Monday, December 4, 2017

4 TAHUN 6 BULAN MENYAMUN...6 BULAN TERAKHIR MENCURAH JANJI...


Pemimpin penipu memanglah itu dasarnya kerana dia tahu majoriti rakyat bodoh mengikut kawasan.

Dan ini terbukti benar, apabila rakyat akan memilih sekali lagi pemimpin penipu ini.

Muncul pula pemimpin suci tetapi bodoh sombong.

Muncul juga pemimpin² yang mempunyai motif yang sama tetapi pepat diluar rencong di dalam.

Oh Negaraku Afrika.












BERITA POLITIK DALAM NEGARA:

PAS tersentap dan malu-malu kucing untuk menerima hasrat TS Khalid, mantan MB Selangor untuk membantu parti itu menawan Selangor.





BERITA "KAYU"

- PM tak pernah arahkan untuk mengambil tindakan pada sesiapa


19 comments:

  1. Yg xdijanji pun turut dilaksanakan.
    Contohnya tarik segala mcm subsidi. Xde pun dlm janji pru yg dulu.
    Xlupa gst yg turut tidak dijanjikan dlm pru lalu.
    Ini bukti PM Najib razak kerja keras demi rakyat malaysia.

    Subsidi mnyk dan tol menyebabkan kesesakan dan pencemaran. Ini idea yg paling hebat sekali.
    Sebab tu ahli parlimen dpt AP kereta free dan boleh dikecualikan gst.
    Dan kerana pencemaran dan kesesakan lah dari PM ke menteri2 kena escort panjang berjela.

    Tidak lupa perbelanjaan jet peribadi utk meningkatkan ekonomi org melayu.
    Ini bukan subsidi oleh itu jgn tanya dan persoalkan.
    Subsidi utk golongan susah keparat melarat dan yg sewaktu dengannya.

    Debar nk tau ujong tahun ni PM Najib nk bercuti kt mana pulak demi nk rasa denyut nadi rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kampong berharap PM bermurah hati untuk menaikan lagi BRIM hingga ke RM1500 setahun dan menambah lagi GST ke tahap 20% seperti di India bagi meningkat taraf hidup rakyat.

      Ini juga boleh membantu harga barang dan petrol stabil dan termurah di asia tenggara.

      Delete
    2. "Gst menurunkan harga barang" - Ahmad maslan.

      Kalau dari 6% ke 20% gst, confirm harga brg turun kaw kaw kaw.
      Ekonomi lg sejahtera.
      Lg bnyk duit derma masuk akaun peribadi dan lagi banyak selasa nk tunggu saman tiba.

      Petrol malaysia hanya perlu termurah di asia tenggara dgn harapan kaum yg dibangsatkan masih dlm tempurung utk sedar bagaimana pula malaysia dikalangan negara pengeluar bersih

      Delete
  2. Jib dah Gila sebab kuat makan TaekKl.
    Warlord2 kenyang buntal mengepon oresiden klepet dgn oenuh jiwa raga.
    Sebab mereka tahu, apabila UMNOBNPAS tumbang, mereka turut teekambos mampos.
    UMNOBNPAS pertahankan Penipuan, Mungkar dan kezaliman.
    Allah tidak pernah mungkir janji. Kebenaran akan jelma, dan pesuruh2 Dajjal2 yg menyamar wira bangsa dan agama akan tumbang.
    mereka teesepit sebab telah menjual maruah kpd Syaitan.

    ReplyDelete
  3. 30 countries that PAY pro-government commentators:

    Azerbaijan
    Bahrain Belarus
    China
    Cuba Ecuador
    Egypt
    Ethiopia
    The Gambia
    Iran Kazakhstan
    Kenya
    Kyrgzstan

    Malaysia

    Mexico
    Morocco
    Myanmar
    Philippines
    Russia
    Rwanda
    Saudi Arabia
    Sudan
    Syria
    ThailandTurkey
    Ukraine
    United Arab Emirates
    Uzbekisatn Venezuela
    Vietnam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba listkan pulak top countries with kleptokrat leader

      Delete
    2. Mantan #1. Zimbabwe (Xi Pres CcP) dah arah partai nya tendang sbb Grace Gucci buat hal.
      1. Malaysia (Xi Pres CcP) belum arah partai nya tendang. Semah Birkim kuat buat hal. Tapi partai boneka Komunis Melayu ,belum cukup buah.

