Friday, December 8, 2017

DAH TENAT, KENAPA TAK PAPARKAN SENDIRI...


Ada yang tanya tak nak sentuh ke ucapan  Presiden penutup PAU..

Secara ikhlasnya aku sendiri tak ambil pusing bila mula bila tutup, siapa berucap siapa nangis siapa buat lawak.. 

Kecualilah kalau aku ada sedikit masa percuma, aku belek² kalau ada isi yang berbeza...

Seperti juga komen maki hamun, aku rasa ucapan yang tak sekolah atau emosi terganggu sahaja yang akan bercakap terjerit jerit.. Bersemangat biarlah diterjemahkan dalam bentuk "action" dan "amanah".

Sehari dua ini mungkin keluaran utusan, nst sedikit meningkat, itupun kerana diberi percuma sepanjang PAU.
Jumlah penonton tv3 pun adalah meningkat sedikit.

Selepas PAU, semua ini akan merudum.

Untung lagi anwar dan hadi, bila sakit, bila tenat, PM dan TPM serta isteri datang melawat, sebok benar tv3, utusan dan nst laporkan..

Tetapi apabila sendiri sakit, sendiri tak laporkan dan tiada pun siapa yang sudi melawat.

Cuma dipercayai dana di pam masuk setiap bulan untuk menampung segala kos..sampai bila (?)

Pukulan pembangkang dan pengaruh Tun setakat ini bukan sahaja mampu menumbangkan umno tetapi sekaligus menutup media yang jadi lemb.....

48 comments:

  1. Admin cakap baik2 skit!!!!! Lembu kondo ok.....

    ReplyDelete
  2. AKU PUN HERAN ADMIN PUNYA LA AMPU PARTI BUNGA...BN AKAN JATUH PRU NI....STATISTIK MANA DIA KOREK PUN XTAU...CERAMAH PARTI BUNGA, PAN HARAM ORANG TAKMAU DATANG LAGI CAKAP BESAR...

    DULU ORANG PERCAYALA CHE DET, TAPI BILA DAH LAMA SEMUA KURAP MULA TERBONGKAR, SAPA NAK LAGI...DIA PUN SAMA.KATA DULANG PAKU SERPIH MAMAK KERALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. BN TAK JATUH......BN TERKUAT......BN PARTI TERBERSIH....NAJIB ROSMAH SUCI....TUN JAHAT.....TARANTULA TAK MAKAN DEDAKS.

      Delete
    2. Terantukla..

      Statistik aku mudah..
      Tanya bini
      Tanya kawan²
      Tanya saudara²
      Tanya jirab²
      Tanya cikgu²
      Tanya penjawat awam²
      Tanya apek kedai
      Tanya amoi sales
      Tanya banker
      Tanya imam
      Tanya bapa saudara
      Tanya makcik felda
      Tanya mami penang
      Tanya mamak kedai
      Tanya orang pasar malam..

      Tanya 10 orang..
      Sebelas orang kata sokong PH

      Tq

      Delete
    3. Mana 'Cencaluk Basi', mana 'Suharli Masrop', 'mana geng najib', ekk...??

      Tak habis2 bersilap mata, kini muncul pulak 'Teran-berak-pula'....!!

      Delete
    4. SEMUA DAH JELAS - NAJIB PETUALANG & PENGKHIANAT BANGSA & NEGARA

      Rasa2nya macam baru semalam Najib & lakinya Rosmah makan angin ke White House mengampu presiden Trump konon..'your enemy is our enemy' dan bawa wang berbilyon untuk memperkasa ekonomi Amerika.

      Hanya sebab Trump tak endahkan Rosmah & Najib di persidangan APEC Manila baru2 ini, mereka berdua macam nak balas dendam kat Trump atas isu Baitul Muqaddis.

      Abis tuu, apa pulak nanti kata Lawyer Yahudi Goldstein, Banker Yahudi Goldman Sachs & Tuan Penasihat berbangsa Yahudi APCO... bukankah Rosmah & Najib dapat duit berbilyon-bilyon ehsan dari puak Yahudi?

      Apa Rosmah & bininya Najib tak kenang jasa puak2 Yahudi itu kah.....??

