Friday, December 29, 2017

FAKTA BUAT PECACAI BERAK CAIR..

Tajuk pun dah tak senonoh..tapi itulah gambaran yang tepat..

Bapa pecacai pun jenuh nak kitai spin...tak lepas.


Video yang sama bertaburan dalam group media, group whatsapp umno dan pro umno yang dii dalamnya terdapat timbalan menteri, exco negeri, ketua bahagian, jawatankuasa bahagian, ketua penerangan negeri, pengarah komunikasi, jasa, jabatan penerangan dan lain lain pentol tetapi sunyi sepi tak siapa berani ulas...






16 comments:

  1. Ikut Umno kena taat BUTA.
    Ikut Pas kena jadi UNTA.
    Konon Melayulah segala.
    Islam hanya barang jaja.
    Hidup digelumang dusta.
    Cakap lagak dunia dia punya.
    TAEK penuh punggung,berak merata.
    Klepet,buncit telan tak kira.
    Nak undi sanggup suap org tua.
    Semua jentera media disalah guna.
    Penentang hari2 dihina.
    Bual bicara, dah tak guna.
    Melayu Umno dah sakit otak ketara.
    Melayu Pas dah sesat nyata.
    Mungkar harus dipejam mata.
    Ulamak zip,Rakyat perlu nganga.
    Ini semua ajaran mana?
    Malaysia wilayah KOMUNIS CHINA.

    Usah sabub cuci,ini fakta.
    Umrah Haji tidak potong dosa.
    Melayu UMNOPAS sudah sakit jiwa.
    Elok dinyah BERAMBOSS saja.
    Kasi mampos budaya jahiliah kasta.
    Melayu sudah2 la wayang purba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya sikit.

      Bikin projek ECRL kos RM55b boleh bankrapkan negara sehingga tergadai kepada negara China.

      Tapi, kerajaan hilang pendapatan RM40b tahun 2016 sahaja kerana harga minyak dunia jatuh tidak bankrapkan negara ke?



      Bikin projek MRT1 kos RM21b, MRT2 kos RM32b, projek tambahan LRT1 dan LRT kos RM10b, LRT3 kos RM9b, Lebuhraya Pan Borneo RM27b tak bankrapkan negara?

      Apakah keistemewaan projek ECRL yang hanya projek ini sahaja akan bankrapkan negara sehingga digadai kepada China?

      Pendapatan kerajaan Malaysia pada tahun 2018 sahaja ialah RM239.9b, pendapatan Petronas RM250b, rizab Forex kita RM431 billion.

      Dana KWSP pula RM770b, PNB - RM296b, Khazanah - RM146.b.

      Dulu, Mahahtir lesapkan RM31.5b (sama dgn RM100b wang sekarang) duit BNM dalam masa 2-3 tahun sahaja tapi negara pun tak tergadai kepada siapa pun.

      Bagaimana pula RM55b untuk ECRL yang perlu dibayar secara ansuran selama 20 tahun akan bankrapkan negara?

      Tumpang tanya sikit. Saja nak tahu

      Delete
    2. Kerugian Reserve Bank Negara:

      Tun Mahathir:
      22 tahun perintah rugi RM31.5 bilyon
      (sama dgn RM146 bilyon nilai wang sekarang)

      PM (Penyangak Muhannas) Najib:
      Cuma 8 tahun periintah dah rugi RM160 bilyon
      (sama dgn RM480 bilyon nilai wang sekarang)
      (sama dgn nilai RM480 bilyon wang sekarang

      Sah2 Najib lebih menjahanamkan.....!!

      Delete
  2. http://taipingmali.blogspot.my/2017/12/jawapan-ringkas-lokman-adam-kepada.html?m=1

    LINK ATAS LAGI MENUSUK KALBU MAMAK KITTY RENTUNG DAN RENTA..... LOKMAN ADAM BERCAKAP MELALUI PENGALAMAN BUKAN MAN BURAN SANA SINI.....BUKAN BERAL CAIR JER.... BERAK MERATA NNTI....


    KIKIKIKIKIKI... MOHON DELET CEPAT2.... BERAMBOSSSSSS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lokman adam tu setahu saya manusia jadian berasal dari bangkai biawak yg hanyut dari sungai gombak.

      Delete
  3. Suharli@518, siapa lokman adam tu kena study dulu, talam ada dua muka, dia lebih dari talam..

