bagaimana nak menang PRU 14.Biarlah lawan kita mengutuk,menghamun dan macam-macam lagi,usah peduli.Kita buat kerja kita ,tak perlu nak menghina orang.Allah Maha Mengetahui...

    ReplyDelete
  14. Anon 6.56.00 PM....kou ni gila ke apa?..asyik dok tanya Jiddin,Jiddin....kalau yang kou maksudkan itu TS Mahyiddin Yassin ,apa kou buta ke tak nampak TS Mahyiddin yang telah memberi ucapan dengan begitu hebat sekali??....

    ReplyDelete
  15. JELAS MUSIBAT2 DAN ANJING UMNO TAKOT DENGAN BERSATU!!

    TUN M THE BEST!!!

    ReplyDelete