      Delete
    5. Sama ajalah... baru pru lepas korang maki BN mcm biasa termasuk TUN pun sama korang seranah.... tapi sekarang ni dah jilat kilat2 orang yg korang maki kononnya suci.... baik ngan white house atas dasar diplomatik antara dua negara.... tapi kalau mereka buat yang bertentangan ngan falsafah kita... kita tentanglah.... nak kata khianat amendenya..... maxam hang bela kucing.... hang dok sayang2.... kalau dia berak kat pangku hang takkan lah gang ak sembelih terus.... bodoh benor

      Delete
    6. Kueh PAU umno ternyata tak ada ummphhh, hilang identiti, lari dari matlamat asal penubuhannya. Bertambah buruk lagi bila sekor cybertroopernya mencelah menyibuk dgn kueh lopes-kopipes yg basi & busuk.

      Mesyuarat dah jadi medan samseng taik kucing terjerit lolong mencaci seorang tua yg banyak jasanya terhadap UMNO hingga gah & segani senatero dunia. Malah pentas & bangunan yg tersergam indah pun hasil khidmat bati orang tua itu yg kini dicerca hina oleh generasi2 baru yg tak tahu dek untung & tak kenang budi.

      Darah keperwiraan & semangat juang hilang lenyao bila pangtiga (Najib, Zahid & Hishamuddin) mereka ternyata bacol, mengelak diri dari pertarungan dalam gelanggang, dilantik semula tanpa bertanding.

      Delete
    7. Tunggu bila lagi. Masuk bertarung ler.. gelanggang awk punya. Pengadil pun awk yg pilih. Tu pun masih takut. Gaya mcm hebat menang tanpa bertanding dlm kampong. Bila nak buka gelanggang???

      Delete
    8. Ampu parti cap mungepun bukan ada guna. Sampai sekarang AGM yg disyaratkan oleh RoS tak dibuat jugak. Parti mcm ni nak bertanding PRU? Tak lepas bertanding beb, syarat tak cukup! Ada pengerusi yg diwar-warkan SUPER intelligent dgn idea 100 tahun ke hadapan, bijak merancang dan amat licik tapi nak laksanakan AGMpun gagal. Cap munge yg gagal buat AGM tapi umno jugak yg salah. Tak ke bebal namanya tu!

      Delete
    9. This comment has been removed by the author.

      Delete
    10. Komen jelmaan 'Suharli Masrop' @ 1:45 pm jelas lemah, lesu, buntu, terkulai layu. Dia bagi alasan ala 'mat malasan' tapi dunia tahu kunjungan Rosmah & bini Najib iti tak ada jemputan rasmi oleh White House. Kunjungan terdesak (desperado) untuk nunjuk-nunjuk konon laki bini itu bersih dari skandal penyelewengan 1mdb. Kunjungan 'hidung tak mancung, pipi tersorong-sorang' yg menghabiskan duit negara berjuta-juta tanpa apa2 pulangan untuk negara. Kesudahan, kena nginap di hotel mewah tapi negara jugak kena tanggung. Tidak seperti kunjungan pm Lee Hsien Loong, siap dgn perbarisan hormat & rembakan meriam, makan minum & penginapan disediakan oleh tuan rumah White House.

      Hiiiiii, malunya muka kita semua sebagai rakyat Malaysia, tengok kerenah kedua laki bini ini....!!

      Delete
    11. Hidung tak mancung pipi tersorong2 tak apa lagi jangan jubor tersorong2 kene jolok di trump menanah..

      Delete
  3. Nk tnya bbdk power bank pasir.
    Niat nk meningkatkan ekonomi us mcm mn?
    Nk tambahkan lg modal ke nk batal terus?

    ReplyDelete
  4. x abis2 11mdb. x de issue lain ke kd oii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda haram, bukan setakat di dunia, dibawa sampai padang masyar.

      Di sana pun ada perhimpunan.

      Delete
    2. Yang sokong guna anon pun Allah tahu siapa.

      Delete
  5. "maxam hang bela kucing.... hang dok sayang2.... kalau dia berak kat pangku hang takkan lah gang ak sembelih terus.... bodoh benor..."

    Satu analogi dari macai harami yg amat buruk skali....

    Macai,

    Kalau kucing kat pangku ko nak terberak, kucing tu akan terkial kial cuba nak lepaskan diri dari pangkuan ko, yg ko pegang jugak kucing nak terberak tu pasai apa? Pastu ko nak sembelih plak? Zalim betul macai2 harami kepala kepada bapak penyamun2 semalaysia ni.

    Bertaubatlah macai, kubur kata mari tak semestinya atok umur 92 tahun tu.

