Sunday, April 3, 2016

JENTERA NAJIB SEMAKIN LEMAH...

Ahmad Maslan, bekas Ketua Penerangan UMNO telah diganti dengan Anuar Musa.
Ada perubahan (?)
Kenapa kerap sangat tukar....lepas ni siapa, next !!!
Salleh Keruak dan Rahman Dahlan dah tak power lagi ke ???

Tugas mereka hanya serang Mahathir, dalam dunia ini musuh UMNO No. 1 adalah
Mahathir, bangun pagi, belum sempat gosok gigi, baca wassap, baca internet apa Mahathir kata, lepas tu jawab...sebab itu jawapan busuk macam longkang.

Kenapa tak baca Utusan Malaysia atau dengar TV3...sebab mereka tahu apa yang diwar warkan, skrip mandor.

Kejayaan paling boleh pakai bawa masuk Ku Li untuk angkat tangan sokong Najib, dah memang Ku Li orang UMNO, Ketua Bahagian...ada peruntukan, apa nak dihairankan.

Siapa yang saman UMNO sehingga diharamkan (?) Siapa yang loncat masuk balik UMNO(?), kalau Mahathir itu pecah belahkan UMNO, kenapa Tun benarkan beberapa pengkhianat masuk semula (?)

Ahmad Maslan Biro Teknologi Maklumat, General Perang Siber, Ada perubahan (?)
Ujudkan keyboard warrior yang juara maki hamun !!!
Sekadar sembang besaq di kampung... kenapa tak lawan di peringkat antarabangsa, lawan  media antarabangsa yang kononnya memfitnah Najib, UMNO dan Malaysia.

Ada fakta (?) buat lawak boleh le..

43 comments:

  1. Assalam Bro KD,Saya ucapkan tahniah kepada KD kerana berani berkata benar.Syabas......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tak lemah nya jentera Najib bila dia kasi jawatan kapada orang berdasarkan yang kuat melaungkan ampu dia aje. Salleh Said Keruak contoh nya.

      Siapa nak beri hemah kapada Menteri Penerangan macam itu? Jadi, bila yang menerang ha nya bunyi macam meneran dalam jamban, mana rakyat dapat apa pesanan nya.

      Jadi kelam kabut dan lintang pukang le jentera nya. Hingga ada 40 "Jawapan Tersoal (Questionable Answers" kapada RM2.6 bilion yang di senaraikan oleh seorang hamba Allah yang terharu berkenaan dengan nya.

      Delete
  2. KD teruk la semangat geng protun...kegagalan demi kegagalan..deklarasi rakyat dengar citer dah tutup buku psal nak cecah 100 ribu pun payah...

    Ceramah pandan hancur malah demo GST paling memalukan...dah lah tak ramai ada plak memalukan Tun M..kira pecah belah ni..

    Apa2 hal semenjak berita luar masuk campur naik la semangat tapi backfire...baru aku faham kalau geng pro kerajaan kata duit dari saudi semua nafikan tapi bila WSJ confirm semua tubduk bersetuju la....kelakar la plak..punya la susah nak yakinkan korang apa yg SPRM kata benar duit dari saudi semua pakat mengeluarkan kenyataan penghinaan lagi antaranya Arab gila...pastu suruh saman..itu la alasanya..bila saman kira betul ...tapi bila WSJ dah perbetulkan semua jadi bedak sejuk bkn dedak basi ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa cakap? Ko cakap? Spa nak caya? Last aku baca 2 hari lalu Deklarasi Rakyat dah sampai 100,000 yg sign. Membohong aje ko nih.

      Delete
    2. Anon 11:47 pm Pencacai dan pemakan Dedak!!!

      Delete
    3. Hmmmm....masih bernyawa lagi si Kejora Liberal nie. Sebentar lagi saya akan telanjang bogelkan betapa pengecut, dayus, munafik, biadab, kuat mencarut, kaki fitnah, kaki tiru/copy paste dan putar belitnya dia melalui singkapan/ulang tayang yg bakal dipertontonkan buat satu Mlaysia, bahkan satu dunia.

      Delete
  3. KD baca balik betul2 sejak 2015 serangan fitnah semua terbongkang...

    Kau mesti ingat KD selama ni yg serang Tun M bkn Lim Kit siang...Malah serangan Tun M bermula dari 42 Billion...walaupun jelas penipu ramai masih percaya...itu belum lagi Arab gila bg duit kat najib...semua masih percaya(geng2 protun la)...kalau rakyat yg baca pro kerajaan dah nampak tipu dari isu 42 Billion lagi...

