Wednesday, November 11, 2015

Apakah Tawfik yang terhegeh hegeh jumpa Tun (?)

Mana satu nak percaya antara cakap seorang negarawan dengan desperado mantan ahli Parlimen Benut sepenggal dan nampak macam serabut...

Kalau dia dilantik ke kabinet Najib dan dijadikan Menteri - mungkin cakapnya selepas ini "boleh pakai"...


......

Bercakap dalam satu sidang media selepas membuat ucaptama di majlis anti-rasuah, Dr. Mahathir berkata, dia tahu Tawfik membencinya sekalipun anak bekas Timbalan Perdana Menteri itu berlakon menyukainya.

Tawfik adalah anak bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Dr. Ismail Abdul Rahman. Tun Dr. Ismail Abdul Rahman diketahui tidak mempunyai hubungan yang baik dengan Dr. Mahathir.

"Saya tahu, dia tidak suka saya. Mengapa dia datang bersama-sama yang lain menemui saya, saya tidak tahu. Secara nyata, dia mempunyai niat yang tidak elok, dan orang jenis ini, kita tidak boleh percaya. Di hadapan saya, dia sangat baik. Malah dia sangat menyokong tetapi apabila di belakang saya, lain pula ceritanya," 


kata Mahathir menceritakan pertemuannya dengan Tawfik dan Kumpulan Moderat G25. 





# Kenapa agaknya dalam keadaan Negara tengah jerebu politik, yang muncul jenis serabut, berkarat mengusutkan lagi keadaan..
Tak ada ke yang jernih sikit..

7 comments:

  1. kalaulah bertindak awal....dah di lantik jadi menteri mee segera.....

    ReplyDelete
  2. Mahathir dah terlalu nyanyuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 2.45 Sebenarnya kamu yang buta dan tuli , Tun M sebenarnya tak rugi apa pun dalam isu ini malah isu Najib menyeleweng dan 1MDB , Tun M boleh buat bodoh macam Tun Dol tidoq , buat tak peduli hal ehwal negara samaada nak mampos ka atau nak lingkup ,kerana dia dah punya segalanya untuk hidup aman dan sentosa tampa gangguan kerana kalau nak heret beliau ke penjara dah lama pak dol , anuar ,US dan WSJ sudah lakukan kerana Tun M musuh mereka yang utama , tapi disebabkan tudohan hanya fitnah beliau masih hidup aman tenteram , tapi sebagai seorang yang mempunyai integriti , maruah , wisdom dan sayang kan kepada negara , agama dan bangsa tentu lah orang macam Tun M ini tak boleh duduk diam seperti pak dol yang tak berapa cerdik , termasuk la kamu anon 2.45 ,tapi yang pasti Najib tidak akan duduk aman apabila beliau terpaksa berhenti dari jawatan PM malah pasti akan ambil giliran anuar yang akan keluar sg Buloh ketika itu . hi hi hi hi. jadi fikir fikir la .....

      Delete
    2. TDM masih dikenali & di hormati di SELURUH DUNIA, masih dipanggil utk berucap di merata2 tempat..
      ukuran nyanyuk = yg nyanyuk ni org yg tau nak bezakan benar atau salah..
      cuba buat research banyak2...

      Delete
  3. Yang nak jumpa Group G25 tu adalah Tun M. Out of respect to mantan PM tentulah the group yang bertandang kerana mantan PM ada ofisnya.

    Diantara orang yg tengah gila nak jatuhkan Najib dengan Tawfik tentulah saya lebih percayakan Tawfik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok pada cara bercakap & sidang media, rasanya G25 ni takdelah kuat sgt pengaruhnya..
      lebih ke arah liberal je..org yg nak hapuskan JAKIM...huhu
      jadi kemungkinan besar G25 ni yg terhegeh2 nak jumpa TDM & TSMY..
      mgkin nak dpt point, atau favor, manatau bleh jadi Menteri Segera..(qualifikasi = tak perlu pandai, asal setia)

      Delete
  4. Sapa kata Dr M dan TSMY yang pergi berjumpa G25 minta sokongan?.

    ReplyDelete