    Takper, akan kami masukkan dalam senarai, suruh anak murid bawa kertas a4 sekeping sorang ke sekolah, tunggu pengumuman cik minah dan terbaru kucing nak terberak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putik kelapa pun gugur ye. Bukan kelapa tua saja yg gugur

      Delete
    2. Betapa bengap & bodoh tapi ada hati nak nunjuk pandai, puak2 bingai KERA-taJAAN Borosmah Najib, kan.....??

      Delete
  6. Tak abis2 1mdb, apa yg kau merepek setan,k3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panas ke bang..
      Benda haram bang..
      Cam tu le..

      Kelepek duit rakyat
      Pastu nak suruh lupakan?
      Jangan jadi setan dan penyokong setan..

      Delete
    2. Yang syaitan tuu, kamu Kejora bangsat....!!

      Kami tak akan abis mengkitkan 1mdb sebab 1mdb punca segala masalah.... kerumitan, keperitan, kesengsaraan, keaiban yg terpaksa di tanggung oleh rakyat & negara.

      Satu Malaysia Dah Bengang (1MDB) sebengang-bengangnya dek ulah seorang 'pm' & seorang 'flom' yang bangang teramat bangang.

      Faham tak. bangang......??

      Delete
    3. Awak ni umur berapa agaknya ye pakcik autaman? Kalau belia, aku tak kisah sgt dgn kelaku cara mencaci org. Tapi kalau dh tua, hinalah sgt cara tu, membangsatkan org. Knp? Tak tahan berdebat? Malulah sikit maki hamun secara terbuka kat sini, awak bukan muda lagi. Layan ajelah lawan tu dgn bicara yg baik. Atau memang pembangkang ni jenis lepas laku dan hilang adab? Atau ikut pihak lawan caci maki jugak? Akal kena guna beb, bukan simpan buat pekasam...

      Delete
    4. Usin Lempoyang....

      Awalnya saya cukup berhemah tapi bila si Kejora mula mencarut kotor sampai alat kelamin kedua orang tua saya disebut-sebut, itu sudah keterlaluan. Usahkan saya, Tun Mahathir, dan malah Maha Suci Allah pun dicarutkannya sebagai peliwat.

      FAHAMMMMMMM.....????

      Delete
    5. slow learner memang lambat sikit nak paham la pakman...contoh da ada bila ada money trail lanun songlap duit dia boleh ckp tu semua auta ni,berapa punya lembab da otak depa ni.

      Delete
  7. Lepas PRU 14 UMNO confirm jadi bangkai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangkai tikus busuk tau. Lebih2 lagi yg pecah perut termakan racun

      Delete
    2. Tikus Itu...siapa agak2, yg kerap Tikus Menikus di sebalik AnonyMOUSE....??

      Delete
    3. Umno dlm ketakutan. Tak kira siapa tweet asal sentuh pasal barang naik harga kos sara hidup makin tnggi dia jadi gelabah. Maklum orng dlm ketakutan cacing pun nmpak mcm ular

      Delete
  8. Kata org lain bangang,at least dia PM
    Awak tu jadi apa..Macai.
    Patut lah dah dekat 3 thn Najib tak dapat dijatuhkan,sebab suka kata org bangang,jadi penyakit BANGANG jatuh kpd penuduh.
    Nak sedap diri bolih la..
    Agakxnya parti mana yg akan jadi bangkai..
    Parti yg ada ahli 3.5 juta ahli atau parti nak buat mesyuarat cwg pun senak.
    Tak apa lah sebab otak dah dijangkiti BANGANG...apa nak dikatakan,komen merapu lah
    KD...tlg sikit,bantulah org macam ini,menjatuhkan standard blog sdr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang paling saya suka bila tgk orng marah. Bermakna tulisan saya berkesan dn tidak sia2. Yg mengecewakan saya bila yg saya tuju tak menjadi. Tidur lena lah saya mlm ni.��

      Delete
    2. 4:36....

      Najib tuu yg dah berlebihan...tak ada hormat langsung pada orang yg telah melindunginya dgn pelbagai skandal sejak tahun2 80an lagi. Lagi pun bukan kah Tun Mahathir itu seusia dgn Allahyarham Tun Razak? Tapi dicaci hamun, sampai2 sebut 'kepala bapak'. Bukannya dia nak menjawab soalan2 yg Tun kemukakan, sebaliknya diupah cybertropper & blogger2 haramjadah memburuk-burukkan Tun Mahathir.

