Wednesday, December 6, 2017

ULANGKAJI... MALAYSIA SUDAH PUN BERADA DI TANGAN YANG SALAH.


KEMPEN SELAMATKAN MALAYSIA OLEH HARAPAN ADALAH BERKETEPATAN

Sudah beberapa kali disebutkan di blog ini, belum lagi khatam...

Untuk jadi pahlawan bugis yang tidak dicerca, dipandang tingi, mulia lagi di hormati...
Untuk parti dan diri dilihat berintegriti, duduk sama rendah, berdiri sama tinggi dengan mantan PM terdahulu...

Najib perlu dipilih menjadi Presiden parti secara pertandingan dan
Menang majoriti dua pertiga di PRU14...

Kalau gagal, Najib sekadar standard paklah atau lebih teruk dari itu...

Standard kemampuan inteligensi yang Najib tunjukan sebagai seorang PM sangat rendah mutunya sehingga boleh dianggap sesiapapun boleh menggantinya bila bila masa.


Slogan Malaysia lebih baik tanpa Najib ada betul nya.


# Dilaporkan media umno seperti tv 3/4, berita harian, utusan dan nst mengalami renjatan susutan kewangan yang sangat tenat.
Jika najib tangguhkan lagi pru selepas Januari 2018...umno sudah boleh ditalkinkan lebih awal dari masanya.


13 comments:

  1. Salam bro KD. Satu kenyataan yang benar, tepat, padat dan amat relevan. Pucuk pimpinan dan para barisan kabinet yang dilantik dilihat amat ketara SEANGKATAN dengan BIJAN. Idea-idea dan pelan apapun yang dibuat tidak nampak langsung hasilnya menjadi bahan lawak. Yang mereka boleh dicontohi adalah kekuatan semangat mereka iaitu mempunyai "Muka Kulit Tebal" ditahap tertinggi sehinggakan negara dikutuk seluruh dunia mempunyai pemimpin Kelepetokarasi "mereka-mereka usung dan sanjung. Mereka diibaratkan seperti cinta sehati hati sejiwa dalam filem TITANIC "you Jump, I jump". TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro..

      Najib kalau sembang, buaya dengar pun boleh terbang.

      Delete
    2. Kikiki3

      Bro..dengar khabar. Sabahan warning zahid...

      Jangan ugut polisi sabah for sabahan dan sarawak for sarawakian..

      Semua ini kerana Najub lemah.

      Delete
  2. Ini yg rakyat cuba selamatkan.
    Msia dh jatuh ketangan org yg salah.
    Raja mendaliar - najib
    Kitul - zahid hamidi

    ReplyDelete
  3. Kepala bapak kepada penyamun se malaysia kencing berlari, inikan pula macai kencing akrobatik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak kisahpun sebab Rosmah dah pakaikan pampers. Sebab tuu dia berjalan kenkang dan berlanggar lutut, tak gitu....??

      Delete
  4. Masa depan negara di tangan kita semua. Jgn lagi tersalah pilih. Yg penting bukan klepet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini lebih tepat dari masa depan di tangan UMNO Najib yg dah rapuh lusuh & bakal roboh dek Rosmah & Najib yg ceroboh.....!!

      Delete
  5. Syoy sendiri...
    Siapa agaknya akan ditalkinkan...
    Mesyuarat Cwg pun kantoi...
    Yang satu lagi...kes too many chiefs but too little Indians...nak tegaj bendera pun tak ada ahli akar umbi...ini kes too many Generals but few troops..
    Yang satu lagi...bersepah.je hulu entah mana,ke hilir merapu,ikut arahan parti Mata Sepet..
    Macam mana nak pilih,sama sendiri tak satu kepala..kes calon PM...macam Hindu mabok todi...ada setuju,ada tidak,ada kata tak muktamad lagi..
    Lagi lama Ajibgor tangguh PRU lagi banyak celaru akan timbul..
    Betul tu,kalau lalatx ini lah dipilih,memang lah nanti kita tersalah pilih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menang pru atas sebab bendera bersepah, atas sebab cawangan berselerak????

      Apasal bn tak leh dapat 2/3 majoriti..

      Cuba jawab

      Delete
    2. Bermula dgn Tun Dol dan kini Najib bacol, prestasi UMNO/BN hancur lebur, tercungap-cungap lemas di atas daratan.

      Tanpa fixed deposit Johor & Sabah (kemungkinan Sarawak juga) nanti, pasti UMNO/BN tersungkur kubur macam parti Congress di India & Golkar di Indonesia.

      Delete
  6. Tak payah 2/3 ,kan org PH kata walaupun 1 kerusi lebih dah kira menang.
    Selalaunya tukang pacak bendera ni golongan akarumbi,tidak guna hanya kepala saja gah tapi sokongan tak ada.
    Kalau asa kempen dah malap,apatah lagi masa mengundi.
    Siapa yg tengah nazak ni...
    Berpeganglah pada fakta dan realiti sebenarjangan hanya untuk menyedapkan perasaan sendiri..malas nak sebut parti mana yg akan hancur lebur..buatlah tekaan sendiri itu pun kalau percaya diri sendiri.
    Tidak disangkal Sabah/Swk adalah vote bankpada BN.
    Tidak nampak tandax situasi ini.berubah,malah lebih menyakinkan lagi.
    Salah siapa..cuba lihat Oppo di dua negeri ini..macam rojak langsong tidak ada k/sama.
    Kita bolih optimistic tapi biar lah bersandarkan fakta,realiti dan kebenaran.Seiapa pun bolih memberi komen yg berupa syok sendiri.Kerap kali kita terbaca pihak PH megah memumumkan akan berupya menang di kerusi yg dimenangi olih BN pada GE 13 dgn majoriti tipis..tetapi tidak pwrnah dinyatakan tindakan untuk mempertahankan kerusix yg dimenangi dgn tipis drpd BN...
    PH kena perbetulkan banyak tindakan cepat..jgn cepat melatah,kurangkan tindakan double std,u turn,beri penjelasan jelas di atas segala tindakanyg akan diambil selepas mengkritik tindakan kjaan skrang,jgn hanya komen tapi bila ditanya apa rumusan dan tindakan perlu dibuat.

    ReplyDelete
  7. CAKAP MACAM TAK SEDAR DIRI .. SIAPA PEMIMPIN TERDAHULU YANG MEMJUKAN MALAYSIA DAN SIAPA PEMIMPIN PEMBANGKANG SEKARANG ,.. IA ORANG YANG SAMA .. ITU PERLU DI INGAT ,, DIA LETAK JAWATAN KERANA INGIN BAGI PELUANG DENGAN IDEA MUDA TAPI HAMPAS .. KALAU DIA TAHU MACAM NI JADINYA .. BAIK DIA PERINTAH SAMPAI MATI..

    ReplyDelete