Google+ Followers

Sunday, August 13, 2017

PARTI BUNGA BUKAN TANDINGAN UMNO

MANIFESTASI KETAKUTAN

Bila dah mengaku dan sebut "bukan" memang confirm sedang menggoncangkan umno..

Kalau itu pengakuan ketua puteri atau ketua cawangan, bolehlah dianggap biasa. 
Kalau itu saolan wartawan tepi longkang, bolehlah dianggap setakat melayan. 
Tetapi kalau itu luahan Presiden di hadapan perwakilan umno bahagian di negeri yang bakal tumbang tentulah serius dan membimbangkan. 

Tahniah PH dan BERSATU

35 comments:

  1. Betul tuu kd..jamal lahanat bikin kecoh tadii..umno kata tk bimbang tapii hakikatnya mereka resah gelisah dgn penerimaan rakyat terhadap BERSATU..πŸ‘ΏπŸ‘ΏπŸ’€πŸ’€πŸ‘½πŸ‘»πŸ‘»πŸ˜ΈπŸ˜ΊπŸ˜ΎπŸ˜ΉπŸ˜»

    ReplyDelete
  2. Parti bunga yg setahun jagung dah bikin umno yg kononnya kuat tu dah gerun dan gempar...

    ReplyDelete
  3. KISAH BENAR! Apa yang terjadi di Program Nothing To Hide 2?
    Setelah sejam setengah program Nothing To Hide 2 berlangsung.

    Admin ada dikalangan urusetia dan sekuriti. Sabotaj ini memang dirancang, bila ketika soalan dari Taufik (bekas Exco Armada yang pernah muncul di Buletin Utama TV3suku) budak-budak yg memakai baju Armada palsu bangun beramai dan menghimpit kearah hadirin.

    Setelah habis beliau bertanyakan soalan, beliau ke belakang dan seolah memberi arahan sesuatu. 

    Ketika itu Tun sedang menjawab soalan mengenai Memali. 

    Selesai Tun menjawab soalan, mula balingan kasut kearah pentas, kemudian botol, kerusi dan suar (flare) dinyalakan dan dibaling kearah Tun.

    Mula kekecohan!

    Pihak sekuriti menyerbu kearah budak-budak tersebut dan ada yang mengepung Tun.

    Ada satu cubaan membawa suar kearah Tun dapat dipatahkan oleh Armada dan sekuriti majlis.

    Kemudian mereka melarikan diri secara beramai-ramai sambil membuka baju Armada palsu.

    Ada diantara budak-budak yang membuat kacau dapat ditangkap dan dibawa ke bilik keselamatan untuk disoal siasat oleh pihak polis.

    Kesemua soalan provok yg diajukan kearah Tun dilakukan oleh bekas-bekas Exco Armada yg pernah muncul di Buletin Utama TV3suku.

    Alhamdullilah Tun dapat menjawab semua soalan dengan tenang dan admin pasti semua ini dirancang dengan rapi oleh pihak berkenaan untuk sabotaj program Nothing To Hide 2.

    Rasanya tak perlu admin nyatakan siapa dalang disebalik semua ini.

    Hanya Allah SWT Maha mengetahui!

    Mukhriz Mahathir FC
    celahgelegar at 8:41 PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memali berkait terus dgn Pas lah wahai bongok. Musuh no 1 Pas dulu kini dan selamanya ialah drM. Keturunan bodoh rupanya kau ni.

      Delete
    2. Disebabkan amanah hadi!!!orang macam kamu Yg senang ditipu pas sekarang umno

      Delete
  4. Kenal Tun M kenallah caranya. Pelbagai helah digunakan untuk mencapai agenda peribadi, anak-anak dan kroni-kroni hatta menggadaikan dan mengorbankan kepentingan umum.

    Itu baru soalan tentang Memali dah sentap! Belum lagi skandal-skandal BNM Forex, BMF, Perwaja, A4 Skyhawk, Maminco, KLCC, IPP, PKFZ, ERL, MAS, Putra, LRT, Intrakota, MISC yang melibatkan berbillion-billion wang rakyat yang tak boleh dilupakan begitu saja. Belum juga penganiayaan kepada tahanan-tahanan ISA yang telah dimansuhkan oleh DS Najib.

