Tuesday, December 5, 2017

HANYA TUN YANG BOLEH DIHINA DAN HANYA TUN YANG PERLU MINTA MAAF..


# Umumnya rakyat ingin memberi peringatan kepada pihak yang mahu menghina Tun, pastikan itu fakta yang benar...

Keduanya pihak yang mahu menghina Tun harus melihat diri sendiri terlebih dahulu, berapa banyak budi dan jasa mereka membina anak bangsa ugama dan negara ini.

Dan yang ketiga, dalam sejarah belum pernah ada kemenangan kepada mereka yang menghina manusia lain secara zalim dan melampau..









7

26 comments:

  1. MMG PATUT DIHINA PUN..DARI SEORANG NEGARAWAN ULUNG SANGGUP JD PENCACAI KERANA KUASA..DULU KECAM BUKAN MAIN DAP, HARI NI JILAT MACAM ORG GILA..DULU KATA ANUAR KAKI JUBOR TAK LAYAK JD PM, HARI NI NAK PULL BERKAWAN DAN SETUJU DIA JADI PM..

    MMG PATUT PN DIHINA..PEMIMPIN HAPRAK - MELAYU MUDA LUPA...

    TGK PAK LAH - STEADY JA ORG PUN HORMAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila makhluk muncul tarantula...automatik teringat nek tempoyak. Sebut nek tempoyak, terlintas kelibat keris berayon, bila ingat spesi2 ini... tup tup tup... terpacul susuk kejora.

      SUSULAN ITU....TERINGAT AMANAT SEORANG PEJUANG KEBENARAN:

      Ini dia CV Jing Jibo @ Kejora -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Delete
  2. SEMUA YG JADI PM TAK BETUL, DIA JA YANG BETUL.....NAK LAGI BETUL, BAGI BOBOI JD PM

    GERENTI TUN DOK DIAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut kata bijak pandai, yg menulis sepenuhnya pakai HURUF BESAR tanda PEMALAS yg TAK ADA KELAS.

      Delete
    2. Kikiki

      Suman Tua da pamerkan tahap IQ bebalnya dlm kelas tersendiri..

      Delete
    3. Terima kasih kerana mengesahkan dirimua adalah Kejora Kufur yg sering berdakyah auta dgn bermacam bentuk samaran.

      Delete
  3. Apa pun tuduhan ke atas Tun Mahadir, rakyat tetap menyokong dia.
    Ketika rakyat menderita tertekan, cuma dia sahaja yang sanggup berdepan
    dengna pelbagai penghinaan untuk KAMI. Dia tak pernah meninggalkan kami.
    Hanya mereka yang berkepentingan sahaja yang memburukkan dia.
    KUTUKLAH APA SAHAJA, ADA KAMI KISAH............?????

    ReplyDelete
  4. Salam. Peguam negara US tuduh KLEPTROKASI sangat.buruk . Kenapa UMNO tak bersihkan maruah negara.

    ReplyDelete
  5. Najib dan macai-macainya dipersilakan untuk terus mencerca Tun M. Hakikatnya cercaan itu sedikit pun tidak menggoyangkan Tun M, malah beliau semakin hari semakin kukuh pada pandangan mata rakyat.

    "Kita berjuang di atas jalan kebenaran dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca".

    Yang menghina dan memaki hamun Tun M itu hanya akan menyakiti hati mereka sendiri yang semakin hari semakin bernanah. Tun M steady ja. Untuk mereka ini, terimalah kebenaran berikut:-

    "Matilah kamu dengan geram hati kamu itu".

    Pada akhirnya wira sebenar tetap akan menang. Syukur dan mujur Tun M berjuang bersama-sama rakyat yang ditindas oleh pemimpin yang jahat hari ini. Sekiranya Tun M pun lembik dan pejam mata macam Tun Dol maka Tun M pun akan dilihat melukut di mata rakyat.