      Najib dan para pembantu serta panglima2nya sering kali bermadah helah kononnya KERA-tajaan pimpinannya masih diyakini rakyat.

      Mari sekarang kita tinjau, benarkah Najib sekarang ini bersih, kuat, & confident kebelakangan ini?

      Dikhabar seorang pembaca berita di stesyen tv memberi tahu dia sendiri sudah muak membaca skrip sama di depan tv berulang kali sehingga rasa mukanya dah kematu kerana dicemuhi oleh penonton, termasuk keluarga & jirannya. Tetapi katanya apakah daya kerana kerja, terpaksa juga menahan muka diludah orang di skrin tv.

      Ini satu bukti menjelaskan Najib kini tak disukai rakyat jelata. Pemenjaraan DS Anwar Ibrahim juga menghantui Najib hingga dia cuba menonjolkan keperihatinan terhadap DS Anwar dengan melawat Anwar di hospital baru2 ini untuk menambat hati orang ramai.

      Akan tetapi, kalau dia benar2 Anak Jantan , kenapa harus dilambatkan pendaftaran PH itu. Harapan untuk rakyat melihat PH diluluskan sangat tipis. Mungkin permohonan komponen PH untuk mendaftarkan parti mereka akan dipadam terus.

      Berbagai alasan tidak masuk akal dan nampak sangat tektik untuk tidak meluluskannya diberikan, bermula dgn logo & sekarang pulak beralih ke mesyuarat cawangan PPBM.

      Memang Najib jelas TAKOTT dengan penubuhan PH. Kerana dengan adanya PH menjadi satu lawan satu dengan BN ia mencemaskan BN. Sekiranya PH diluluskan kelak, negara ini akan mempunyai dual sistem parti BN dan PH.

      Pengundi hanya akan melihat dua komponen ini sahaja nanti, PH atau BN. Kecuali Kelantan, PAS hanya parti nyamuk yg menyibuk.

      Delete
    3. Bila masa Najib sebut kepala bapak.pada TDM...dia makan cili terasa pedas la tu
      TDM mempersendakan Rosmah tak apa!!
      Ada dgr ke Najib burukkan famili TDM terutama Tun Hasmah..jgn lah double standard.
      Siapa yg mempenjarakan DSAI..check your facts..jgn main hamtam aja.
      Lawatan hanya sebagai kwn lama dan agama kita menggalagkannya,suntok sangat pemikiran jika menyatakan untuk menambat hati rakyat.
      Pendaftaran PH...apa kena mengena dgn Najib..tanya lah ROS.Kita maanusia hidup berpandukan undangx.Kalau tak ikut syarat mengikut undangx macam mana nak proses dan lulus.Kalau tak nak ikut undangx,pi duduk hutan la.
      Takut dgn PH atau sebaliknya..
      PKR...mana ada ahli akar umbi,tanpa PAS, mengelupor.Parti pun berpecah kelompok Assmin lawan geng Jijah kipas.
      PPBM...entah la,peringkat cwg pun berterabor.
      PAN...buatlah penilaian sendiri.Tigax parti ini bermasaalah sebab too many Generals but few soldiers.
      DAP...status quo,tapi dari suratkhabar cina ada menyatakan satu campaign yg dibuat olih kaum mata sepet ini untuk.merosakkan undi atau tak keluar mengundi sedang berjalan kerana tidak puas hati dgn parti DAP tidak tunaikan janji.
      PAS....bersaorangan tapi sokongan akar umbi masih kukuh,jika mereka pilih untuk BN friendly...PH can say good bye to Putrajaya.
      Kita pun nak PRU dipercepatkan supaya nak betul lihat kerusi mana PPBM,PAN dan PKR bertanding dan calonx mereka..
      Dengar Assmin takut nak bertanding di Gombak,Nurul nak lari ke Pmtg Pauh,Zuraidah nak pencen,Fizi Sotong mungkin tak layak bertanding.
      Selalu dgr pembesar PH dgn confident kata akan merampas kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti tipis,tetapi ada tak mereka membuat kenyataan bagaimana nak mempertahankan kerusi yg mereka menang dgn majoriti tipis juga.
      Tidak salah untuk optimistik,tapi biarlah ada logik dgn berpijak dibumi yg nyata dan realiti sebenarnya...

      Delete
    4. Lantak lah calon mana bertanding asal bkn suku sakat Najib. Menyampah dgn kerenah suku sakat PM yg skrg ni. Lagi cepat berambus lagi bagussss.