    Bg aku UMNO semakin kukuh...ini yg penting..Msalah rakyat tolak kita tunggu PRU sarawak...kita tengok dulurakyat percaya ke tak Najib penipu...

    Bila UMNO kukuh Najib kira lena la tidonya...buat masa ni semua serangan dipatahkan dgn mudah terutama isu 1MDB mudah sangat Arul selesaikan...Dulu hong kong kata ada kes..pastu Swiss la ni apa plak ya..

    p/s jgn lupa duit ringgit semakin kukuh...semua pengulas ekonomi tergamam la..Najib memang hebat..rileks ja selesaikan masalah ekonomi...tak la macam 1997 kelam kabut nampak macam ya ya ja tapi duit hangus berbillion ringgit...Zaman Najib senang sangat buat kerja bantu rakyat duit semakin kukuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh lah yang caya RM2.6 bilion tuh derma anak raja Arab Saudi. Menteri Luar Saudi Arab dah kata itu bukan derma anak raja Arab Saudi, itu "pelaburan" seorang individu.

      Surat yang di katakan di tulis dek seorang anak raja Arab itu tipu. Konon nya di tulis d tahun 2011, bunyi nya se olah olah dia tahu semua masalah yang timbul di tahun 2015. Baca le blog Chedet cc kalau nak tau lanjut.

      Delete
    2. @Anon 11:55

      Memanglah semakin kukoh tapi cuma kukoh diantara pemakan dedak jer...

      RM2.6 Billio tentulah boleh tidor lena Bangang!!!!

      Delete
    3. 12:49:00 AM,

      Ini dia yang Tun Dr Mahathir kata di tulis di suatu blog - sori tak salin yg dlm BM di blog nya:

      Mahathir said the letter - dated Nov 1, 2011 - had answered all the questions which were only asked last year after the Wall Street Journal exposed the US$681 million in Najib’s personal accounts.

      “This letter which is supposed to prove that the money is a gift, is full of inconsistencies with regard to dates, amounts of money and frequency of disbursement.

      “It is as if the writer, purported to be ‘HRH Prince Saudi Abdulaziz Al-Saud’, knew in 2011 that in 2015 the existences of the ‘gifts’ would be discovered, exposed and explanations would be required. It is an amazing case of prescience,” said Mahathir.

      Delete
  4. Anon 11:47 dan anon 11:556 (anggaplah dua orang yang berbeza) nanti aku hantar komen kau orang ni kat media antarabangsa, tentulah mereka tergamam membaca hujah yang paling bernas, macam Ahmad Maslan jawab je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau awak ni nak menyindir, tak guna. Diorang Projib tak makan sindir. Kulit tebal mcm kulit lembu.

      Delete
    2. Bukan tu jer Bro!!

      Ko ketok kepala dorang dgn Tukol pon tak guna dan tak akan berdarah sebab da kosong dan berotak!!!

      Delete
  5. Baca dengan berlapang dada..

    1.​Najib mendakwa bahawa semua tuduhan terhadapnya adalah tidak benar. Dan konco-konconya pun dilapor dalam akhbar arus perdana bahawa tuduhan yang dibuat oleh media asing seperti Wall Street Journal, ABC TV Australia, Financial Times, dll akhbar-akhbar terkemuka di Amerika (Sila lihat senarai media, akhbar dan TV yang dilampirkan, 53 kesemuanya, serta senarai negara dan agensi penyiasatan mereka) semuanya berhasrat memburuk imej Najib. Mereka ini seolah-olah tidak ada kerja lain selain dari memburukkan Najib dengan laporan dan rencana TV yang panjang lebar disertai gambar dan dokumen. Segala bukti yang ditunjuk oleh mereka semuanya tidak boleh diterima kata konco-konconya. Yang boleh diterima dan dipercayai hanyalah penafian oleh Najib. Penafian Najib tidak pernah disertai dengan bukti-bukti yang jelas. Ini tak mengapa. Penafian olehnya sudah cukup untuk AG mendawa tidak ada kes untuk Najib didakwa di mahkamah.

    2.​Kerana penafian Najib, Ketua-Ketua Bahagian dan Ahli Dewan Rakyat UMNO semuanya membisu atau cuba mempertahankan Najib.