    Kepada para penyokong D' Tun, yakinlah bahawa kita adalah golongan yang akan muncul sebagai pemenang. Biarkan mereka menyalak dan berkokok kerana pada akhirnya mereka tetap akan tewas.

    "Kita berada di jalan yang benar dan kitalah yang akan menjadi golongan yang menang".

    Please carry on my dear Tun. We are with you. Salam and salute from me, John Doe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes yes yes luv TUN dari dulu kini dan selamanya...salam perjuangan dari jauh untuk saudaraku john doe dan yang berjuang demi kebenaran.

      Delete
    2. Madey dn macai macainya dipersilakan utk terus mencerca Najib. Hakikatnya cercaan tersebut sedikipun tidak menggoyangkn Najib, malah beliau semakin hari semakin kukuh pd pandangan mata Rakyat.

      "Kita berjuang diatas jalan kebenaran dn tidak takutkn fitnah org org yg kaki fitnah.

      Yg fitnah dn memaki hamun Najib itu akn hanya menyakiti hati mereka sendiri yg semakin hari semakin bernanah. Najib still steady. Utk mereka ini, terimalah kebenaran berikut:-

      "Matilah kamu dengan geram hati kamu itu"

      Pada akhirnya wira sebenar tetap akn menang. Syukur dn mujur Najib berjuang bersama Rakyat yg pernah ditindas dgn konsesi berat sebelah yg menguntungkn kroni, akta ISA yg diguna secara kejam dn leluasa, menindas agamawan, dasar penswastaan yg menguntungkn kroni dn membebankn Rakyat, menyekat kebebasan Rakyat utk mendapat maklumat yg tepat dgn mencengkan media media utk mengikut telunjuknya, mencampuri urusan badan kehakiman, menyedut duit petronas secara paksa utk bailout syarikat syarikat kroni dn proksi, mengamalkn kronisme dn nepotisme oleh bekas pemimpin yg jahat dn zalim. Sekiranya Najib juga lembik seperti Pak Lah maka Najib juga akn dilihat sebagai PM boneka yg boleh dikawal selia dn menurut segala macam kerakusan dn kezaliman mantan pemimpin tersebut.

      Kepada penyokong Najib dn kerajaan, yakin la bahawa kita adalah golongan pemenang yg tidak akn membiarkn kezaliman kembali bertapak dn berkuasa. Biarkn mereka menyalak bersama pengkianat Islam dgn fitnah jahatnya kerana pd akhirnya mereka tetap pasti tewas.

      "Kita berada dijalan yg benar utk melawan pengkianatan terhadap Islam dn kezaliman yg cuba kembali bertapak dn kita la yg akn sentiasa menang demi menjaga agama, raja-raja, bangsa dn negara.

      Please carry on my dear PM. We are with you. Salam dan salute from we all.



      Delete
    3. Anon 433, tidak ada fitnah pada najib, tidak ada cercaan kepada najib kecuali sedikit oleh segelintir yang hilang kawalan, itupun berpunca dari sikap najib sendiri..dia sendiri berbudaya maki orang dan guna bahasa kesat...sendiri buat sendiri tanggung.

      Ada Tun berbahasa kesat?

      Apa fitnah pada najib?
      Semuanya berbentuk saolan?
      Ada di jawab dengan lillahita'ala, telus dan benar?

      Ada Tun tidak pernah jawab saolan atau lari dari debat atau wartawan ?

      Delete
    4. Penah ke Madey berdebat sepanjang dia jd PM?

      Delete
    5. Orang ketandusan idea hanya mampu kopipes tulisan orang lain walaupun hakikatnya ia berlawanan sama sekali.

      Delete
  6. Buat cahaya al majid......
    Kenapa umno tak bersih kan maruah negara?
    Boleh sesuatu yg jelas tak bermaruah berbuat begitu? TIDAK.

    ReplyDelete
  7. Tak pasti nak bagi komen yg releven dgn tajuk posting..

