Google+ Followers

Tuesday, August 1, 2017

NOW EVERYBODY CAN SAY NO TO AMENO



17 comments:

  1. Sekadar mendengar tanpa bukti dan perbicaraan makamah tak bolehlah mengatakan/mengesahkan sesaorang dah bersalah kan? Pi lah baca undang2 lagi banyak kali kalau dah bongok kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahkamah singapura dh bicara.
      Tuntutan IPIC walaupun diselesaikan diluar mahkamah masih boleh boleh dibaca.

      Kalau sendiri lantik peguam negara bolehkah kes masuk ke mahkamah.
      Pi baca banyak lagi kalau dh bongok kah, kik3

      Delete
    2. Tun M pun tak pernah kena bicara..

      Tapi apa pencacai2 baghal mcm korang buat? Setiap hari dok makihamun org tua tu..smp keturunan pun dibangkitkan dlm perhimpunan parti.

      Itu blm masuk berita tv3suku yg berat sebelah tu lagi..

      Mana maruah korang woi? Dengan org tua baling gelas tak pecah pun korang gerun...kah kah kah

      Delete
    3. 5:30 kamu 2 perpuluhan billion kali bongok lagi ada 5:30 nih...

      42 juta bongok taik kucing jer....DOJ dah keluar 3 kertas pun bongok 5:30 tak boleh nak hadam...

      DOJ siasat sehingga lobang cacing wei...4 perpuluhan billion setengah US$...sekali lagi 4.5 Billion US AMERICAN DOLLAR...tukaran sekarang sikit jer kurang 20 BILLION RM...hey bingai 5:30 sekarang 1MDB dah diserap ke Kementerian Kewangan Malaysia...kalau tuh pun kamu 5:30 bebal tak boleh paham sila teruskan makan taek Lo...

      1MDB missed the 1st payment of 2 that is to be paid to IPIC to the tune of 2.6 Billion RM...tanda kantung 1MDB dah kontang...5:30 bodoh tak boleh nak hadam lagi

      Itu pun belum sampai hujung tahun lagi 2.6 Billion RM perlu di bayar...cuma 5 Billion nih sememang nya dah di 'SONGLAP' bayar kepada syarikat gelap 1MDB aturan PENYAMUN PENYAMUN fat boy Jho Taek, gila Arab Tarek, lanun-BUGIS bersama 40 PENYAMUN semua...lu bengap 5:30 nak temberang apa lagi?

      Baru tadi si Lanun-Bugis keluar kenyataan 1MDB dikecualikan 10 Tahun dari CUKAI...lu orang gila nak MAMPOS ler rakyat lari cukai di panggil PENGKHIANAT wal hal pendapatan tak seberapa jer...tapi PENYAMUN siap dapat tolong dari KEPALA-PENYAMUN...

      donkey donkey siLanunBugisPenyamun nih semua bodoh tak main juta, BILLION BILLION bodoh nyer wei...kes dah terok bodoh dorang nih....

      Delete
  2. woii 7>31pm..... Anak haram jaddah pukimak kau...senang senagn kata orang bonggok..Mak Bapak kau sial pukimak haram lahir anak celaka maca,m kau.

    tuu laa kau pie ikut Mahathir Anak Lelaki Iskander Kutty Mahacelaka apsal...

    bodoh betul kau nieh..nak maki lain kali maki puas puas,,,haram jaddah bodoh punya puki mak kau

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!!bukan main marah nampak??rilek bro jgn marah2 nanti strezz.

      Delete
    2. Memang le stress.. Tak ada fakta nak jawab

      Lagi stress... Bila elaun dedak julai belum bayar.. Masalah teknikal.. Dana belum sampai..

