Tuesday, December 12, 2017

TERKINI - APA ISU YANG LEBIH BESAR DARI SKANDAL 1MDB YANG DITAJA UMNO !!??

19 comments:

  1. Mengguna raja untuk lawan dengan pembangkang.

    Now I understand why sabah and sarawak want out

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vodoh piang..... buta berita.... dah terang2 Sultan2 sendiri yangkecam mahathir sebab dia yang mulakan dulu.... dan pembangkang plak satu oerangai.... bila tang sultan2 ajer mula lah buat derk dan bangang.... oh ya... yg kat penang tu bukan ker baru ajer di lantik seorang yang anti kesultanan yang bernama Wan Ji....

      Delete
    2. Salah ayat tu 9.26..

      Sepatutnya..

      Pembangkang mengguna Rakyat yg bodoh dn tak setia dgn Rukun Negara utk melawan Raja...

      Hanya Melayu Bangsat saja yg mengikut tudingan Puak Kafir Pengkianat Islam utk derhaka dn biadap kpd Raja.. Sungguh biadap dn derhaka...

      Sebagaimana perlekehan mereka bahwa agamawan dn ulama telah tiada dizaman ini yg bertujuan merendah rendahkn Islam.. Begitu juga mereka menghasut Rakyat agar tidak percaya kpd Raja yg dimodelkn oleh mereka sebagai boleh dipergunakn utk melawan puak mereka yg songsang itu.(seperti komen 9.26 yg jelas biadap menuduh Raja boleh dipergunakn)

      Fikir fikirkn la jika teringin nk menyokong Puak Puak ini..

      Delete
    3. Melayu UMNo saja yg rata ratanya lebih takut kepada Sultan dan Raja Raja dari takutnya mereka kepada azab Tuhan.

      Delete
    4. AnonymousTuesday, December 12, 2017 11:05:00 PM ko jgn nak jadi bodoh sangat la...UMbgok dok tabur dedak ko pun dok menjilat la....ko tu yang patut fikirkn2 dlu...ape beza dedak ngan rasuah? dedua amalan UMbgok

      Delete
    5. Suharly d


      sUHARLI DAN MEREA SEKEPALA


      SILA BACA BLOG STEADY AKU SEKARang

      Delete
  2. Apa yang diperhatikan, Pimpinan masakini (BN/UMNO) dan para "Pemikir" serta "Pelaksana/Agent" atau hulubalang dan perwira mereka menggunakan strategi yang tak konsisten. Sekejap "devide and rules", sekejap "Sentimen Bangsa/perkauman" sekejap "Perpaduan", sekejap "Partneships", sekejap "Luring and Collaborations" dan akhir sekali semua hanya menjadi "separuh masak", guna "Area Weapons/WMD" tembakan semburan dengan harapan sebutir peluru akan mengena. Strategi ini sekiranya tidak berjaya, akhirnya akan "end up with running out of ammo". Baru padan muka dan pihak musuh akan tembak mereka "with single rounds". Lu fikirlah sendiri.

    ReplyDelete
  3. Macai macai desperate menjaja lg isu 1MDB... Tak penat penat ke cai? Apsal le terlalu bengap ni? Dh 3 tahun setia salak menyalak isu fitnah ni tp ape kesudahannya??? Bukti mane cai? Klau betul le dh cukup dn kukuh bukti tu, knapa Najib masih tak pernah didakwa dimana mana mahkamah pun? Hanya tuduh, menuduh, fitnah dn reka drama je sepanjang 3 tahun ni. Tu je ke?

    Tak terasa ke diperbodohkn selama 3 tahun ni? Oppsss.. Terlupa la pulak.. Klau tak bodoh, tentu bukan PH.. Klau kaki fitnah, itu mmg PH.. Sebab yg PH je pelantak dedak haram yg tak kisah akn kebenaran dn logik pun.. Janji dedak masyuk... Betul tak cai dedak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai lembu UMNo, macam mana nak dakwa siNajis dalam isu !MDB ini bilamana si Pandit yg mengantikan Ghani 4tail sudah bertindak menjadi pendakwa, peguam dan juga hakim didalam membersihkan Najis ? Lembu UmNo tak pernah baca ke fakta fakta kes 1MDB yg dibicarakan diSingapore ? Itulah masalahnya bila dah lembu tetap lembu cuma sesuai untuk dibuat qurban masa Eid Adha.

      Delete
    2. Kah kah kah semua bukti Yang terkumpul Tu akhirnya sampai tangan siapa? Adakah tangan Kiri menangkap tangan kanan?

      Delete
  4. BN tetap kalah kecuali Dr Mahathir di jel

    Thats what they r doing now

    All bn strategies tak jadi kecuali mahathir di jel

    ReplyDelete
  5. Imgatkan Melayu UMNGOK je yang bamgang matematik! Rupanya Melayu PH lagi bodoh!
    Hey KD! MahaKUTTY kesayamgan dah lesap kan lebih 100 BILLION USD wang rakuar!

    ReplyDelete
  6. Paul baggio.....u hv same standard as jamal jamban....no class

    ReplyDelete
  7. Aikk,nak lari tajuk lago.
    SULAHAPLI,
    sedarlah ko tu terpaksa atau dipaksa masok sini.

    Semua tau tau PMO keluar duit BANYAK2 wang rakyat,kemudian agih SiKIT2 pada Jasa dan KADANG2 pd pelesupasir,A9 ,SPAM dsb.

    Kita tau tak ada 'eyeball' kat media2 UMNOBNpAS atas sebab diskusi tak ada terus. Disini diskusinya Telus. BloG pun ada tuan.
    Jgn buat Sarip Dol langgar tak beradab.
    Ko ni melayu kah? Islam kah kp ni GN.
    Ok, sambung topik Isu lebih besar UMNOBNPAS, sekain TAEK 1MDB.

    Cacai KingJubboKlepeto al Razaqi II.jhn biadap di Blog kawan SINI? Belajar2 sikit dengar suara ramai,nnt lepas pRU ko senang jugak, bodoh.

    ReplyDelete
  8. Isu 1mdb kekal TOP CASE, dah lebih 3 tahun najib gagal padamkan malah bertambah rumit dan no way boleh lepas..

    Isu Sultan..jika tidak dipanaskan puak umno, bukan suatu yang besar, rakyat dan raja berpisah tiada.

    Salahkan DAP??? - jangan layan otak lemah dan bankrap idea puak ni, dah tak laku..

    Ada lagi isu lebih besar sekarang dari 1mdb yg ditaja umno????????

    Suharli, kura² dalam perahu.

    ReplyDelete
  9. Isu 1MDB cukup besar, tak dpt ditutup dgn isu2 lain. Ianya variety drp curi, salahguna kuasa, laundering, joli, parti, beli property, beli jewelery, beli kapal equanimity, siasatan di 6 negara, bank2 kena tutup, kena penalty, directors lari, hutang transfer kpd MOF, SRC.. List never ends...

    ReplyDelete
  10. kesian. tak abis2 nk recycle isu 1mdb. try harder. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recyle atau tidak, sampai sekarang..pecacai tak boleh jawab..

      Semua ubah tiang gol..

      Delete
  11. Pembohongan dan penipuan 1mdb, rcyle?
    Boleh jawab ke mcm tu di lubang kubur nanti?

    Kenapa awak sokong?
    Alahhh recycle tu..
    Jawab lah nanti di lubang kubur..

    ReplyDelete