Google+ Followers

Monday, August 7, 2017

HUSAM MUSA KRITIKAL PADA LEBUY ANGGUK



24 comments:

  1. Betul KD.
    Takkan ahli pas pu tk boleh tau?
    Maklumat asas pun nk tertungkup hijab purdah., OSA.
    Ulasan dari bijak pandai dlm PISs sikit.
    Apa? tak ada? Semua bijak pandai d PAS dh bye?
    Oh, patut ler , yg ada statement pasal halalnya terima duit dari umno.
    hmmm, Takbeer p lah, nnt dikatakan Syiah Lgbt apa pulak..Sherif Syurga jgn dibangkang..

    Tun Fan

    ReplyDelete
  2. Kalau setakat pi angguk-angguk camtu tiada bezanya dengan UMNO dan geng pendedak.

    Sepatutnya 1MDB dibenarkan dibahaskan di Parlimen baru boleh dikatakan telus.

    Biar rakyat keseluruhan yang menilai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pac di audit hasan cari makan?
      Ke nk baca OSA?
      Ke nk baca kes yg dibicarakan dispore?
      Ke nk baca 1MDB tersengaja salah byr ke syarikat hantu yg bukan milik IPIC?
      Ke nk baca The Edge 1MDB beli edra jauh lebih tinggi dari harga pasaran?
      Atau pun nk baca 1MDB berjaya jual EDRA kpd negara asing yg bayar berbelas tahun akan dtg yg mana duitnya dtg dari penyenaraian IPO?

      Delete
  3. Aku respek pd man kaduk ni, walaupun dah mati pucuk tapi masih terrer. Sekali sekala bagilah peringatan kpd org muda supaya jgn tiru perangai pak man zaman muda-muda dulu...suka melancap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apakah titik temu ilmiah diantara sindiran melancap dgn lobai ramai angguk2.
      Oh, tidak ada? saja2 menyakat?
      otak terenjat karan kejakian ?
      Patut la..bab umumnpun nak hijab take cover. Bos makan sorok, bilik aircond.
      Lobai Dreba bas express sama ler tu.
      Sendawa,senyum keluar ketawa,
      Takperlu bayaa,
      hahaha,
      melayi tara tuu





      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Kejora 7:35...toksah bermunafik dgn ayat2 kamu itu setelah kamu dulu membutuhkan Almarhun ayah dan memaki 'pukimak'.

      Kini kamu berserkap jarang lagi mendakwa saya menulis komen di atas, sedangkan orang lain yg menulis. Belum pernah saya menulis di mana2 blog menggunakan samaran 'Anonymous' sesuai dengan berani buat berani tanggung. Tidak seperti kamu sentiasa berselindung di sebalik 'anonyMOUSE' dan pelbagai lagi nama samaran termasuk Paul Bagio.

      Suka saya memetik luahan kamu hari ini di blog Shabudin...

      "IMDB hanyalah company GLC yang sama seperti Perwaja, Proton, MISC yang lebih jauh rugi tak terkira".
      ----------------------

      Sampai ketika ini kamu membisu tidak menjawab tapi membuang masa pulak menceceh karut perkara yg lain. Itulah padahnya kamu (Kejora) kalau tak tamat pengajian (school drop-out) macam Najib. Mentelah kalau upbringing kamu tak dapat asuhan sempurna dari ibu bapa yg diragui.

      1mdb dgn syarikat2 glc amat ketara bezanya. Perwaja, Proton, MISC yg kamu tonjolkan itu walau rugi, menyumbang peluang kerja puluhan ribu, beraktif business tidak meragukan, diumumkan kepada jemaah menteri/parlimen, accountable & diauditkan tiap tahun without fail.

