Google+ Followers

Saturday, June 9, 2018

ISU PENDEDAHAN KADIR APA KATA RAFIZI DAN INVOKE (?)

Kebebasan bersuara kadang² hanya boleh di satu pihak sahaja.

Kebebasan bersuara membawa Rafizi hingga ke reman,  digari dan nyaris dihumban ke sungai buluh.
Akhirnya dibebaskan...

Rafizi explain keputusan itu tiada kaitan denga PH menang (!) tetapi rakyat memilih PH tetap ada kaitan dengan simpati pada Rafizi.
Jika BN menang,  apakah Rafizi yakin boleh menghirup udara segar diluar.

Justice of people tidak berubah sebelum dan selepas PRU tetapi perkara yang sama tidak berlaku ke atas pemimpin. Mereka sudah bercakap dua bahasa.
Ertinya Lim Guan Eng pun sudah boleh jangka tuahnya!! !

Status Rafizi dan Anwar hampir sama..
Rafizi selamat dari Sungai Buluh..
Anwar diselamatkan dari Sungai Buluh..
Agar sukar jika faktor politik tidak dibarangkalikan..

Rafizi dan Anwar bukan Ahli Parlimen..
Jika dikatakan Nurul akan kosongkan Permatang Pauh untuk membolehkan Anwar bertanding,   takkan tidak ada calon kosongkan untuk Rafizi...

Apapun Rafizi kena stand on its own dalam isu,  tidak pilih kasih,  tidak pilih bulu,  sanggup ke penjara sekali lagi?
Takkan nak biarkan Lateefa Khoya mendahuluinya dalam isu DAKJ @ pun memang benar Rafizi sudah jadi budak suruhan (?)

15 comments:

  1. Buat apa main politik lagi ni ?
    Kata dah menang..sekarang bersihkan Malaysia la. Toksah cakap pusing2.

    Sebenarnya rakyat Malaysia (selain daripada penyokong tegar) dah sangat muak dengan permainan Langkah Kajang yang buang masa rakyat Malaysia ni.

    Tolong..tolong..tolong..
    Simpan niat bukan2 ni kejap.
    Tak payah tambah masalah
    Selesaikan yang dah ada.
    Ikut janji. Manisfesto.
    Toksah buat yang lain selain daripada yang dijanji.
    Kalau dah janji tapi belum boleh buat, bagitau dengan jelas. Rakyat boleh faham. Dan jangan lupa bagitau bila boleh buat!
    Toksah bohong macam najib.
    Berdosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah dah menang... Yeayyyy. Yg jadi pembangang tolong tolong tolong duduk diam2... Jgn terloncat2 mcm kera kena belacan atau serupa babi kepanasan. Semua janji sedang ditunaikan satu demi satu.. Kalau tak nampak juga, sah anda mmg macai. Kahkahkahkah

      Delete
    2. 3:14 kau ingat kau seorang je ke yg undi PH? Yg menyebabkan PH boleh menang sbb undi dari silent majority, bukannya undi penyokong makan taik dedak parti mcm kau.
      Gunakan otak sikit nak hantar komen.

      Delete
    3. Kalau kau tahu PH menang kerana silent majority, kenapa kau masih sakit hati? Oh ye... Skrg aku dpt agak kau ni mesti macai BN yg kalah hari tu. Patutlah komen kaun macam si bangang yg bengang. Lain kali kalau nak reply jgn gunakan otak kau yg bodoh tu.
      Muahahahahahahahahaha.. .

      Delete
  2. Tutup cerita Anwar
    Rakyat pun dah mula bosan dgn cara Anwar
    Hari hari bertahun2 cerita sama,
    Ada pemimpin luar , Pm luar yg nak jumpa Anwar nak berbincang

    ReplyDelete
  3. Sayang kepintaran dan keberanian yg ada xdpt digunakan utk negara.

    Biarkan brader lihat lawatan PBB, hadi dan zahid menemui tun m sbg permulaan kpd pengakhiran sikap tamaknya.

    Lantikan azmin dan kuasa kewangan yg besar diberikan kpdnya menunjukkan taktik lama tun m menghadapi musuh dalam selimut.

    Xmustahil anwar dan rafizi akan menjadi sepi spt ku li dan musa hitam.
    DAP (MCA+MIC) hanya menurut jika dpt imbalan setimpal.
    Manakala PAN dimana pas duduk, disitu dia jadi musuh.

    Kenangan lama mengimbau..
    Kah kah kah kah.

    BN+Anwar sayonara

    ReplyDelete
  4. pd saya, sdr rafizi memenuhi ciri2 utk menjadi pemimpin utama Negara.

    dia masih bersih, pintar n cekap.

    rayuan ikhlas saya ia lah supaya dia berusaha utk mendekati tun m agar ciri2 nilai negarawan dpt d pelajari nya.

    more often than not, a wise leader wil adopt a policy that benefits d major portion of d populace.

    pls take my advice rafizi.(n old dude that has seen a bit of d world). insya'allah u wil reach yr destination intact n wiser.

    wallahu'allam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia pintar dan cekap, sepatutnya dia dah jadi seorang Ahli Parlimen dan mungkin sudah menjadi seorang menteri.Kalau dia bersih, kenapa terpalitkan diri dengan masalah undang-undang. He is not a team player, boleh bagi satu undi sahaja pada GE14.

      Kami yang unknown ini have work as a team to give millions of votes to PH.

      Delete
    2. Kadangkala ahli PH ni bongkak sgt. Mereka ingat mereka menang dgn kederat mereka. Kalau tak kerana undi dari pihak atas pagar & unknown, tunggu lah 3 kali pru lagi, itupun tak reti nak baca lagi.

      Delete
    3. Kadangkala macai BN ni bangang sangat. Mereka ingat mereka kalah kerana undi atas pagar. Kalau macam ni tunggu 100 tahun lagi pun BN tak akan bangkit. Itu pun tak reti nak baca lagi. Bangang. Kihkihkih

      Delete
    4. Adat Melayu, ajaran agama dan pesan orang2 tua kita - hormatilah orang2 tua dan bersopanlah mengeluar kata terhadap kita kalaupun berbeza pendapat. Jangan sama sekali 'kurang ajar & biadab, apatah lagi membentan & menghasut seperti perilalu Rafizi'......!!

      Nuar pulak, insaf2lah diri, tak terfkir kah dia kenapa sampai kini tindak tanduknya (rebel without just cause) tidak dapat restu Illahi - 2 kali diaibkan dgn keputusan mahkamah atas perilaku seks songsang. Kesalahan tetap terpalit dan melekat walau telah diberi pengampunan oelh YDPA.

      Delete
  5. berapa lama lagi boleh hidup ini la yg macai bangang banggakan.. alahaii

    ReplyDelete
  6. Dalam apa2 kes pun,
    tak kira pangkat darjat..
    Apabila yg benar dizalimi dikecam, tp yg salah disanjung dan diangkat...
    Kita semua tahu apa kesudahan dan rupabentuk ketetapanNYA.
    Sama ada akur dgn tidak saja,
    Lambat dgn cepat saja.

    Dan dlm kes TS Kadir Jasin ini,
    Siapa dipihak benar?
    Siapa yg dizalimi?

    Budak tadika pun tahu jawapannya.
    St.Regis itu pipi,
    Sondakh itu kaki.
    PT Eagle itu lori.
    Taek itu dalam tangki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm tangki rumah kau.

      Delete
    2. 829,
      Dlm rumah ada jamban,dlm lobang jamban ada 829 ketul taek jho low

      Delete