    3.​Pendirian mereka luar biasa. Ia seolah-olah menerima apabila sesuatu jenayah berlaku dan orang yang melakukanya dikenalpasti tetapi hanya kerana ia menafi, maka ini bermakna ia tidak salah. Jika penafian sahaja diterima sebagai asas kepada pendakwaan, maka tidak akan ada sesiapa pun yang akan didakwa di negara ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembodek2 itu semua sama macam ayam bro.. Campak dedak semua sebok makan dan tak bersuara!!!

      Jangankan perkara yang komplicated.. perkara senang pon jawab serupa orang BANGANG dan GOBLOG!!

      Imbas kembali statement AhJibNgok...

      PAk Arab masokkan ka account "peribadi" RM2.6 Billion

      Belanjakna beli dedak umtuk Pembodek Musibat dia RM1.5 Billion

      Kembalikan pada Pak Arab RM2.03 Billion

      Pandaikan AhJibNgok buat kira2?? Budak sekolah rendah pon tak seBANGANG AhJIbNgok!!!

      Delete
  6. Sekarang ni proton tinggal nyawa2 ikan.Kerajaan akan cuba membantu proton dgn menyuntik modal tambahan setelah sebelum ini sebanyak Rm 9billion telah dilaburkan secara berperingkat.Perlu diingatkan pelaburan kerajaan berbentuk sehala demi membantu proton dn rantaianya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa cakap? Kamu tak nampak, tak baca ke bahawa di hari yang amat panas pun ada yang keluar ke himpunan GST, himpunan di Ampang, di Pandan.

      Najib dah ketar lutut. PMO melompat bila dengor berita baik sikit. Tapi sapa caya apa PMO cakap lagi dah. Dulu bila rakyat tibai menantu Najib jadi aya raya dengan serta merta, PMO keluor kenyataan konon nya ada "legacy of wealth". Tapi SEMUA adik2 Najib pulak keluorkan kenyataan menafikan nya.

      Tak ke besar kemaluan gitu. Tapi kulit tebal mcm gajah, mana ada kemaluan.

      Delete
    2. Kejora Liberal....

      I swear I'll make you eat your own words and reveal the real true hypocrisy & down to earth individual you are on the face of the planet. Coming soonn.......

      Delete
  7. orang melayu ni memang pelik dalam blog din turtle ambil dari wsj kata rosmah belanja rm 55 juta di gedung kain jakel. bayangkan rm 55 juta itupun orang melayu yang bangang percaya. kalau dah rm 55 juta elok beli terus gedung jakel buat ape beli kain. kadang kadang aku tergelak tengok bangsa aku otak ade, sedikit pun tak pakai. budak sekolah rendah pun boleh faham yang mengaji sampai universiti otak bengap. melayu oh melayu marah pun bangsa sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau bohong aje. Kalau betul Din Turtle ada tulis gitu, ngapa tak beri link nya. Melayu mcm kau ni pembohong, penjangak, penipu. Entah entah kau ni Cina DAP menyamar di sini.

      Delete
    2. Kau baca tak abislah mamat.RM55juta itu dibelanjakan dari tahun 2011-2015.Sepanjang 5 tahun bukanlah sekali belanja.Aku bajet kalau betul pun tuduhan wsj itu,aku tak rasa untuk beli kain rosmah semata2,mungkin untuk diberi pada wanita umno ke atau lain2 tujuan yg kita pun tak tahu.Ada banyak lagi tuduhan najib dan rosmah borong sakan barang kemas dihawaii dan itali berjuta2 sekali shopping serta beberapa lagi tuduhan shopping barang2 mewah lain.

      Ini sangat2 memalukan negara dan seluruh rakyat Malaysia.Tapi pelik bin ajaib najib cuma berdiam diri dan tak menafikan.Kenapa tidak disaman saja kalau ternyata fitnah?Seluruh dunia sedang mentertawakan dan mempersendakan Malaysia dan najib cuma mampu bercakap berapi2 di depan orang2 kampung saja?

      Delete
  8. Nak cadang la kat cai dan cgpa 3.85, buat la majalah atau buku atau media sosial antabangsa untuk tolong presiden jawab wsj, abc, dsb. Duta pun diam tak jawab nila orang dok kata kat pm kita. Nampak sangat duta pun buta maklumat 1mdb dan derma. Patut duta ambil la ag punya maklumat untuk jawab. Cai tahap intelek tinggi pun tak jawab wsj, abc 4 corners dengan fakta. Setakat khabar tak betul dan salah, omputih tak mau terima ke?

