Google+ Followers

Sunday, June 3, 2018

APA ISI KANDUNGAN SURAT TANDATANGAN NURUL IZZAH






39 comments:

  1. Mesyuarat biasa jerr..bincang hal parti mungkin pkr tk puas hati dgn jumlah menteri kerajaan pusat dn beberapa perkara berbangkit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pkr layak menteri paling ramai.....dap jugak layak...menteri bebunga tu buang jer....atok madet eloklah berambus...dsai terus jadi pm....aku tak suka atok tu sampai bila2 sbb dia lead pembangkang pru14.......atokmadet aku xampunkan Sampai bila2 sbb dia pemusnah parti umno ....ada pahammmmmm????

      Delete
    2. Banyak kali aku dah nasihatkan atok madet jgn lead pembangkang pru 14 kalaupun dia tak suka najib dan rosmah.....amat bahaya sbb org tua ni amat genius proven......habis umno tinggal spender...bersatu lawan di kubu kuat umno yg sedang memegang kuasa...pkr dan dap lawan ditempat selesa...

      Delete
    3. Mamat 347,

      Tarak orang nak faham apa ko ckp. Sebab selalu mengarut.

      Tapi aku tak suruh sesiapa berambus. Sebab mak bapak aku ajor aku adab sopan. Ikut undang2. Tak mcm ko.

      Aku tak suka org mcm ko sampai jaman tondan. Sebab ko asyik cium bontot Najib yang sendiri nya musnahkan umno. Aku tak kisah ko paham ke tak. Aku tau pembaca lain paham jenis tak guna ko nih.

      Delete
    4. Betul..ppbm rampas kerusi umno tuuu..baru 2tahun dah berjaya rampas kerusi umno..itupun dalam keadaan dianiaya oleh ros..kalau tidak..lagi teruk umno kena..dengan 1 logo.. takdenya istilah pkr dap ppbm dll..yg ada logo pakatan harapan.

      Delete
    5. 3.47.00 itu org umenooo yg kecewa. He he he.

      Delete
  2. Atok uturn dah jadi anjing DAP.

    kerajaan yg diasaskan oleh sdntimen fitnah tak kekal lama

    hiduo anjing u turn

    hidup atuk uturn

    atok kau..!!!

    anjing mak kau..!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara ko ckp mcm org gila.

      Tapi aku layan sebab nak ketawakan ko.

      Nak whack n tahikan ko.

      Amacam, sedap tak kena whack n tahikan?

      Delete
  3. Anjing umno 3.58am masih menyalak lagi kat sini?

    Daripada kau menyalak mintak tulang kat sini..baik kau pegi cari jamal jamban tu. Mesti kau familiar dengan bau taik dia tu..

    Kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kecewa sbb umno kalah.....kalau org tua tak guna @ atok madey tak campur tangan dlm pru 14 maka nasib umno tidaklah seteruk ini ...kami umno tidak takut langsung pada rapuji @ invoke....sbb itu kami serang Tun saja pada pru 14.....ada pahammmm????

      Delete
    2. Tunjukkan lah kebodohan cai2 umno.

      Delete
  4. Old enemies pitting me against Dr M, says Anwar

    Posted on 3 June 2018 - 04:16pm

    Datuk Seri Anwar Ibrahim — Sunpix by Zulfadhli Zaki

    PETALING JAYA: De facto PKR leader Datuk Seri Anwar Ibrahim has said old enemies were trying to drive a wedge between him and Prime Minster Tun Dr Mahathir Mohamad.

    He said his audiences with several Malay rulers and a planned meeting this Wednesday with all PKR elected representatives were used to undermine him.

    "There are people who hold a grudge against me and are trying to pit me against Dr Mahathir," he told more than 500 members of the Malaysian Muslim Youth Movement (Abim) in Sungai Ramal, Kajang, last night.

    Anwar, who led Abim from 1974 to 1982, said his critics were accusing him of building his own support base and of undermining the leadership of Mahathir.

    "I still cannot get away from a few bad people and those who are involved in an evil conspiracy to slander me," a news portal quoted Anwar as saying. "These people appear again because they probably thought I would go against Dr Mahathir."

    "After I had an audience with the Malay rulers, I am now meeting with MPs (from PKR). They (the enemies) negatively interpret the things that I do."

