Tuesday, November 28, 2017

KU NAN DISEKOLAHKAN... I AM SORRY....next (?)





Siapa pula di sebelahnya, kuat betul dia mengangguk anguk atau masih lagi sebahagian yang slow learner @ lembam...


Lepas tu ni pula...





Belum sempat bernafas, ini pula...





Si annie menghidu lebih awal....






Umno oh umno...




Tangguh lagi le pilihanraya gamaknya...

23 comments:

  1. Tengku Fraud sedar yg slow learner ni melayu belaka.
    Bangsa yg umno jadikkan modal utk tarik pengundi.
    Tapi apa yg peliknya.
    Mana menteri yg sokong najib mesti keluarkan kenyataan bodoh.
    Kalau xde unsur bodoh itu bahaya. Tak wala kpd kepala bapak dan ada harapan nk cantas kepala bapak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Kalau tak hujan, tak banjir' - statement bodoh Lim Guan Eng

      Delete
    2. Kalau tak curi tak derma

      Kikik3

      Delete
    3. Banjir kt pantai timur skrg bukan disebabkan hujan ke?

      Padanlah ada yg sokong tengku fraud. Sama bebalnya

      Delete
  2. Ku Nan ni dah bertaraf besi buruk. Kalau dia bercakap tak de satu pun yg berguna. Dia ni menjadi kemarahan orang ramai je. Kalau dia jadi calun PRU 14,bungkus la dia ni.

    ReplyDelete
  3. sekurang-kurangnya pandailah si polan tu mintak maaf sebab keterlanjuran mulutnya bila bercakap. eloklah disekolahkan supaya lepas ini taklah mengeluarkan kata2 yang menjengkelkan. namun ada seorang tu, bila dah tersasul menyebut suatu keturunan itu sebagai lanun, bukan main liat nak mintak maaf, malah hampir mustahil. perangai lama zaman muda kekal tak transform kepada lebih berhemah. dibawalah pelbagai retorik dan cerita katun untuk menghalalkan keterlanjuran mulutnya. rupanya usia tua tidak mengajarnya bahawa kehidupan yang dinikmati tinggal lagi sedikit sisanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kau mamat 5:17, mungkin kau pun jenis lembam slow learner cuba nak bela no learner dengan cara yang paling dangkal.

      Beza ku nan dia masih pecacai kepada kepala bapak berbanding dengan seorang negarawan seperti Tun. Macam langit dengan bumi.

      Setiap ungkapan Tun ada weight, ada prinsip..buatlah berapa banyak demo nak buat, kebenaran tetap unggul, si lanun tu memang bugis.

      Yang tak lanun jangan sentap

      Delete
    2. Bila ditanya dalam court, dia jawab, 'saya tidak tahu'. Tun M pun slow learner gak kot

      Delete
    3. Kalau Tun slow learner kenapa agaknya ada yang lari lintang pukang di ajak debat?

      Fast runner @ chicken running najib, nazeri, puad zarkasi dll..

      Kikik3

      Delete
    4. dulu tun hebat wahai anon 6:09 tapi tidak terkini. buktinya? hahahahaha...
      kenapa RoS mungkin ambil tindakan membubarkan ppbm? sebab pengerusinya dah jadi slow learnerlah! RoS dah beri tempoh tertentu untuk ppbm buat AGM, tapi sebab lambat pikap, slow learner dan ingat dia masih sehebat dulu akhirnya semua gagal. bila tak dapat laksanakan AGM mula la nak salahkan najiblah, kerajaanlah, RoSlah, kambinglah dan sebagainya. dia yang slow learner tapi terlebih cakap tak pulak rasa bersalah. esok lusa bila ppbm tak layak bertanding pru14, kambing-kambing makan bunga la yang kan dipersalahkan. contoh ini cukup tak untuk memberi gambaran bahawa dalam ppbm ada slow learner...

      Delete
    5. Tun M bukan slow learner tapi dah sampai tahap lembam.

      Delete
    6. Seronok jadi lembab mcm Tun M
      1. 92 thn sihat.
      2. 22 thn memerintah.
      3. 56 thn mula jadi PM.
      4. Doktor Melayu pertama buka klinik swasta di Kedah.
      5. Kalau Tun M lembab, majoriti 2/3 rakyat Msia super lembab sbb pilih dia jd PM. Dia nak pencen rakyat lengahkan 1 thn.

      Penyataan Sdra Esa Adam bersifat emosional. Mungkin dia berfikir guna kepala lutut.

      Delete
    7. Anon 10:25, ROS dah batalkan ke belum BERSATU..
      kenapa meroyan?

      Dah ada tarikh pilihanraya ke belum? Lembam betul pokcik kau tu..

      Delete
    8. Buat apa nak mintak maaf!!....orang cakap lain tetapi yang puak2 bangang ni faham lain....tak perlu dok layan puak2 terencat akal ni.......buang masa jee!!....

      Delete
  4. sebelah tu antara slow learner KD..sbb tu terhnagguk2 jer

    ReplyDelete
  5. SLOW LEARNER TU UTK PEMIMPIN PAKATAN
    MAT SABUN JUST DROPPED OUT FRM UITM HIHI..
    BRAIM CKP ALJUBOORI JUST 3RD CLASS DEGREE
    CAMNER LE KUTY LANTIK JDI EDUCATION MINISTRY


    .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cilok from Rocky's bru Blogg:

      "It would seem that to be a politician and a so-called leader in this party, you must first be an ignorant moron. Students who enter UiTM are no different from those entering universities and colleges all over the world. Some may need more help than others but that is why universities are there. Taught 17 years in ITM where I witnessed the great transformations that education can fire in students. Taught elsewhere too, here and other countries. Have never been but proud of what became of my students in ITM. Universities and colleges can redeem the worst of learners but only wise voters can save the nation from the stupid and the moronic who would happily slander a population to stay in power." -

      A former ITM lecturer*

      Delete
  6. Mmg haramjadah status tnh bumiputra ditukar nonbumi..buat rumah harga berjuta2 kononya utk dibeli warga asing tapi tk laku pun..yg jaga negeri lebih dasyat lagii..ditegur sikit dituduh derhaka bagaii..jgn sampai rakyat jadii jebattt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jerit lagi HIDUP UMNO. tp ramai lg melayu di luar sana x sedar diri..salam siap cium tangan...tangan penuh taik dicium.

      Delete
  7. org melayu keluaran itm/uitm tak nak buat demo ke dah kena hina oleh menteri? klu tun sebut bugis nak buat dema bagai..jaja siang malam.bila melayu kena hina lembik. lu pikirlah sendiri

    ReplyDelete
  8. Salam. Minta maaf memang mudah tetapi implikasi dari tuduhan "slow learner" membawa implikasi besar kepada graduan yang mahu mencari pekerjaan. Label yang dibuat bakal dijadikan alasan oleh majikan atau syarikat untuk tidak menerima mereka bekerja di syarikat atau konglomerat lain. Bangsa lain akan memandang rendah lulusan dari UiTm ini gara gara mulut longkang Pemimpin UMNO yang mengaku "membela' anak Melayu.ni.Bila nila.setitik jatuh dalam.susu.nescaya warna tetap bertukar biru. Itulah.hakikat yang perlu dihadapi oleh graduan UiTm dimasa mendatang.

    ReplyDelete