Friday, June 17, 2011

Nik Aziz dan pemimpin PAS hipokrik..

Ahli diminta boikot, pemimpin pulun baca... hakikatnya mereka bimbang ahli terpengaruh dengan 'kebenaran' Utusan Malaysia.

Pernahkah UMNO menghalang ahlinya membaca 'Harakah'???

Jika pun di Utusan dari segi politik tidak menyebelahi mereka, tetapi bagaimana dari segi lain lain seperti ekonomi, sukan, berita, rencana yang berbentuk ilmu, ada untungnya PAS boikot 'merokok' misalnya dari memboikot sesuatu yang mereka tidak suka atetapi sebenarnya tetap ada faedah secara positifnya.KOTA BHARU, 17 Jun:
Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyempurnakan Kempen Boikot Utusan yang dianjurkan oleh Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan, sebentar tadi.
Majlis pelancaran kempen itu bermula sebaik sahaja beliau mengakhiri kuliah pagi Jumaat di Dataran Ilmu, di sini pada jam 10.15 pagi.
Tuan Guru yang juga Menteri Besar Kelantan memangkah perkataan Utusan Malaysia pada kain rentang sebagai simbolik pelancaran memboikot akhbar milik Umno itu.
Sebelum itu, Ketua Pemuda PAS negeri, Ustaz Abdul Latiff Abdul Rahman (gambar) dalam ucapan ringkas mengambil perkataan ‘Umno’ sebagai ungkapan kepada pemboikotan akhbar berkenaan.
Katanya, ‘UM’ adalah ringkasan kepada Utusan Malaysia dan ‘NO’ sebagai tidak, justeru 'katakan tidak pada Utusan’ dan ‘tidak pada Umno’.

2 comments:

 1. Ahli2 PAS memangnya bodoh tak boleh diajar!
  Lihatlah pemimpin2 PAS begitu khusuk membaca Utusan Malaysia, tetapi ahli2 PAS tidak dibenarkan membaca dan mendapat maklumat yg tepat dari Utusan Malaysia.
  Ahli2 PASD hanya dibenarkan membaca Harakah yg penuh dgn fitnah dan tohmahan sahaja, tidak langsung membina pemikiran pembaca.
  Iklan ubat kuat seks ada banyak utk berlagak hebat!

  ReplyDelete
 2. Jom boikot Harakah. Mahal Harakah tu. Bazirkan duit je. Baik beli roti.

  ReplyDelete