      Manakala sykt Perompak 1mdb penuh rahsia hanya memberi pekerjaan tak sampai 100 orang, duit syarikat dimonopoli oleh Najib, Rosmah & Keluarga (Reza & Jho Low). Najib jadi PM, Najib Menteri Kewangan dan Najib juga Penasihat Paling Berkuasa 1mdb. Bayangkan deal pinjaman riba haram RM42 bilyon pun tak ada sesiapa yg tahu kecuali Najib & keluarga. Akhirnya berbilyon masuk ke akaun ambank Najib dari SRC & 1mdb pun Majlis Tertinggi UMNO, jemaah menteri tak tahu sehinggakan Timbalan Presiden TS Muhyiddin Yassin dipecat bila bertanya.

      Bila didesak di parlimen, Najib berbohong konon minta kita rakyat bersabar tunggu laporan audit. Setelah audit siap, kenapa pulak Najib istiharkan audit 1mdb sebagai Rahsia Kerajaan di bawah akta OSA...???

      Kelihatan juga semua audit glc2 yg berkotroversi tidak diaudit mengikut jadual waktu seperti yg dikehenakki, khususnya 1mdb & Felda FGV. Kenapa..kenapa..kenapa...????

      Saya tuntut kamu Kejora Puaka Anak HARAM JADAH, sila beri penjelasan.....!!!!

      Delete
  4. Arul tak keluar hadis dan quran masa beri penerangan 1mdb. Dia guna nombor, ayat ekonomi, spin fakta, sebut juta juta, transaksi, ayat bank, lebai pun pusing. Last sekali puas hati dan minta tubuh suruhanjaya. Kalu dah puas hati bermakna 1mdb ok la. Poning apa ko lobai. Tunjuk pandai dalam bidang bukan dia punya otak. Kalu arul guna hadis dan quran, confirm banyak la dia punya komen

    ReplyDelete
  5. 735
    Ada jugak komen dari anak pungut,takde mak bapak takde maruah ni rupanya! Mana kena kutip dulu? Tepi longkang,depan rumah dalam jamban atau dah nak ke hanyut dalam sungai? Atau memang takde bapak nak ajar supaya guna otak utk berpikir bukan tunjuk bodoh pada org,walau sekadar dlm bentuk tulisan. Seronok ke jadi lahanat ni?

    ReplyDelete
  6. Kah kah kah...SR dah kena game kat mahkamah di UK. korang tak nak ulas ke? mana la tahu kerajaan bayar pada mahkamah UK lak kan? mana DOJ? bila nak panggil prosiding 1MDB ni? dah lama dok tunggu je ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 805,
      belum diulas peranyaan ko. last chance. ko fahe keh2 ni ke idak nii?t
      Malu libai nnti, takat nk gerun umum bab neraka, ugut tarek kunci syurga sudah dulu.
      Ko nk nek ketagap angkuh tu. Was mainam syaitan tu.
      Ok, blk ke asal, ko betul2 betul fahe , ke idok?
      Last chance

      Delete
    2. Kau tulis bahasa org asli suku mana ni?

      Delete
    3. suku tivitiga.
      hari2 kerja dusta.
      satu hala senantiasa,
      ada bual takda bicara,
      lahap tahek low buat2 lupa,
      sop lama kasi panas agama bangsa,
      usul asal kupas tiada.
      Mungkar dikambus,sambil kibarbendera.
      itu la suku tiga,
      umnobnpas sama semua,
      suku 908 pun samaa...
      Fascist, naxi, totok redneck,zionist sama..
      tambah yg diletak di kibutz2 felda.
      pjg lagi kslau nk cerita suku...

      Delete
    4. Suku tivitiga orang dah kenal. Takut kau ni termasuk suku yg makan biawak.

