Sunday, January 31, 2016

NAFAS BARU UMNO DENGAN RECYCLE NAFAS LAMA..


Anuar Musa dikembalikan ke persada politik nasional sebagai Ketua Penerangan UMNO tidak mengejutkan kerana dari awal lagi sudah dijangkakan cuma isu hartanah MARA di Australia menyebabkan langkah itu digostan.

Bekas setiausaha sulit kanan Anuar Musa sendiri mendapat tempat strategik sebagai Pengerusi SPR.

Sejak Pandi orang Kelante tunjuk kesetiaan world class, Tok Pa yang sudah pandai berkata-kata diikuti u-turn Ku Li yang serba sokong, pemimpin Kelantan dilihat cukup senang dipelihara.

Jika Mukhriz terkucil, pemimpin Kedah tidak kurang hebatnya menjadi koleksi contoh.

Next... (?)

Anuar Musa yang kekal Parlimen Ketereh berulangkali menunjukkan kehebatan peribadinya.

Kebangkitan bolasepak Kelantan juga semasa Anuar Musa memegang tampok tertinggi, hebat bukan sahaja kerana juara trible, tetapi juara penuh stadium dan juara KFA wang tak ada (?) Mana perginya (?)

Kemuncaknya apabila Ku Putih menjadi penaja KFA untuk atasi masalah tersebut, kontrak dua penggal dengan beberapa syarat...

Apakah UMNO juga akan dikuputihkan dan warna merah UMNO bertukar pink sebagai syarat keghairahan Dato' Vida (?)

Apapun kehadiran Anuar Musa di peringkat tertinggi di alukan, belum ada bukti memiliki ciri ahmadmaselan atau hassanmalek tetapi kelancaranya mengkritik Tun Dr Mahathir merupakan aset dan ciri terpuji.

Tidak juga terlalu awal untuk diramalkan Anuar Musa lebih sesuai sebagai MB Kelantan selepas PRU.

# Kita dah dengar version Salleh Kruak, Ahmad Maselan, Rahman Dahlan, Shahrir, Ku Nan dan Zahid tentang 1MDB dan 2.6B.  Kenapa semua diam sekarang (?) Samada version makan diri atau kenyang dah dapat habuan (?)
Kita dengar pula nanti Version Anuar (!!!)




14 comments:

  1. Sebab tu kerajaan BN nampak tempang dan selekeh sebab penuh dengan menteri macam ini tapi puncanya Najib sebagai ketua cuma nampak bergaya tapi auta semata mata ,dengaq Universiti pun tak habis ..SSsss...diam diam nanti hang kena block ,punca nya ketua kalau selekeh selekeh lah bawah , dulu pun zaman Tun M ramai menteri yang tak guna juga tapi dilitupi oleh pemimpin kaliber jadi tak nampak sangat.

    ReplyDelete
  2. Cacai lanun menjilat2 lanun..
    sebab itulah negara lanuh terjajah terbelah..
    elok lah anak2 lanun oii.. teruskan lah kebodohan.

    ReplyDelete
  3. Takkan nak lantik zam maidin pulak kot? Tak pun angkat semua anak2 mamakdey jadi menteri kabinet? Kihkihkihkih....dari kononnya duit 1mdb sampailah pertanyaan "betul ke dah pulangkan duit baki rm2.6b"..... satu bukti pun KapiaqDongkey ni tak boleh tunjuk bukti selain apa yg disampaikan oleh SR dan dapigs....adehhhh....budussss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mangkok berayon. Lps komen lari.

      Delete
    2. Takde bukti apa pun nak kaitkan Najib dengan salah laku. Awal2 cakap Najib ambil duit Imdb masuk akaun dia.. dari Pulau Cayman mena hala.. lepas tu park ke Singapore..

      tup2.. Bank Negara sahkan wang derma dari Arab.. puak ni kaleh 360 cerita...
      Puas korek-reka-taruh-putar dari KL sampai ke UK..ke Swiss.. ke Saudi.. pegi plak ke WSj New York..

      last2 balik KL cakap..derma tu dari arab gila..???

      hanya kerana Raja Saudi beri duit pada Najib .. mereka kutuk arab tu gila.. buat tuduhan dan fitnah.. mana ada arab nak bagi banyak tu.. mereka tak boleh terima hakikat... akan ada dan tak mustahil.. kerana madey tak pernah dapat.. atau Madey tak dapat nak rasai duit tu.. maka semuanya salah bagi Najib...

      Arab Saudi bagi bantuan derma kepada negara2 Islam yg mereka hormati.. bukan Malaysia shj..tapi pada zaman Najib.. bukan zaman Madey. Meroyan non stop lah Madey!

      Delete
    3. Kah kah kah..
      Raja saudi xcakap apa.
      Semua apandi memandai dia.
      Dedak bersuka ria ada saja nk kata.
      Walaupun bukti dan logik ntah kemana

      Delete
  4. bila bercakap guna akal..bila bercakap kena berada didalam keadaan sedar atau selepas mengerjakan solat atau membaca alquran..jangan bercakap waktu baru nk mabuk atau masih dlm keadaan mabuk atau mabuk tak habis lagi..ketika atau selepas itu segala percakapan tidak boleh digunaka pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhhh??!!.. gabenor johor??!!.. bahalol maner pulak syok sendiri nih..??

      Delete
    2. Ni gabenor johor komen bila baru lepas mabuk

      Delete
  5. Soalan pelik2 lepas tu bila jawab puak lendir dedak expired ni buat pekak..
    last2 tanya soalan lebih kurang gini levelnya..

    KENAPA NAJIB MAKAN NASI HARI HA? KAN LEBIH BAIK NAJIB PUASA SAHAJA...

    lepas tu kita nak jawab mcm mana?

    kaedah membelit2 supaya kelihatan semua masalah dari Najib.

    ReplyDelete
  6. sekor lagi anjing belaan madey dah 'bebas' hari ni.. cmen ntah SKMM boleh lepas..

    mcm ada org dalam je..

    Din mamak Turtle tu tahap hasutan dia dah mcm level puak ISIS.. kebencian meluap2 pada Najib taktahu kepala ekor.. seperti orang sakit mental.

    Kita takut bila biarkan.. akan lahir ekstrimis politik yang sanggup 'berperang' fizikal demi mahujatuhkan Najib. Keterlaluan blog tersebut tapi SKMM boleh lepas semula.. hairan2

    hairan2 spt mana SPRM hanya kerja sisat Najib siang malam dr siasat Lim Guan Eng yang dh jual sekerat tanah Penang pada Temasik Group.. transaksi 'rahsia' adik-abng... SPRM jadi alat perkakas musuh kerajaan untuk tumbangkan kerajaan..

    hati2lah zaman semakin rosak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah pada SKKM yang berhemah dan tidak terpengaruh dengan hasutan pendendak.

      Delete
  7. Ooo kalau macam tu najib tak cukup kuasa lahkan.tapi puak kamulah yg selalu cakap najib kontrol segalanye so betullah selama ini najib bukanye alim macam madet.kalau dizaman madet tah apalah nasib din turtle ini.

    ReplyDelete

KENAPA MESTI SPEAKER DAN TIMBALAN DATANG DARI PARTI POLITIK - AKAN UJUDKAH KEPUTUSAN YANG TIADA KEPENTINGAN PARTI???

Dasar dan setting awal pun dah ke arah kerosakan...  Dan sekarang Timbalan Speaker mesti  dari UMNO???? Koyak juga pemikiran kita