Thursday, January 7, 2010

Terima asih daun keladi Hishammudin...


Terkini:
Kata Tun:
5. There is no country more rotten, no race more racist, no party more corrupt than Malaysia, the Malays and UMNO. And of course there is no PM more abusive of his authority than the PM of Malaysia of 22 years. Really Malaysia should revert to being a British colony again.
(PDRM memberi amaran kepada blog agar jangan jadi batuapi kes mahkamah penggunaan nama 'Allah')
PDRM juga kena faham bahawa kes sensitif ini yang tidak mengawalnya ialah kelalaian KDN sendiri - sekarang tambah kerja untuk PDRM.
ALONG walaupun masih ujud tetapi sedikit sebanyak iltizam Hishammudin ketika mula menjawat Menteri Keselamatan Dalam Negeri nampak memberi kesan kerana pengurangan yang nyata terutama 'kesukaran' untuk meminjam sekarang dari Along sekarang kerana ada yang sudah 'gulong tikar' dan dicari polis. Malahan Along Along juga kelihatan lebih berdiplomasi dengan pelanggan2nya yang gagal membayar dengan tepat.
Pengurangan sedikit tentunya jika dileka dan tidak terus dipantau akan kembali bermaharajalela dalam masa terdekat ketika kegawatan ekonomi masih terasa berterusan dan kenaikan beberapa produk pengguna seperti gula akan menyemarakkan lagi kenaikan harga barang lain yang semuanya terbeban kepada golongan miskin.
Isu dan masalah PEKERJA ASING samada halal atau haram masih menjadi antara topik panas yang banyak belum diselesaikan dan setakat ini belum 'dipolitikkan' untuk menuduh kerajaan gagal dan lemah dalam menangani isu ini.
Sesungguhnya kerajaan gagal dan lemah !!!???

1 comment:

  1. kerajaan jadi lemah antara sebabnya adalah sikap pekerja2 awam yg bersifat malas..hanya fikir soal gaji,bonus..tak kurang yg kerap hilang dlm kerja terlibat skim cepat kaya,sibuk cari downline..mereka2 ini juga yg byk membangkang tapi mkn gaji dgn kerajaan.saya dh biasa tgk dn jumpa dgn org2 cmny...

    ReplyDelete