    Alhamdulillah Tun M dah keluar daripada UMNO bersama-sama dengan racun-racun yang merosakkan. Kini UMNO dah sihat dan mantap dengan pimpinan DS Najib dan bersedia untuk menghadapi PRU-14 dengan yakin tanpa risau dengan gangguan daripada musuh dalaman.

    InsyaAllah, DS Najib, UMNO dan BN menang majoriti kerusi parlimen.

    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menang majoriti 2/3 kerusi parlimen.

      Delete
  5. Nothing-to-hide is definitely many things to hide.

    Soalan: adakah Dato' Seri Anwar benar bersalah meliwat atau menjadi mangsa politik Tun?

    Jawaban: itu cerita lama...

    Mak ai...

    ReplyDelete
  6. Siapa sebenarnya yang merosakkan UMNO?

    ReplyDelete
  7. Pm najib berani kerr buat macham tun..? Kes anwar cherita lama yg diungkit macaii najib..sekarang masuk bab baru walaupun cheritanya sama..tumbangkan najib dulu hal lain bincang kemudian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted bodoh bajang sial anak haram nak mampus. Masa kecik tak nak mampus, dah tua pun jd bongok. Budak tu tanya soalan simple je, ada ke dia jwb itu cerita lama.
      So many things to hide.
      Nasib baik dia tak jawab Anwar meliwat diri sendiri mcm kes mata lebam Anwar... Madey kata mungkin dia cederakan diri sendiri.

      Delete
    2. Hakikatnya..anwar masih merengkok dalam penjara hari ini di era pentadbiran najib sekarang..

      Delete
  8. Perbendaharaan UMNO kering selepas 1988, siapa punya kerja?

    Ohh dia lebih percayakan his trustees, nominees dan proxies daripada ahli-ahli UMNO yang mendokong dia semasa zaman genting.

    1988 menghadapi team B dan seterusnya Semangat 46.

    1997 menghadapi era reformasi dan cubaan campurtangan asing.

    Tun M mudah lupa... samada lupa dibuat-buat atau lupa terpilih.

    Hish... ini orang tak boleh dipercayai!

    ReplyDelete
  9. Keeyymmooonnn spinners... You guys can do better than this... Keep on spin the real news.. The truth eventually will prevail... Demi dedak.. Teruskan spin... Moga Allah melaknat kamu dan keturunan mu...

    ReplyDelete
  10. Panggil budak2 upahan lanun tu tanya saolan di blog ini biar aku jawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DrM kata, kemungkinan Anwar mencederakan matanya sendiri utk mendapatkan simpati.

      Ada kemungkinan atau tidak Anwar meliwat diri sendiri utk memuaskan nafsunya? Harap jwb dgn rasional dan profesional, kalau tak aku baling dgn terompah.

      Delete
    2. Tolong jawab dgn rasional dan perfesional... Knp najib berbohong 2.6b...Kalau tak aku baling dgn terompah... Knp najib sebagai PM tak tau siapa Yg bankin 42m Keakaun peribadi nya?...

      Delete
    3. Jawapnya siapa penyamun negara di siang hari????dan siapa mahu sokong dan mengekalkan penyamun...????

      Delete
  11. Sokong 614 dan rakan2.

    kan senang kalau buat live di tv perdana, kedua2 pihak, PAS dan UmnoBn pun sepatutnya datang tadi. Takut apa kan?
    Soal jawap elok2, broadcast live.
    Barubla takada tanggapan sesuka mengatakan itu ini, contohnya Tun MEMGELAK MENJAWAP...dsb.
    Ok, yg sudah2.

    Lain kali bagi UMNOBNPAs yg anjur,buat elok2 biar bertamadun.
    Jgn tunggu lama esok pun boleh.

    Kita hantar polis dan askar mengawal venue.

    SARANAN 614 AMAT BAIK, dan patut disambut lekas2 oleh GOM.
    SYABAS 614 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh masukkan syarat tambahan iaitu, peserta mesti berkaki ayam, berseluar dlm shj utk mengelakkan bhn larangan atau senjata dibawa masuk serta duduk bersila shj, sbb kalau afa kerusi lagi parah kena baling.

      Delete
    2. Anon 701, kalau berseluar dalam sahaja, mudah sikit kita kenalpasti siapa yang tak ada telor..