      Delete
    5. aik , dulu ko pun lantak sup dhob tu? lupa ker 1259? 6 ekor tu, siap cicah cicit cina tahek low.
      Jgn malu, ngaku dah ler..hiki

      Delete
    6. Siapa yang percaya 1mdb ni bersih dia memang seorang yang bodoh.. Satu dunia dah mula pendakwaan berkaitan 1mdb. Apa sahaja berkaitan 1mdb semua disita. Swiss France US Singapore. Semua dah dakwa. Hotel, apartment, kapal terbang, lukisan bodoh, barang kemas, apa sahaja berkaitan 1mdb semua akan dirampas?. mengapa?? sebab pihak berkuasa negara luar dah temui banyak salah laku berkaitan 1mdb. Duit 1mdb dicuri dan semuanya digunakan utk beli barangan peribadi. Termasuk bayar hutang judi.. Bila terbongkar hal 1mdb dan derma 2.6b, terus semua penguatkuasaan kita jadi kayu
      > KP SPRM ditukar,
      > Pengerusi PAC ditukar
      > Gabenor ditukar
      > AG ditukar
      > FAIL2 Sprm dirampas
      > Siasatan di OSA kan
      > DPP disimen.
      Kerajaan pula menipu dan terus menipu rakyat. Najib mulanya tidak mengaku terima duit akhirnya mengaku pula.
      "bodohlah saya jika masukkan wang sebanyak itu dlm akaun saya"
      Akhirnya..
      "Walaupon wang itu masuk dalam akaun saya, tapi saya tak buat seperti wang peribadi saya". Jawapan lain pula..
      "Wang habis digunakan pada PRU"..
      "Wang digunakan utk lawan keganasan dan isis"
      "wang dipulangkan semula
      tidak tahu siapa yang bagi wang"
      "Wang bukan dari orang perseorangan"..
      "Wang dari timur tengah"
      "TPM jumpa siapa bagi wang"..
      "Wang dibagi raja saudi"..
      (kantoi pula sebab raja saudi dah mati).. Cakap pula anak raja saudi.. Arab Saudi pula keluar kenyataan tak tahu berkaitan wang derma..
      Menteri luar arab saudi keluar kenyataan
      "Pihak arab saudi tidak tahu menahu berkaitan wang derma, jika ada pon itu mungkin sebahagian wang perlaburan antara MAS-Saudi.. Bermacam2 jawapan bodoh diberi pada rakyat.. Cukup2 la bodohkan rakyat..
      sebab itu aku cakap, Siapa yang percayakan 1mdb ni, Dia seorang yang sangat2 BODOH..
      Jom kita copy paste ramai2.. bagi semua orang BN sedar dia bodoh..

      Delete
  7. Oo itu macam kes video edit aljuburi ngongket cina dol la yee!

    ReplyDelete
  8. 805, masih menunggu draft arahan lobai berpandu penjelsan singkat Arul.
    Ramai ahli PAS nak tgk ulasan Lobai PISs.
    Suspen juga.
    Aik? tertutup? Takkan la (padri2,sami besar) sj boleh tau, oops maaf, (lobai) sherif syurga atasan sj yg boleh didedakkan, oops dedahkan dgn maklumat ini.

    ReplyDelete
  9. Kebodohan Menteri Kewangan Di Tipu Penyagak Jho Low, Li Lin Sit, Patrick Mahoney dan Tarek Obaid