    Asal usil pengkhianat umno, anwar kalah, masuk balik umno, kuat mengampu, masuk jasa, poad kutip tepi jalan, sekarang jadi pengarah komunikasi bhg kewangan, gaji puluh ribu..

    Yg setia sokong umno, masih jadi pecacai kutu mcm suharli, RM5 per entry

    ReplyDelete
  4. Cakap lokman, no value..tanyalah oeg umno sendiri

    ReplyDelete
  5. habis cakap siapa yang ada value tu..

    ReplyDelete
  6. Cakap orang politik semua tak dak value.Value hanya untuk kepenting mereka dan kumpulan semata-mata.Yang terlebeh takdak value ialah para macai yang bertugas sebagai penyalak siang dan malam.

    ReplyDelete
  7. Aku masih salute akar umbi umno, mereka masih sayang Parti, ingatkan pemimpin..malangnya suara mereka tengelam..no money no talk..

    Mereka akan undi pembangkang kali ini sebagai protes.

    Lokman adam apa jasa dia pd umno, semua org umno tahu, setakat bodek menteri dapat tempat..itu je

    ReplyDelete
  8. alahai bila org bls blk cai parti bunga berak cair, tak bleh terima plak. hehe wey kd & cai bunga, besok parti bunga ada perhimpunan tp buat perbahasan secara tertutup. tu presiden muka sembap yg ckp. apsal tertutup? malu leteww takut ada kerusi terbang lg.

    ReplyDelete
  9. Orang2 Umno kalau nak cepat dapat jawatan tinggi dari Kerajaan Najib,kamu kena keluar dulu dari umno masuk PAKATAN.Kemudian kamu maki2 Umno....lepas tu kamu keluar PAKATAN dan masuk Umno balik....cayolah kamu akan diangkat dan diberi jawatan tinggi olek Najib bangang!!....kalau kamu tak percaya tengoklah yang diperolehi oleh Zaharin dan Lokman Adam!!??....sian kepada orang2 berkelayakan yang menyokong Umno membabi buta sejak sekian lama ,akan tinggallah dok menyokong sampai ma..os.

    ReplyDelete
  10. Baru2 ini dilaporkan...

    CINA SPURA SERIK DAN KERUGIAS BESAR BERURUS NIAGA DGN CHINA KOMUNIS. Ini laporannya......

    SINGAPORE - Singapore state investment giant Temasek Holdings said Thursday its global portfolio suffered its first annual loss since the financial crisis seven years ago as global stock markets were hit by a series of China-linked routs.
    Temasek announced that the value of its global assets was S$242 billion by March, down nine per cent from last year's record S$266 billion.
    The sovereign wealth fund said its net profit over the past year plunged 43 percent to S$8 billion.
    Equity markets worldwide were hammered last summer by fears over China's economy as Beijing announced a shock devaluation of its yuan currency.
    Another rout followed in January and February as questions were again raised about China's outlook and its leaders' ability to handle a long-running growth slowdown.

    Apa Najib, J, Kejora & 'So Hari-hari Main Terop' tak ambil iktibar dari pengalaman negara2 lain yg dah kena klentong negara China Komunis?
    Negara Afrika Zimbabwe & negara Sri Lanka dah habis lingkop diratah, dijarah & dijajah oleh Republik China Komunis. Dah buta mata & buta hati ker.......??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Othaman

      Roll back to 1999 and you find a $30 Billion Suzhou Industrial Park agreement between Singapore and China. The Red Dot lost more than $20 Billion in that project but China gained the infrastructures and whats left that had already been spent, developed, built and piled! You think Malaysia learnt from it from the time Pak Lah took over followed by the 'surgical theft' by the current kleptocrats?

      Back then even the Sing$ was and still a lot stronger to RM!

      It will take Tun M to right the wrongs that is going now and by the grace of ALLAH, may Tun be blessed with enough years for him to layout the game plan and for the next generation to follow through, Amin, Amin, Amin!

      Conniving Chinaman is what Bugis-Pirate took the lead from, like ripping the pages of the MASTER THIEF's BOOK!

      Salam bro, keep up the assault!

      Delete
    2. Cina singapura bukan pandai niaga pun.... kalau pandai dah tentu TEMASEK HOLDINGS dah boleh ngap kepala peniaga cina China.... tak begitu?????

      Delete