Tuesday, December 19, 2017

DESPERADO GABAN: BANGKRAP ISU: MAHATHIR DIFITNAH DERHAKA..

Untuk mensucikan dosa......kena insaf dan bertaubat..
Yang khianat dan tidak amanah...sila berundur
Tidak ada istilah mensucikan dosa, menghalal cara dengan memburuk dan fitnah pihak lain..

Terdapat usaha dijalankan sesetengah pihak dengan memetik ucapan Tun kononnya mengajak rakyat menderhaka Sultan..

Niat mereka supaya Tun ditangkap kononnya bukan atas motif politik.Keterangan detail dan tarikh ucapan tidak dimaklumkan.PUNCANYA
6 comments:

 1. Salam. Nampaknya pendukung Klepetokrasi semakin terdesak. Waima apa saja jalan buruk yg ternampak olih mereka nescaya mereka pasti lakukan. Sedarlah umat Melayu..Jangan terpedaya dengan dakyah mereka. Berani kerana Allah SWT dan bukan berani kerana manusia.

  ReplyDelete
 2. Nk tutup cerita Imam ABATA Ryan loh.

  ReplyDelete
 3. Tak de siapa pun yg terdesak. Pandai2 merekacipta cerita, sendiri2 meroyan kemudian pusing2 cerita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 12:30....

   Bagai bertali arus tanpa henti di tv1, tv2 & tv3 TPM & PM kesayangan kamu mengajak rakyat berhimpun ramai2 membantah pemerintah USA mengiktiraf Jerusalem sebagai ibukota Regime Negara Israel.

   Sempena itu, saya berbesar hati sekiranya, kamu sebagai pendukung tegar TPM & PM kesayangan kamu, menjelaskan....

   Apa maksud atau pengertian PM kesayangan kamu itu bila dia menyatakan 'Musuh tuan adalah musuh kami (Your enemy is our enemy)' kpd presiden Donald Trump sewaktu berkunjung Rumah Putih baru2 ini.....??

   Delete
 4. Ketaatan mutlak hanya kepada Allah dan Rasul, dan bukan kepada Raja mahupun Perdana Menteri.

  Sekiranya Saiyidina Abu Bakar r.a, khalifah pertama kaum Muslimin dan seorang sahabat besar yang telah diberi khabar gembira sendiri telah berpesan agar taatlah kepadanya selagi ia di jalan yang benar, maka siapakah yang berani mengatakan ada ketaatan mutlak kepada selain daripada Allah dan Rasul? Apa ada manusia setaraf Nabi sendirikah atau ada manusia bukan Nabi saw dari kalangan Umat Muhammad saw yang lebih besar darjatnya dari Saiyidina Abu Bakar kah?

  Sekiranya Raja mahupun Perdana Menteri melakukan kesalahan maka ia tetap salah.

  Sekiranya Raja mahupun Perdana Menteri memerintahkan melakukan perkara yang salah, maka ia tetap salah dan tidak boleh ditaati.

  Celakalah orang-orang yang mengatakan sebaliknya semata-mata untuk menjadi batu api dengan tujuan agar hasil daripada perkelahian di antara segolongan dengan segolongan yang lain akan dapat mereka dan golongan mereka nikmati.

  "Barangsiapa yang mencari keredhaan Allah melalui kemurkaan manusia, maka Allah akan mencukupkan dirinya daripada pergantungan kepada manusia. Barangsiapa yang mencari keredhaan manusia melalui kemurkaan Allah maka Allah akan meletakkan nasib dirinya di tangan manusia".

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 5. Ibadat umrah pun mereka tak lepas peluang nak sakau, orang2 UMNO nih.....!!

  ReplyDelete