    1MDB ialah sebuah lubang hitam dalam cakrawala negara kita. Dan lubang hitam ini diujudkan oleh PM Najib Tun Razak.
    Dia dan lembaga pengarah, sebelum dan sekarang, semua bertanggung jawab keatas musibah kewangan yang melanda negara.
    Ia melanda negara sebab kerajaan menjamin banyak hutang yang diambil oleh syarikat persendirian ini. Kerajaan tidak ada bisness untuk membantu syarikat yang bukan GLC, bukan badan berkanun dan bukan milik negara.
    Kenapa PM jadi penasihat dan kenapa kerajaaan menyokong sangat syarikat ini?
    Akhirnya, rakyat Malaysia melalui kecuaian dan kebodohan menteri kewangan di tipu oleh beberapa orang Cina yang dketuai oleh Jho Low, Li Lin Sit, Patrick Mahoney dan Tarek Obaid. List penyangak ini belum muktamad sehingga suatu penyiasatan terperinci dilakukan.
    Sejak dari mula 1MDB ialah syarikat shell atau kosong yang diujud untuk membalun duit Malaysia. Dari mula ketika membuat suatu JV dengan PetroSaudi, 1MDB melabur sebanyak USD1 billion yang kesemua nya, akhir nya, masuk dalam akaun yang dkuasai oleh Jho Low.
    Dan ini perkara yang semua rakyat Malaysia mesti tahu. CEO 1MDB tidak boleh meluluskan pemindahan USD1 billion kemana mana tanpa persetujuan lembaga pengarah. Ini bererti lembaga pengarah semua bersalah dan bertanggung jawab.
    Saya sangat berharap, lembaga pengarah tidak akan kata bahawa mereka mendapat arahan. Sebab hanya yang boleh beri arahan ialah penasihat 1MDB iaitu PM sendiri.
    Jika di negara Cina, semua mereka ini, lupakan jika mereka Melayu- akan dibariskan depan penembak. Kalau di Korea Utara akan di tembak dengan anti-aircraft gun.
    Dan kerajaan sendiri- mengapa menjamin peneribitan bon yang pertama iaitu sebanyak RM5 billion untuk 30 tahun pada kadar kupon 5.75%?
    Jaminan kerajaan ini adakah ianya dululus oleh cabinet?
    Jika cabinet tidak tahu, maka yang membuat keputusan mengenai kewangan ini ialah menteri kewangan Malaysia. Menteri iu ialah Naib Tun Razak. Dia mesti bertanggung jawab.
    Jaminan kerajaan Malaysia bukan UMNO dan BN punya. Ia melibatkan seluruh rakyat Malaysia. Sebab jika 1MDB tidak mampu bayar mana2 terbitan bon dan hutang yang dijamin oleh kerajaan, maka kerajaan akan bayar dengan duit rakyat.
    Mengapa membiarkan negara ditipu oleh jho low dan rakan2 nya dengan mereka mencipta dan membuat akuan palsu bahawa petrosaudi mempunyai telaga minyak di Turkemenistan dan lain2 tempat? Sedangkan pada kebenaran nya, mereka tidak mempunyai apa apa asset lansung.
    Mengapa USD 1 billion atau lebih, yakni bahagian pelaburan dari 1MDB ditukar menjadi hutang kepada petrosaudi?Kenapa tidak ambil tindakan undang2 untuk mendapatkan wang ini?
    Sudahlah ditukar menjadi hutang apabila tenyata, Petrosaudi hanya shell company yang tidak ada asset apa2, ada pula perjanjian yang 1MDB mesti memberi pinjaman kepada Petrosaudi.
    Dato Najib tidak perlu berdolak dalih lagi. 1MDB is a scam job untuk balun duit rakyat. Ada kes outright embezzlement apabila USD 1 billion atau lebih dibenarkan berpindah kedalam akaun yang dikuasai oleh JHo Low.
    Scam ini tidak akan berjaya tanpa collusion antara mereka yang ada kuasa- mungkin dari penasihat, lembaga pengarah semestinya dan juga pegawai2 eksekutif 1MDB.
    Orang2 ini, mesti disiasat dan jika mana2 didapati melakukan salah laku penipuan dan pencurian wang, mesti di hukum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulasan yg baik. Tapi kalau bekas PM kita cakap dia tak tahu urusan pembelian kapal selam scorpene, ia sesuatu yg agak tak masuk akal.

      Delete
    2. Bila Tun kata dia tidak tahu menahu kelulusan beli kapal selam, itu statement politik yang mengundang rusa masuk jerat.Belum ada ulasan sebenar dari Tun, kena sabar dan bijak untuk memberi sebarang komen.

      Jangan gelojoh.

      Delete
    3. Jgn gelojoh dan jgn double standard. Salah tetap salah walau sapa pun dia

      Delete
    4. Salaj tetap salah, lanun tetap lanun,

      Kecualilah ada lanun halal

      Delete