      Kikikikk

      Delete
    3. Berak batu 7:57 nih...M01 aka MoF aka 1MDB dah kering tabung nak songlap untuk bayar IPIC apatah lagi nak tabur dedak....bodoh Keldai Keldai Lanun-Bugis nih...sebab ketualanun dah ada escape plan berlian dah dapat billion dah selamat dikebas...tinggal let Keldai Keldai masih nunggu lobak. Tuh yang mencarut persis bastard, tak gitu bingai 7:57?

      Delete
  3. 7:57 kau memang hebat, juara maki sedunia, tu je lah yang puak kau pandai selain menyamun..

    Asal tanya.. Dimaki
    Asal berhujah.. Makian
    Fakta... Maki

    Malaikat tanya kau besok... Pandai2lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka telah di asuh dan diajar oleh Ketua mereka iaitu MO1 & Jamal Al-Jamban.......!!

      Delete
    2. Oh man Shafie...I thought I'd given that guy the best of glamorous name as JamalFishburn but you beat me to it...Jamal Al Jamban JAJ...bunyi macam adiwira tapi takat adiwira tandas ler...

      Delete
    3. korang ni...aku adalah nak siram air sejuk biar kurang sikit api tu tapi korang sudah kasi siram itu minyak tanah la makin semarak la strezz dia nanti..
      anyway semua aku suka dgn gelaran juara maki sedunia...
      hehehe ada class gitu.

      Delete
  4. En noor.....lawak mmg lawak!!
    DI-LARANG MEMAKI™

    ReplyDelete
  5. apa marah2 dan maki hamun ni beb. tak baik untuk kesihatan. apa kata kita masukkan sikit bab sprm serbu pejabat felda dan tangkap beberapa jerung yang menipu felda. rupa2nya orang yang kuat menyalak kata najib ni pencuri najib perompak ni sudah merompak duit felda beb! banyak tu tak banyak la, dalam 3 juta macam tu. dengarnya orang tu orang agak besar jugak la dalam ppbm...hehehehe. korang boleh agak tak siapa gerangannya. tuduh punyalah riak orang tu pencuri orang tu perompak, rupa2nya nak sorok yang dia merompak dia tuduh la orang lain merompak....
    (kalau dalam berita siap ada gambar weh! tapi baru ditangkap je, belumpun di hukum. tu pasal aku tak sebut nama dia siapa. kalau nak tahu boleh je cari dalam berita terkini.....krik krik krik)

    ReplyDelete
  6. sketsa yang ko upload tu sgt memberi makna kd. betul sgt dan berfakta. dalam politik mencuri adalah sah. jangan fikir politik sekarang zaman najib jadi pm, sebelum najib jadi pm juga sama. siapa agaknya pm sebelum najib yang boleh dikaitkan dengan 'stealing'? bekas timbalan dia juga sama. makna kata asalkan politik, songlap adalah mainan. dalam dap, ada. dalam pkr, ada. dalam umno, ada. dalam mca, ada. dalam ppbm....huhuhu...baru kena tangkap beb, curi duit felda!. jadi para pengkomen sekalian, tak payah la bertekak dan sumpah seranah sambil lemparkan kejian tak masuk akal. sambil kita sibuk mengeji mengutuk pihak lawan rupa2nya pemimpin yang kita dok sokongpun serupa merompak dan mencuri juga.

    ReplyDelete
  7. Anon 2:25, Yang membenarkan dirinya diheret ke mahkamah bolehlah dianggap budiman samada dibebaskan atau disangkutkan.

    Tetapi kalau cakap macam wali kat luar, sebut mahkamah pun dah terkencing dalam seluar..

    Itu dah sah kaki kencing, stealing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. budiman la sangat. kalau bukan kerana siasatan sprm dan ada isu untuk disabitkan, mau dia mengaku penglibatannya? pergi sendirikah dia ke pejabat sprm untuk mengaku salah? dah kena tangkap macam tu pun masih ko ikhtiraf budiman lagi. oh ya, sebab dia jawatankuasa tertinggi ppbm. lupa pulak aku.

      Delete