Monday, November 20, 2017

TAK CUKUP LAKI BERKEMPEN, BINI PUN CAMPUR KEMPEN JUGA, KUNCA LANA TUL PUAK NI...







Mungkin Rosmah boleh senaraikan siapa yang Najib sudah tolong tapi kini memfitnah (?)
Apakah termasuk Tun, Muhyiddin, Mukhriz dan Anwar.
Apa pula sangat bentuk pertolongan tersebut..

Bukankah Tun, Muhyiddin dan Mukhriz yang berusaha mengundurkan paklah dan memberi laluan mudah untuk Najib sebagai PM (?)

Bukankah Najib yang menghalang Mukhriz sebagai Naib Presiden semata mata mahu Hishamuddin menang Naib Presiden dan campurtangan Istana untuk menyokong (?)

Bukankah Anwar yang merestui Najib sebagai Ketua Pemuda menggantikannya (?)

Apa juga pertolongan Najib kepada wan azizah, azmin, lim kit siang, lim guan eng atau mat sabu kerana mereka juga membuat beberapa kenyataan realiti ke atas Najib.

Rosmah juga perlu senaraikan apa fitnah yang dibuat ke atas Najib dan dirinya (?)
Setakat mana mereka telus dan berani membuktikan  itu semua fitnah...bolehkah mereka menjemput SPRM datang ke rumah atau mengizinkan RCI (?)

Tidakkah Rosmah terfikir, bahawa Najib yang perlu berterima kasih dan terhutang budi kepada rakyat yang mengangkatnya menjadi PM dan isteri PM.
Tanpa rakyat bolehkah  mereka, laki bini hidup mewah seperti sekarang, boleh cukup ke dengan duit tabungan sejak kecil.

Jangan fitnah rakyat.

20 comments:

  1. Salam Bro. Lidah tak bertulang macam tu lah. Mengata dan berkata manakan sama.

    ReplyDelete
  2. Apakah pm najib akn senasib dgn encik ROBET mugabe...?πŸ™€πŸ™€πŸ˜ΏπŸ˜ΎπŸ˜ΉπŸ˜»πŸ’πŸ‘œπŸ‘’πŸ‘›πŸ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Robert Mugabe adalah kawan baik boss kau MahaKUTTY al-Munafiq!

      Delete
    2. Jangan mengata org munafik. Takut terkena diri sendiri.

      Delete
    3. mahaKUTTY dh lama resign. Pak Lah dan Kak Jat menangis2 atas pentas merayu jgn resign dl.

      Robert mugabe serupa najib. Guna segala kuasa dan tipu helah utk terus berkuasa dgn harapan utk menutup segala kejahatannya.

      Namun dgn teknologi moden hari ini, beliau tidak selamanya akan mampu menyembunyikan kejahatannya.

      Delete
    4. Setuju benar tu. Bekas Presiden Zimbabwe dan orang tua itu memang banyak persamaannya. Tambahan lagi mereka adalah sahabat yang akrab.

      Sekarang mereka sudah senasib.

      Negara ini sudah aman dan makmur, Zimbabwe pun akan menurut jejak.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standaed biasa pro umno, dah tak ada hujah, maki.

      Delete
    2. Orang yg sama tu bro admin; guna henfon berlainan, macai sekor ni mempunyai karektor berbeza, tapi org yg sama...

      Delete
  4. Bagi tahu kak mah, apa yang berlaku tu semuanya KARMA.
    Apa yang Najib tak buat untuk buruk-burukkan Tun Mahadir yang
    telah naikkan dia jadi PM..................?????
    Eloklah sedar diri sebelum jadi Grace Mugabe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yg tak jahanam bila disentuh oleh Orang Tua tu?

      MAS?
      FOREX?
      MAMINCO?
      PERWAJA?
      BMF?
      Terlalu byk yg dijahanamknnya klau nk di listkn ni.

      UMNO sendiri pun pernah dijahanamknnya dulu. Dan kini berniat nk menjahanamknnya sekali lg..tp kali ni no way Pak Tua !!! Kami akn pastikn yg jahanan adalah Cap Munge dn PH !!!

      Perasan dak? Setiap ape yg dia involved mesti jahanam atau sengaja dijahanamknnya...

      Bab memilih pemimpin pun dia tak berupaya.. Semua tersalah pilih katanya utk menutupi perangai menjahanamknnya..

      Ku Li = Tersalah Pilih
      MUSA Hitam = Salah pilih juga
      Ghafar Baba = Salah jugak
      Anwar = Salah lg
      Pak Lah = Juga dia kata tersalah
      Najib = Masih tersalah lg????

      Berapa ramai da yg dia salah pilih??? Pilih utk pimpin negara tau.. Benda penting cmni pun dia istiqamah tersalah.. Lg nk percaya pd pilihan dn kehendak Pak Tua tu??? NO WAY !!!

      Delete
    2. Logik dan yakin mantap sekali 547.
      YAKIN sungguh Tun SALAH spt semua point huhah nya.
      MAKA, SUDAH MESTI TUN SALAH JUGA PILIH NAJIBO.

      547, Ko tak layak jd Cytro Jubbo.
      Lepas lunch hantar balik J7 dan Pelesupasir tu.

      Unut IT,
      Institut Latihan Memoerkasa Umno,
      Janda Baik,
      Pahang

      Delete
    3. Ni le komen bebal 6.25..