      Delete
  12. Kes liwat anwarI dan AnwarII diputuskan oleh mahkamah, tidak ada kaitan samada ada pandangan ianya konspirasi, betul atau salah.

    Ia tidak boleh ditentukan oleh Mahathir atau Najib.

    Anwar sendiri perlu berusaha untuk membersihkan dirinya bagi kedua-dua kes.
    Jika berjaya membuktikan bErlaku kekhilafan hakim disudut perundangan, namanya boleh dibersihkan dan dibayar gantirugi.

    Begitu juga dengan permohonan pengampunan YDP Agong, ia boleh dipohon oleh semua banduan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jd kau memgakulah bhw liwat 2 tiada kaitan dgn najib? Cuba jawab soalan mudah ni.

      Delete
    2. Perlu ke aku nak jawab saolan bodoh..

      Delete
    3. KD,

      Meh aku jawabkan soalan mudah bengap 7:03 tuh...

      Wahai keldai 7:03 dan sebaris sebongok keldai bugis keldai jawa...pi rendam kepala kamu semua dalam mangkuk jamban (Kalau tak JamalJamban-JJ boleh supply) selama 7-Hari-7-Malam...kemudian bertapa lah selama SePurnama...(SYARAT MUTLAK - JANGAN BASUH) maka membiak ulat ulat taik yang khas makanan otak-thaek Lo-kamu tuh semua....

      Kalau masih tak mendapat pencerahan...ulang lah sehingga 7 kali yang diatas tuh...

      OK keldai keldai....!?

      Delete
  13. security awat tak check sampai suar pun boleh masuk. kalau masuk c4 abih mati orang dalam tu.

    ReplyDelete
  14. Resipi hidangan baru TV Melayu Apartheid, aka TV3 suku dan seangkatan:

    Inti,
    Tun tak mau jawap kes Memali.
    Kulit.
    Rusuhan dalaman.
    Hidangan,
    Basi jijik.
    Hampeh tul UMNOBNPAS, tak sedar2 juga. Amal mungkar jadi pilihan walaupun setiap kali backfire. Tak ada creative langsung. Melahap dedak mahu !!.

    Kita cadangkan TV3 anjurkan live pd 31 ogos.
    Tajuk: Soal bicara open UMNOBNPAS vs Harapan cara tamadun wal islamiah, dihos oleh IGP.

    Tentu brani kaan? Tak kan panik kot. Gomen FOR the people tentu kan TAKUT? Kaaan? Cepat sokong J.

    ReplyDelete
  15. My very brief comment;

    Tak syak lagi UMNO, Najib dan K9 sedang kepanasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JD...if I read you right K9 is a deliberate typo. But, even K9 or Canine can be of great help...dorang semua tuh lebih keldai kut dari anjing!

      Delete
  16. DS Najib, UMNO dan BN tidak mendapat sebarang keuntungan politik dengan menganggu perjalanan program nothing-to-hide. Malah ia mendapat manafaat yang besar jika program itu berjalan dengan lancar.

    Banyak soalan-soalan yang berkaitan dengan skandal-skandal semasa pemerintahan Tun M boleh diajukan. Terpulang samada Tun mahu 'no-hide' atau 'hide'.

    Pelik! Macam ada satu sandiwara yang terancang direncanakan oleh pihak penganjur untuk menghentikan program tersebut seawal mungkin.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 1031. Kau dah makan ubat belum..

      Delete
    2. Bro...bingai bin keldai 10:31 tak makan ubat dorang makan ulat...

      Delete
  17. Mmg ada wayang opera cina diprogram nothing-to-hide utk menjaga air muka Tun.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada wayang, baling batu sembunyi teloq

      Delete
  18. SOPANIK !!
    Pakai baju Armada.
    Provok soalan.
    Baling Flare ala ninja.
    Dalam suasana PANIK
    Buka baju cepat2,
    Lari.
    UMNO memang PANIK.
    Alamak sekoq dua kena tangkap.
    backfire !!
    Fallback plan:
    a) Ulang canang naratif Armada yg mengamok.
    b) Tun tak jawap soalan
    c) Ulang a dan b sampai Rakyat penat dan lupa.

    Alamak, 1mdb rakyat tak lupa.
    31/8 Along datang lagiii.
    Sept nnt USA nak keluar kes jenayah pulaak.
    Hadoooi, J, Kojola..mcm mana nii?!

    ReplyDelete