    Anwar said he met the rulers to explain misconceptions concerning the new Pakatan Harapan (PH) administration.

    He pledged his loyalty to Mahathir. "Tun, I want to support you. You have a free space to govern. Do the best you can, I will not trouble you and will support you in sailing this ship whether I agree or disagree with the policies you want to implement. I fully support you," Anwar said.

    ReplyDelete
  5. Bagus lah Anwar tak jadi jumpa wakil rakyat PKR di kediaman resmi TPM Sebab itu urusan parti.

    Sapa kata gua tarak puji Anwar.

    Walau pun keputusan itu di buat salepas public punya ngomal ngomel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau pun ada yang mengomel -

      Businesses happy with ‘tested’ duo but fear ‘impatience’ in Anwar camp
      FMT Reporters | June 3, 2018

      Singapore daily quotes a close friend of Daim who says there is a worry among the business community when Mahathir leaves the scene.

      Daim Zainuddin has been the face of the new government’s commitment to financial reforms.

      PETALING JAYA: While the financial sector has largely welcomed the return of Dr Mahathir Mohamad and his trusted ally Daim Zainuddin into government, there are concerns that a repeat of the rift between the prime minister and his one-time deputy Anwar Ibrahim could deal a blow to reforms being undertaken by the new government, Singapore’s The Straits Times (ST) reports.

      The paper quoted a close friend of Daim as saying that the business community was generally “comfortable” with the former finance minister, who now heads a team of “eminent persons” to advise the government on economic reforms, because the Mahathir-Daim combination was a “tested brand”.

      “The general view is that Dr Mahathir is likely to stay for two years and there are questions among investors about what happens after that,” said Ismail Jaafar, who owns a business consultancy.

      The report comes amid speculation that a delay in naming the rest of Mahathir’s Cabinet members was due to disagreements over the choice of ministers.

      Already there were murmurs of protests in the PKR camp after only three of its leaders were named in the 14-member Cabinet, with key portfolios of Finance, Home Affairs, Defence and Education being given to DAP, Amanah and Mahathir’s PPBM.

      PKR president, Dr Wan Azizah Wan Ismail, who was made the deputy prime minister as part of a pre-election deal by the Pakatan Harapan coalition, is meanwhile tasked with heading the women’s affairs ministry.

      ST said there was an “uneasy state of affairs” that could lead to “impatience” among Anwar and his allies.

      “That, in turn, could result in serious strains and lead to a political confrontation among members of the ideologically diverse ruling coalition,” it said.

      The fear is not new. Less than 10 days after Mahathir was sworn in as prime minister, Daim warned of “young fellows that are in a hurry” to see Anwar taking over the government, although he was careful to say they were beyond Anwar’s control.

      “They are the ones that are impatient, not Anwar,” Daim had told reporters on May 18.

      Ahem, ahem ...

      Delete
    2. Laporan itu dan kata2 yang di keluarkan ada lah padat. Banyak isi dan dalam isi nya.

      Di keluorkan Straits Times Spore - apa kah depa nak cucuk jarum?

      Pahal pun, sesiapa yang tak setuju atau nampak niat tak baguih dek sesiapa, tolong lah ckp dengan bebaik.

      Kita diskusi. Kasi fakta dan hujah2. Dan alasan2 tertentu. Menuduh semata not welcome, thank you.

      Delete
  6. AG yg dilantik mesti dari melayu islam

    13 kerusi ada berani nak bantah msjority DAP ka.?

    Tun akhirnya jadi Anjing Suruhan DAP

    hidup atuk uturn



    atokkau..!!!

    ReplyDelete
    Replies

    1. Woin Mamat, ko ada bukti ke itu calon DAP?

      Anjing betul ko nih.

      Delete
  7. 'Mam proposes, God (Allah swt) disposes'.

    namu, Dia tidak akan menghampakan doa n rintihan suara terbanyak.

    jika d takdirkan kita d pimpin olih ansan yg Mohammad saw tidak mengaku umat, maka kita harus redho.

    itu ketentuan Allah swt.

    wallahu'allam.