      Sebab terlalu taksub sangat dgn Pak Tua tu maka semua yg keluar dr Pak Tua dilahap serakus rakusnya tanpa mampu berfikir walau sebesar zarah pun..

      Ni le taraf macai 6.25 yg PH ada..
      Ape yg Pak Tua cakap dn pilih akn terus terkinja kinja meng Ya be da be du kan dn hadam dgn penuh kesetiaan tanpa berbelah bahagi..

      Ape juga yg Pak Tua nafikn dn ingin singkirkn selepas tu maka puak macai bengap seperti 6.25 ini juga la yg akn terus bertempik sorak meng hurra horey kan tanpa punya akal utk berfikir..

      Seumur hidup kau akn terus ditipu secara sedar oleh kerakusan Pak Tua.

      La ni.. Kau juga yg masih bebal utk percaya kata katanya dn pilihan lg??? Bebal tahap ape ye kau ni???

      Delete
  5. balik kepada tajuk, kenapa si isteri turut berkempen. apa yang kuca lananya? cuba korang (terutama kd) fikir tengok. korang bukan setakat balun najib tetapi dengan orang rumah dia sekali korang balun. pernah korang buat begini kepada orang lain? tak pernah! jadi untuk si isteri mempertahankan suaminya adalah hak dia. apa hak kau orang untuk menyekat hak dia berkempen bagi pihak suami dia? korang siapa untuk menafikan hak tersebut? ke korang goyang sebab tu meroyan begitu sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tak buat RCI? Tangkis dan padam fitnah selamanya.

      Delete
    2. RCI ?????
      Oh tak boleh..tak boleh....
      Saya difitnah

      Delete
    3. 6:47 dungUMNO...apa hak dia..."...that is my money too???" these are words that only fat boy Jho Lo can confirm...that's ONE...(but fat boy is still safe on the high seas...)

      TWO - tranches of monies being deposited into the 'housewife ONLY' account amounted to millions...

      Three - question from TWO..., is the 'HOUSEWIFE'
      i) a CONSULTANT???
      ii) made PROFIT out from some 'clandestine' business???
      iii) charges 'SERVICE FEE' for 'secret-private' business??? Housewife tuh ada kata semua orang dia cuma untuk DUIT...ini bukan fitnah...sendiri kata tuh!
      iv) a '% COMMISSION' payment, for what and from who???
      v) a 'money laundering' business???

      All the above are FAIR questions (PERTANYAAN BUKAN FITNAH, OK) considering MACC did came out with an OFFICIAL STATEMENT that they knew about the 'housewife's' private account generating consistent deposits...

      So dungUMNO...defending one husband how you may and how you like but, curi, songlap, gelap, sengat, sebat, tibai, rompak wang yang dari mana dan dari siapa asal bukan milik dia adalah big NO NO NO....ada paham atau buat bodoh tak mahu paham...???

      To top all the above.....dimana LHDN??? KEPALA BAPAK LHDN..., suri rumah tuh ada bayar INCOME TAX TAK huh KEPALA BAPAK KAU LHDN??? Cari lobang cacing urusan perniagann anak anak Tun M sampai jadi bodoh LHDN tak dapat bukti siap hantar sekeping surat Muhkriz ada tidak bayar TAX sejumlah puluhan ribu tapi bila disemak memang sudah di langsai....BODOH BODOH ke pegawai pegawai LHDN buat kerja sembronoh begitu???

      Tuh bodoh baru pegawai...yang terbukti mat CGPA 3.8, menteri lagi, pun boleh jadi bodoh...Timbalan Perdana Menteri pun boleh jadi sebodoh bodoh bila hebah kat penyokong dungUMNO kata bapak Tun M keling kerala membuktikan TPM pun boleh jadi bodoh-bingai...akhir sekali di sini membuktikan KEJAYAAN CHIEF-THIEF-BUGIS-PM01 yang dia berjaya memperbodohkan 3 juta ahli dungUMNO, 1 juta PENJAWAT AWAM, BADAN BADAN AGENSI KERAJAAN (bukan Badan AGENSI dungUMNO-BN), MCA & MIC & GERAKAN terbukti bukan hanya melayu cukup senang di bodohkan tapi CINA INDIA pun cukup mudah dibodohkan.....OK enough for now!

      P.S. Teriakan sang keldai keldai tidak akan dilayan!

      Delete
    4. anon 4:29
      pada pemerhatian akulah, asal akhlak dia buruk dan membodohkan orang lain mesti dia penyokong pembangkang. aku tak pasti sebab apa, mungkin dari pembawaan pemimpin2 dia yang cakapnya kotor, jiwanya tak redho, dan banyak menghamburkan fitnah. macam ko la, cakap lawa berbahasa inggeris konon tapi nilai akhlak sampai ke longkang.

      Delete
  6. aku nak tinggal pesan sikit kat tuan punya blog dan kepada pengkomen2 blog ni. 'SEBESAR-BESAR AIB YAKNI KEBURUKAN IALAH KAMU MENGIRA KEBURUKAN ORANG LAIN SEDANGKAN KEBURUKAN ITU BERADA DALAM DIRI KAMU SENDIRI'... (imam as shafie)

    'JANGAN KAU BIARKAN LIDAHMU MENYEBUT KEBURUKAN ORANG LAIN SEBAB KAU JUGA PUNYA KEKURANGAN DAN ORANG LAIN PUNYA LIDAH'...

    semoga menjadi iktibar.

    ReplyDelete