      Delete
  4. DS Najib perkenalkan KPI. Org lain kena report KPI kat dia, KPI DS Najib nak report kat sapa?

    Patut KPI dia kena lapor kat Parlimen, baru dia terkincit nak kerja keras utk negara. Persepsi skrg DS Najib lebih cenderung utk kekalkan diri sendiri sbg PM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terdesak broooo..kalau tak kekal..masuk sg buluh lar jawabnya diaaaa

      Delete
    2. KPI Najis report kat Rosmah bro.

      Delete
  5. Melayu berselindung belakan kononnya ulamak dan melaung2kan akhir zaman ulamak2-tak lagi dihormati.

    Simple answer, becos ilamak dah pekal, bisu dan buta akibat dibangsatkan melayi sendiri denhan wang ringgit, kuasa, dan kedudukan.

    Bila kita perkatakan wang masul akaun peribadi PM....mana ulamak? It tuk an artiste to voice her displeasure. Dia terus dikutuk oleh pembantu nujum woman? Ada ulamak berani komen???

    Hanya orang berotak boleh berfikir

    ReplyDelete
  6. kita tahu cacaitrompah makan taek. Tapi ulamak?
    Layak ker gelar ulam mak?

    ReplyDelete
  7. PAU KITA POW LAGI MANA ADA...JANGAN RISAU NAJISB ADA..SEORANG PAHLAWAN BANGSA BUGIS yg bijak sana dihormati disegani oleh penjilat tapi terkenal dgan takdak teeloor..crita macam bijak jer konon macam baik jer..alehaleh rakyat gak kena tipu yg paling bodoo pencacai 2 kasta rendah dlm umno kena klentong pun caya

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. AMANAT SEORANG PEJUANG KEBENARAN:

      Ini dia CV Jing Jibo @ Kejora -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Delete
  9. Shhhhh. PAU bocor.
    Intipati ucapan dasar.
    - Lagak kembang profrssional, dgb sedikit perisa perkataan2 english yg makcik tak faham.
    - Jerit laung lalakkan semangat Malayoo, peace yoo.
    - Maki penentang, maki cina , kasi ugut, ketatkan zip mulut Ahli.
    - Sulam moral dan tanggungjawap umno. Ingatkan syukur, Umno dah ambil alih kuasa Allah utk salurkan rejeki.
    -Alirkan air mata ahli dgn mostalgia Melayu kuno. * Tv ready to pan canera.
    - Janji kegemilangan 60 tahun dulu dan 60 tahun akan datang. * Tidak akan tercapai.
    - Lawak & pantun hepi2.
    - Ingatkan ahli, Uber Envelope akan dibuat dekivery bawah pintu bilik hotel. Siapa taat, lagi tebal.
    Shhhhh.
    Hidup Umano,
    Mampos Melayu,
    PAS Restu

    Shhhh.

    ReplyDelete
  10. Sudah ramai dari 4000 Caitrompahtaek Model power bank Pelesupasir sudah lari. Oleh itu,

    Umno Youth Information chief Jamawi Jaafar was quoted by Bernama as saying that the squad consists of youths from various backgrounds, including orators, Islamic speakers, and social media operators.

    He said the squad, currently 280-members strong, would explain and hold dialogues with youths on current issues.


    Read more at https://m.malaysiakini.com/news/404439#UPOZggAPjJjkE6F4.99

    Umno berharap 280 ahlul spam ini akan lebih montap, selepas mendapat bekalan power bank berisi Taek.
    Hidup Umno.
    Mampos Melayu.
    Pas Restu.

    ReplyDelete
  11. Aikk 1? Zunar buat kartun sindir umno x boleh. Sarip Dol bikin kasi pecah kt Kontar.
    Alasan : Tiada.

    Aikk 2? Umno buat pameran kartun kutok PH boleh pulak?
    Alasan:Ianya lawak apabila ia kartun Umno.

    Aik 3? Tun boleh dicharge walau waktu itu beliau PM.
    Alasan: Tun PM , bukan MO1.

    Aikk 4? Jeebo TAK boleh dicharge sebab beliau PM.
    Alasan: Jib MO1, bukan PM*.

    Nota lutut- PM adalah Semah.

    Aik,aik,aik,aik...Joget PAU bersama puteri.
    Hiduo Umno.
    Ampos Melayu.
    Pas Restu.

    ReplyDelete