    ReplyDelete
  9. Mana nak jawab WSJ, kecut nak saman WSJ, sebab mesti kalah punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol bro kalau AhJibNgok saman nampak2 koyaklah dubur dia sbb semua rahsia terbongkar!!!

      Delete
  10. Najib Razak 1MDB scandal: Malaysian Prime Minister's accounts triggered internal money-laundering alarm

    www.abc.net.au/news/2016-03-29/najib-razak-bank-accounts-triggered-money-laundering-alert/7280244

    So much money was pouring so rapidly into the Malaysian Prime Minister's personal bank accounts that it rang internal money-laundering alarms inside AmBank, a major Malaysian institution part-owned by Australia's ANZ.

    Key points:

    • PM's personal account held under codename 'Mr X'
    • Account received more than $US1 billion in two years
    • Millions of dollars spent on luxury hotels, cars and jewellery

    Hundreds of millions of dollars were being wired into Najib Razak's accounts .. while the head of a Malaysian state-owned company topped up the Prime Minister's credit card accounts with millions of Malaysian ringgit in cash.

    Mr Najib's Platinum Mastercard and Platinum Visa had been overdrawn thanks to a 3,320,670.65 ringgit ($US1,039,369.91) purchase of jewellery in September 2014 — a spending spree described inside AmBank as a "huge volume".

    Mr Najib's wife Rosmah Mansor has previously been reported to have purchased a series of luxury items, from diamond jewellery to designer handbags, which appear beyond her husband's $A130,000 official annual salary.

    Between opening his account at AmBank on January 13, 2011 and April 10, 2013, Mr Najib received a total of more than $US1 billion — or, more precisely, $US1,050,795,451.58 — including a series of individual deposits that ranged between $US9 million and $US70 million.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Credit card Najib dan Rosmah mesti banyak point utk dapat travel free... betul tak?

      (Aku bagi point utk pemakan dedak ni....)

      Delete
    2. 4:04:00 AM,

      Nampak bebenor otak kamu kecil, tak tahukan yg Najib ada Executive Jet gomen punya tapi dia dan Rosmah buat macam sendiri punya, kamu cakap pasal point mcm budak kecik pulak.

      Delete
  11. Salam KD, apa yang hang dok cakap nie memang betoi, hanya pencacai Najib yg bengong and bahalol saja yg masih buta and pekak and bisu as well. Kalau ia pun 3 juta ahli umno sokong najib, yang balance tak sokong, boleh umno menang ka ?.?? awat lah depa nie bangang sangat ?
    Semua kawan aku kat overseas pun kutuk Najib and aku cukup malu la nie.
    tapi aku percaya rahman, anuar, shahril, nazri samseng, aziz penipu TH, jamil ustaz penipu,salleh kaki bodek and the great 3.85cgpa akan rasa balasanya pada next election nanti, masa tu kalau depa nie buat U turn pun org dak tak percaya dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh tunggu next election, bro, kalah UMNO dan lingkup semua kalau Najib tak undur atau di gantikan awal sabelom PRU14.

      Kita kena gesakan puak berkenaan ambik tindakan, kita kena hebohkan dan selalu cakap pasal perlu nya Ah Jib Gor undur atau di gantikan itu, sokong Deklarasi Rakyat, pengaruhi semua kekawan dan kenalan tanda tangani nya.

      Delete
    2. bro, memang kami semua dok buat dah, we need to make sure najib resign ASAP. Rosmah sedekah kat Jekel ....ha ha ha.....bagi kat kita semua pun baguih jugak. pencacai najib ingat org malaysia nie macam 3.85 cgpa kot ?

      Delete
  12. Ini apa hal si Minah rambut mcm lelaki, pakai mcm lelaki Azalina kata bekas Peguam Negara Gani Pattail patut mintak maaf bentukkan Pasukan Petugas Khas menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion pulak?

    Kan itu menarik perhatian lagi dan mengeluarkan busuk cerita Najib berterusan.

    Dia sendiri kata, hal itu "had marred the reputation of the country and the prime minister."

    Memang lah keputusan Gani buat begitu "had opened the door for former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad and other anti-Najib individuals to attack him and the government." Tapi bukan kah itu Gani punya tugas?

