Sunday, April 10, 2016

SUARA AKAR UMBI DI PRINGKAT CAWANGAN



KEMASKINI:
## nk tnya sikit tlg beri pencerahan hri cawangan sy adakan mesyuarat agung cwngn dlm surat pekeliling masa mesyuarat dimaklumkn pd jam 04:30pm saya dtg seperti waktu yg dinyatakn dlm surat tu tapi bila saya dtg didapati mesyuarat da dipenghujung mesyuarat rupanya mesyuarat dijlnkn lebih awal dari masa yg dimaklumkn mohon penjelasan dan penerangan dari group apa tindakn yg saya boleh ambil atas mesyuarat tadi sbb x dimaklumkn perubahan masa mesyuarat mohon group tlg beri pandangan dan penerangan pd sy apa langkah yg boleh diambil trhdp mesyuarat itu:






1. Break from too much of POLITICING and stop washing all our dirty linen in public.

2. Go back to the PERWAkILAN of UMNO and let the PERWAkILAN decide who the want to leed tham into the next PRU 14 DSN UMNO or the new brand of UMNO.   lead by non other T S M.

3. Itulah yang terbaik..

4.Kita semua kena all out untuk PAU 2016
 itu saja pilihan yang kita ada..

5. Unfortunately..

6. Wakil pemuda negeri johor dlm ucapan mendesak perkara yg sma pd pau 2015..

7. Kj geleng kepala waktu tu

8. Sy ada dlm dewan wkt ucapan cikgu zaid

9. "Akar umbi perlu diberi hak menentukan ketua mereka utk pru 14..adakan pemilihan 2016 atau scpt yg mungkin"

10. Mna berani ....X de telor ..ckp berdentum dentam ..nak berhadapan dgn ahli umno PAU  ada pemilihan ja ...telor pun hilang ... itu lah pemimpin UMNO  hari ini ..

11. Lambang bagi pemimpin yang SIHAT dalam sistem democracy,sedia berdepan pada pemilihan bila2 masa..

12. Have a mesy. Agong to choose the new team. ASAP . The winner be alot to form the new team and no witch hunting allowed. 

13. We start afresh .That is the reason ,why UMNO  is party KERAMAT to the Malay.  "Period" Please Najib this is chance to kill two birds with one throw.

14. Yes....
Let's all out for that

13 comments:

  1. Masalahnya KD..suara peringkat cawangan ni akan mati di peringkat bahagian. Cawangan cakap lain..sampai kat Bahagian..esp KBU..jd lain pulak. Suara akar umbi x sampai keatas..septtnya KBU membawa suara akar umbi..suara2 dari cawangan..tp..sampai kat PAU..jd lain pulak. Cth..masa pemilihan Ketua Pemuda dulu lar..kalau ikut pencalunan (dr cawangan)..Mukhriz paling banyak dapat pencalunan..so...kalau ikut suara akar umbi..patut dia lar naik..tp smpi kat PAU..kat KBU...KJ yang naik..sbb dah ditabur habuan...so..pi mai pi mai..tang tu gak..selagi struktur pemilihan masih begitu...

    ReplyDelete
  2. aku harap umno mampos lepas pru 14 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau mampos dulu, Mamat. Atau Chibeng menyamar sebagai Mamat.

      Amacam, kau nak di dong dong chei kan ke di baca doakan di kubor kau?

      Delete
    2. Kita selamatkan & hidupkan UMNO (United Malay National Organisation), dan hapuskan sama sekali UMNO (Untuk Muntahkedarah Najib Only).

      Delete
  3. Selagi politik wang yang KJ di dapati bersalah tapi bapak mertua dia Tun Dol, tak di larang pegang jawatan macam Ali Rustam dll.

    Habis, hanchus, semua bisa di atur sebab politik wang tak habis habis. Melanda landa bila Najib pun kasi RM1 juta sini, RM2 juta sana, di percayai dari RM2.6 bilion, di jangka dari 1MDB. Pengerusi PAC "cari makan" pun buat laporan ke Parlimen tak sebut nama Ah Jib Gor pun.

    Kena terus laungkan mintk Njib undur atau di ganti. Kalau tak, lingkup UMNO di PRU14.

    ReplyDelete
  4. Suara cawangan ni kata orang macam anjing menyalak bukit.
    Tapi kata haji Hadi anjing bukan menyalak bukit tapi menyalak babi kat atas bukit tu.
    Fikir2kanlah.
    Selamat berjuang .Amal maaruf nahi munkar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa dengar cakap Hadi, Hadi dah nazak nyawa-nyawa ikan walau jauh muda dari TDM. Begitu juga Najib, dah nampak lebih uzur dan tua dari umurnya. TDM dah 91 tahun, masih sihat cergas, terbang ke sana sini, beri ceramah & tak lari bila di soal pemberita maupun polis2 Najib.

      Delete
  5. "Agong to choose the new team" - I like that suggestion.

    Tun dah kata kempen "Selamatkan Malaysia" mintak perhatian Raja Raja.

    "Should the Yang di-Pertuan Agong or at least three members of the Conference request it .., the Keeper of the Rulers' Seal may convene a meeting of the Conference of Rulers." -

    en.wikipedia.org/wiki/Conference_of_Rulers#Roles_and_procedure

    ReplyDelete
  6. stuju... biar ahli umno tntukn sape yg mreka nk utk jd pmmpin .. jgn dkongkong kbebasan brsuara n suara akr umbi... yg ats2 jgn syok sndrik seolah2 akn kekal smpai kiamat pganga jwtn.. kelangsungan demokrasi dlm umno prlu d jaga dgn baik.. umno tak pernah tandus pemimpin baru ttp pmmpin sdia ada yg mmbuatkan seolah2 umno nie trlalu brgntung dgn mreka.. dr 2015 desakan akr umbi pemuda n pu3 dh d suarakan spy pmilihan dtruskn.. tp akhirnya suara org muda umno di sampah sarapkan bgitu shj...

    ReplyDelete
  7. Ala berapa ciput cwg yang membuat usul.......
    TSMY jadi Presiden....LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib perintah kuku besi. Tangguh pemilihan parti. Nanti sampai masa nya, tangguh lagi atas alasan dah dekatsangat dengan PRU14. Demokrasi kupra wotak dia mcm tuh.

      Delete
  8. dah melalut protun dan anti DSN ni semua... spin tak hingat... move on lah ... buang masa je ... do better thing... else go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilih:
      1. Terus sondol makan dedak.. @
      2. Go fly kite..

      Delete