      Delete
  9. SETIAP KALI NAK PRU MESTI CAKAP PEMBANGKANG KUAT, BN MESTI BUNGKUS....HAHAHAHA LAST2 BN MEMERINTAH JUGA...

    PRU NANTI PUN SAMA LA...PEMBANGKANG JILAT AIR LIURLA HAHAHA

    ReplyDelete
  10. Pembangkang sudah menafikan dua kali pilihanraya 2/3 majoriti..suatu yang dulunya dianggap mustahil.

    Kali ini bn tertiarap..tak ada siapapun akan terkejut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PRU 12 & PRU 13 dah beri petunjuk BN (Borosmah Najib) semakin merosot prestasi PRU. Jumlah pungutan undi keseluruhan (majoriti) PRU 13 sebenarnya di pihak pembangkang, tapi last2 dikira kalah sebab.....

      - demarcation/penyusunan semula kawasan undi,
      - wujudnya peti undi misteri saat2 akhir
      - peristiwa tiba2 black-out di bilik pengiraan undi.

      Delete
  11. BOLEH MENANG KUNUN, TANYA SAPA NK JD PM PUN JENUH BERSILAT...SEMUA PAKAT NAK JD PM HAHAHA

    PH KUNUN, PAKATUN HAPRAK TU NAMANYA

    ReplyDelete
  12. Memang dalam perundingan sebab nak pilih PM yang bukan penyamun..

    Kalau setakat standard Najib....campak siapa saja pun boleh jadi PM

    ReplyDelete
  13. PERUNDINGAN MENDE, BERCELARU JA. DECLARE LA, NAK MEMERINTAH KONON TAPI SAMPAI SEKARANG PUN TAK TAU SIAPA.

    STANDARD KA

    ANUWAR - STANDARD KA KAKI JUBOR.
    CHE DET - STANDARD KA KAKI U TURN.CAKAP TAK SERUPA BIKIN AUTA JA LEBIH
    MUHYIDIN - STANDARD KA - SKANDAL BINI ORANG BRO
    MUKHRIZ - STANDARD LA SANGAT
    MAT SABU - HAHAHAHA
    LKS - KALAU YG NI SANGAT STANDARD LA..AMBIL CINA KALAU BERANI

    ReplyDelete
  14. Jgn buat lawak murah..
    Semua orang kuat PH maksum
    Dah nsmpak dah yg dipilih penyamun of the first order..baik org yg dipilih itu sendiri dan anak pinak.
    Apahal dah dekat 3 thn tak dapat tumbangkan Najib...
    3 juta ahli di belakang nya.
    Itu standard Najib..
    Yg tukang komen standard siapa agaknya
    .Cermin muka dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. INI CONTOH STANDARD BEBAL NAJIB

      KERJA SIA-SIA MEMBAZIR NAJIB MEMBODEK OBAMA
      PERJANJIAN SYAITAN TPPA DIBATALKAN

      WASHINGTON: US President-elect Donald Trump released a video on Monday laying out actions he will take on his first day in office on Jan 20, including withdrawing the United States from a Trans-Pacific Partnership trade deal. "On trade, I am going to issue our notification of intent to withdraw from the Trans-Pacific Partnership, a potential disaster for our country, he said. Instead, we will negotiate fair, bilateral trade deals that bring jobs and industry back onto American shores.

      Delete
  15. Ada tiga juta ahli di belakang, wow..
    Nampak bayang Tun..siapa yang lari tak cukup tanah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. win bro.. semua xde telo. sembang je lebat.. huhu

      Delete
  16. Masa bila Najib lari bila jumpa TDM
    Oh kes perbahasan Nothing to hide..Najibtahu ini semua menhabihkan boreh...
    Betul pun kan dah kena baling seliper .
    Yg kita tahu yg tak cukup tanah bla ialah TDM,bila tengok org tak ramai dtg dengar ceramah ini,kata deman la selsema la..
    Poorah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berani sgt bersemuka lah dgn Dr Mahathir depan TV live dialog ttg 1MDB nya tu. Berani kerana benar, takut krn salah.

      Dah 1MDB sykt stategik menguntungkan, hebahkan lah kat TV tu. Biar semua rakyat tau, PM Msia briliant.

      Ni takkkkk... belit, putar & sembunyi. Mana mahuuuu.

      Delete
    2. banyak ke dedak kolek rini? kerja keras nampak...harap2 semah nampak la kerja keras ko menjilat pagi...penat naip...

      Delete