    Gani dah berpuluh tahun praktis undang undang, si Azalina ni macam budak mentah cakap begitu. Tu lah si Najib nih, kasi jawatan kpd orang yang selalu melaung ampu dia, tak kira otak baik ke tidak. Jadi, macam mana lah Najib nak dapat sokongan? Dia perlu berundur atau di gantikan, kalau tak, jahanam UMNO di PRU14.

    ReplyDelete
  13. Jentera Najib dah tentu lemah. Yahudi Leissner, boss investment bankers Goldman Sachs yang in charge business di Malaysia dan komplot dengan 1MDB pun dah cabut balik ke Amerika bulan lalu.

    Goldman Sachs dapat lebih setengah juta US$ sebagai upah bikin bonds untuk 1MDB tapi nama dan reputasi nya merudum sebab di lihat berkomplot dgn 1MDB. Dari pada "among the top" di kalangan investment bankers, Goldman Sachs dah jatuh ke nombor 17.

    Goldman Sachs arahkan leissner ambik cuti dan dia pun letak jawatan. Balik ke Los Angeles, diam di rumah yang berbelas juta dolar harga nya, gamak nya tak jauh dari rumah yang anak tiri Najib, Reza Aziz beli dan yang Najib serta Rosmah selalu pigi tuh.

    Dah takda punasihat Yahudi Lleissner, mana jentera Najib nak kuat lagi?

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. 5.55 kalau semua komen tak betul, apa yang betul?

      Delete
  15. Replies
    1. komen anon 6:41 menunjukan jentera Najib benar-benar lemah dan lumpuh.

      Delete
  16. Bila aku baca komen2 kat blog ini aku rasa macam nak terkencing.Apa punya bodohlah kau orang semua yang aku andaikan semuanya melayu bertekak macam orang gila.Joyah becok dengan Minah loceng yang selalu bergaduh kat depan rumah aku pun tak sekecoh macam ni.Apa punya bangangla perangai orang2 kita ni...bawak mengucapla brother.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 7:06 ini kaki kencing, bila dia tak boleh kencing dalam blog ni, mulalah senak perut...

      Bila tak dapat jawab saolan, mulalah datang angin sengugutnya..

      Delete
  17. 7.06, hang pie jilat pungkok najib and rosmah laa...pencacai najib macam hang nie, tak akan kenyang punya, sampai kami semua terajang hampa barulah hampa tau langit tinggi rendah !!!

    ReplyDelete
  18. KD,kalau jentera najib lemah dah lama dah Umno ni berkecai.Paling tidak satu pertiga keseluruhan dari bahagian Umno sudah berontak pada najib.Kalau setakat dua,tiga bahagian tak payah kau syok sendiri lah.Aku dengar Afdal pun tak sign2 lagi deklarasi Rayat tu,kot-kot dia pun nak uturn tak?.Kau melalak dekat blog kau kemudian disupport oleg geng2 yang secitarasa dengan engkau tak kemana nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 7:30...komen mcm ni baru best, ada le sikit isi..

      keep it up bro...

      Delete
    2. Nyindir ke Kluangman? Cmna pulak komen dia ada isi? Itu semua pendapat dia yang nengok dari luar. Pandangan superficial je. Tak kaji mendalam, tak lihat banyak tahi bau busuk di sabelah dalam parti itu.

      Kalau dah Tun Mahathir pun berontak, jentera Najib gunakan cara kasar buang orang dari kabinet, buang ahli biasa dari parti, gertak sana gertak sini macam gengster, mana kuat nye?

      Di dunia mana pun, mana gengster boleh berkuasa lama. Di pulas oleh pihak yang lebih kuasa - Polis. Ingat SPRM dan Polis maih teruskan siasatan 1MDB dan RM2.6 bilion.

      Delete
    3. Kes najib ni dah membusuk dan bernanah dah dan seluruh dunia boleh bau busuknya.Di negara2 eropah berita pasal kes ini terpapar di muka2 depan akhbar2 utama.Seluruh dunia tahu kes ini valid dan perlu disiasat oleh badan bebas yg tidak berkepentingan.Sitertuduh pula perlulah mengambil cuti sepanjang tempoh siasatan.Semua pihak yg dituduh begitulah sop nya termasuklah kes tokong lge.Tidak ada yg berkecuali.

      Kenapa orang2 umno cuba memperbodoh2kan diri sendiri dan rakyat Malaysia semata2 kerana membela seorang pemimpinnya?Adakah umno sudah bersedia menjatuhkan parti umno itu sendiri demi seorang najib?

      Delete