    Honetly, i was not a big fan of Tun. Hated him for what he did to anwar and that was it. No other issues. Sekarang ni pun bukanlah taksub sgt dgn Tun, tapi apabila dia sggup jumpa anwar and bury the hatchet, then i supposed i would have to go along with that. Kalau anwar sggup maafkan Tun, then there is no reason for me or anyone else not to!

    But the issue is not about Tun atau anwar! Kalau dulu x sukakan Tun sbb anwar, tapi it is different with najib. We are up againt najib not because what he is doing to Tun, or to any particular person, but for what he is. I could not care less if he has big fat bank accounts , as long as he is not taking anything away from us! Instead, najib had broken every damn rules,and taking our money from our pockets along the way. That is a big no no, for me and for most of us here.

    Najib boleh jer diamkan Tun dan lain pemimpin pembangkang, tapi this time he has to do a lot more. Tapi it is a big too late for that! Majoriti rakyat dah pun buat pilihan! Tanpa Tun dan seluruh pemimpin pembangkang pun, it is does not matter anymore.. najib has to go! We have had enough of you! So long najib..sayonara

    ReplyDelete
  8. Agaknya sokongan keturunan bugis terhadap lanun bugis moden yg menyamun harta negara tu tinggi. Mungkinkah mereka melihat ada keturunan mereka hebat kerana berjaya putar belit harta kerajaan dan dipercayai oleh ramai keturunan lain seperti jawa, banjar, melayu, siam , mamak dsb. Agaknya ternampak kebodohan keturunan lain.

    ReplyDelete
  9. AG Pandi USA dah sebut2 ayat extradisi. Dia juga ckp hal MLA tak dilayan.
    Malah, Malaysia tolak jemputan Fotum Bank Dunia, walay sudah commit kpd agreement KARI sejagat.

    Adoi, timing tiup TRUMPet pun tepat dgn PAU tu. Takkan buat 5ak faham lagii nehhh.

    Sekali lagi TRUMPklepet berbunyi, abis ler...Black Hawk kasi sampai.
    Mana Riza,Jho, pasangan Semah dan Isterinya Jib tu nk lari?
    Miss PASu yg subahat pun dh tempah tiket Sarkas kt Court London.

    Hepi2, Menari2 dgn puteri, PAU last UMNO....
    Kita Enjuwooi!!
    Hidup Umnu.
    Ampos Melayu
    Pas Restu.

    Keris karat,tinggal satu,
    Umno lah yg screw melayew...

    ReplyDelete
  10. PPBM parti tumpang semangkok, pemimpin pemimpin nya pula mangkok hayun.

    ReplyDelete
  11. Parti
    Pentaksub
    Belaan
    Madey

    Boleh tumpang semangkuk?????




    ReplyDelete
  12. Tanya kit siang, tanya anwar selama 22 thn ϑia jd PM ϑia saja lah betul..hanya anwar hanya kit siang blh dihina hanya mereka kena mohon maaf..cuba kluangman tanya ϑua org tu betul tak?

    ReplyDelete
  13. Terdapat trending pagi ini.
    Ada percubaan2 pola komen dari unit SPAM umNO.
    Woi, rugi bayar mcm nehhh, hampeh tak ader isi , kering fakta.
    Umno kalu Bab kualiti,mmg KANDAS , OUT.
    Tapi kalu bab klepet kautim kroni songlap...mmg # Abd WAHID anak TUNGGAL ak TONGGONG ak TUNGGUL ak TONGKOL.

    ReplyDelete
  14. Kluang TUN yang memulakan segala DRAMA maki HAMUN so tanggung ler padah ya.

    Jangan ingat semua org tak tahu TUN sentiasa memaki dan memburukkan Arwah Ayahanda NAJIB.

    Sekurang2 nya najib adalah anak bekas PERDANA MENTERI/ ORANG KAYA PAHANG so tak perlu dipertikaikan kekayaan keluarga nya.

    Apa latarbelakang TUN sehingga kekayaan yang berjumlah TRILLION ini bukan UMNO cak tapi DAP yang bongkarkan.

    ReplyDelete