    ReplyDelete
  8. Pungkoq keris berayon betull..kalau melayu islam kaki rasuah nk lantik jadi peguam negara kerr..baru cadangan saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo dia betui ada keris, baguih cucuk ke punkoq dis, hehe

      Delete
  9. Mopti phg nii dh kenapa..najib menyamun diam plk..sibuk psl tabung ph apakejadahnya..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu tak apa yang sedang berlaku di Joho.........???
      Mopti tak berani berkutik, MBnya pun pening kepala tak tahu nak buat APA.
      Tapi kalau benda ni berlaku di kalangan rakyat marhaen, dah jadi isu besau, di kupas siang malam dengan menyalahkan kerajaan mengenepikan kepentingan Isle. And yet kita sibuk membicarakan perlantikan AG none Melayu & Isle. Kalau dia AG MELAYU & ISLE, beranikah dia menasihat.......???????

      Delete
    2. Tak tahulah cik minah! Apa yg blaku kat johor???

      Delete
  11. Eh betul ka agong ada tanya Jijah mengapa tak mahu jadi PM sedangkan PKR dapat kerusi lebih tu??...aik sampai gitu sekali ka agong suka campur pasal politik ni??....seingat aku Sultan Selangor lagikan tak suka Jijah dilantik menjadi MB,inikan pula nak dijadikan PM Malaysia!!....habihla ketawa manusia diseluroh dunia....hahaha semakin pelik jadinya!!...

    Patutnya anak beranak peliwat ni insaflah diri tu sama yang kalau tidak dengan kerana Tun jangan harapla kamu tu nak jadi TPM....muko pun macam tikus mundok...dan siAnuar pula jangan haraplah kamu tu nak jadi calun PM!!...memang tak sesuai langsong!!...cukup2 memalukan!!...tetapi apakan daya Tun kini tersepit!!...

    Tetapi walau baigamana pun wahai seluruh rakyat Malaysia, marilah sama2 kita berdoa dan memohon kepada Allah yang maha esa mudah2an negara kita ini dilindungi dan dihindari dari diperentah oleh seorang PELIWAT....kerana ANUAR IBRAHIM adalah tetap seorang PELIWAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tu yg patut insaf.

      Delete
    2. Teruk gaknyer dia kena tutoh ngan nuar!!

      Delete
  12. Mari lah kita berdoa anjing suruhan DAP ni masuk lam gol.

    ReplyDelete
  13. Anon 8:08:00 ,08:17:00,7:57:00 dan 8:05:00 adalah manusia bangsat yang bertaraf binatang.

    ReplyDelete
  14. Mungkin sudah tiba masanya rakyat Malaysia yg prihatin bersatu dibawah satu Panji 'multi racial' menentang insitusi Raja,..menentang parti PAS penunggang agama,..menentang parti UMNO 'cash is King',..menentang parti PKR 'agen DAjal Bermata Satu',....

    mengembalikan kuasa mutlak pd rakyat,...berkhidmat UNTUK rakyat,..sekiranya cekadak2 itu masih dibiarkan bermaharajalela,...maka Malaysia akan kembali pd 3rd world country....

    go for it Malaysians,...u will not given a second chance,..

    Chickenfeet_cf

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sdr Chickenfeet,

      Saya punya beza pendapat dengan saudara pada dua perkara:-

      1. Sistem beraja. Sistem ini bukan untuk ditentang tetapi untuk di win over. Institusi itu sendiri tidak salah malah ia adalah satu kekuatan apabila diduduki oleh individu yang betul. Monarki ataupun demokrasi bukanlah isu sebenar, tetapi siapa yang menduduki kerusi pemerintahan itulah isunya. Demokrasi bukan penyelesaian segala masalah. Empayar2 hebat dahulukala tiada demokrasi pun tetapi mereka hebat kerana pemerintah yang betul. Demokrasi juga yang memilih Najib sbg PM, dan kini selepas PRU14 demokrasi juga yang menjadikan PAS sbg parti pemerintah di Kelantan dan Terengganu.

      2. PKR. Di atas prinsip giving people the benefit of the doubt kita tidak patut mencadangkan PKR ditentang selagi PKR masih bersama PH dan Tun M khususnya. Kita berharap mereka kekal dengan baiah kepada Tun M sbg PM dan hanya sekiranya mereka memisahkan diri dari baiah ini, maka hanya pada masa itulah kita lakukan apa yang patut.

      Yakinlah, Allah takkan biarkan hamba2Nya yang benar tewas. Sunnatullah mengatakan yang bathil itu yang akan lenyap apabila sampai tempohnya.

      Wallahu a'lam.

      Delete