Saturday, September 6, 2014

Ada Sesiapa Berhutang Dengan Najib (?)

Apakah Najib sedang membawa negara ke arah kehancuran sedikit demi sedikit...
Kalau nak cepat hancur, kenapa tidak serahkan sahaja pada Anwar...

Apakah Najib mampu memajukan Negara dengan lebih pesat..
Kemajuan negara akan lebih pesat hanya jika cina memerintah...serahkan pada lim guan eng and the gang...

Bagaimana dengan Isu Keselamatan - PPS kan ada !!!

Bagaimana dengan ekonomi orang Melayu jika cina perintah...
Apakah sekarang ekonomi majoriti Melayu yang mengundi umno,  bukan kroni, lebih baik di tangan Najib..

Bagaimana pula dengan Islam...
Apakah Islam dari segi pemeliharaan, era Najib lebih baik dari era sebelumnya...

Adakah sesiapa yang lebih layak dari Najib jika dia berundur...
Kalau kita nak bandingkan Wan Azizah dengan Najib..memang tidak ada sesiapa yang layak...

Apa ciri-ciri politik penting untuk ganti Najib...
Jangan simpan anu dalam seluar tidak berfungsi...
Sekurang-kurangnya Haji Hadi pun dah tunjukkan....

Apa sumbangan kamu kepada negara (?)
Tersalah pilih pemimpin...

Apa sumbangan negara kepada kamu (?)
Politik siang malam...








*Jika ada jawapan berbeza, sila guna ruang komen di bawah.

17 comments:

  1. Yes, ASK yourself what you can do for your country, don't just complain complain, complain....

    ReplyDelete
    Replies
    1. What rubbish are you talking?
      As a citizen , everybody has the right to question the Leader if the policy leads to destruction.
      Of course if you agree that come PR14, Najib is the leader of the opposition.

      Delete
  2. Najib Ada hutang 2 kupang dengan saya.....

    ReplyDelete
  3. Si PM-LIBERAL ni baru keluaq satu lagi kenyataan ANGKUHnya - komited pd. TPPA! TPPA ini sebenaqnya diKETUAI si ZIONIS-Froman dan penyokong ZIONIS/Israel-JAHANAM US/Canada/S'pura/Australia/Mexico - makin HANCOQlah NEGARA ISLAM kita ini!

    Dan siapa si Michael Froman ini - lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014– lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014:

    ….Update: To the list of anti-Russian cabalists, we can also add Jacob Lew, the Treasury secretary who is helping to formulate and enact U.S. sanctions against dozens of Russian officials and businessmen, and U.S. Trade Representative Michael Froman.

    Both are earnest Zionists and advocates of the return to a Cold War stance with Russia……

    Dan lihat di -
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=98289 , Bilderberg Agenda Revealed: Elite Desperate to Rescue Unipolar World, By Paul Joseph Watson on May 27, 2014:

    The TTIP represents an integral component of Bilderberg’s attempt to rescue the unipolar world by creating a “world company,” initially a free trade area, which would connect the United States with Europe. Just as the European Union started as a mere free trade area and was eventually transformed into a political federation which controls upwards of 50 per cent of its member states’ laws and regulations with total contempt for national sovereignty and democracy, TTIP is designed to accomplish the same goal, only on a bigger scale.

    The deal is being spearheaded by Obama’s U.S. Trade Representative Michael Froman, a Wall Street insider and a CFR member, Bilderberg’s sister organization. Froman is simultaneously helping to build another block of this global government, the Trans-Pacific Partnership, which is a similar project involving Asian countries......

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea anda jika disusun semula dengan lebih rengkas dan tepat pasti akan dibaca dan dimanafaat.
      Terima kasih.

      Delete
    2. Kalau kau tak suka baca idea aku, tak payah baca - aku bagi beberapa 'reference' yg. aku dah TAPIS; BANGANG!

      Makcik Sambal Belacan.



      Delete
    3. Inilah masalahnya cerdik tak leh tumpang..


      -mankluang

      Delete
  4. I LOVE NAJIB.......NOT LIM KIT SIANG !

    ReplyDelete
  5. Yang sialnya dalam hati najib ada anwar dan amerika

    ReplyDelete
  6. Di atas tu berjela-jela tulis dalam bahasa orang putih macam mana aku nak faham. Jika nak memartabatkan Melayu tulis dan cakap Melayu lah.

    Nak bodohkan Pemimpin Melayu tapi tulis orang putih. Berapa kerat sangat yang dok mempertahankan ISA dan Akta Hasutan. Termasuklah yang empunya blog. Mudah cerita hapus semua. Siapa dan apa nak hentam kerajaan tiada siapa nak halang.

    Nanti bila hampa perintah jangan pula dok halang orang lain buat yang serupa dengan hangpa.

    Jangan halang kalau buat perkara lucah tengah atas nama hak asasi. Ambiga jangan pula saman sekira ada orang raba punggung dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi upah pun, aku tak sanggup raba pungkoq betina tu

      Delete
  7. Ramai atau hampir semua Menteri (kecuali Kerismuddin,KJ dan Nazri) tidak setuju dengan tindakan Najib.Tapi sikap autokratik Najib jauh lebih ganas dari mana2 PM sebelum ni maka masing2 tak berani nak bersuara. Ditambah pulak nak jaga poket masing2. Tapi ada seorang pahlawan melayu yang berani bercakap dan kritik iaitu Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Seri Syed Ali Alhabshee.

    ReplyDelete
  8. Sejak pagi ini semua blog2 dan komen yang mengutuk Najib telah dikeluarkan dan digantikan dengan isu dalam PKR/PAS saja. Adakah ini cara kuku besi Najib?Eloklah dia tukar nama dari Ah Jib Gor ke Poo Kee Mak.

    ReplyDelete
  9. Aku nak tahu juga ada ke Najib hutang pada Kluangman.?.Negara nak hancur,?.Orang tidur sentisa tak sedar apa yg berlaku,negara kian maju,berjaya dan pembangkang kian hilang maruah,macam mana pula negara nak hancur?.Aku sendiri pun kian mrsa lebih senang dan terus mengecapi kejayaan hasil berusaha secara gigih dalam negara yg 'nak hancur' ini.Ramai jug mereka yg mersa dirinya cerdik mengkriti secara merapa,ketinggalan dan sentisa dalam ketakutan kerna jauh ketinggalan.Kesian.

    ReplyDelete
  10. Mamat tu bodek barat sebab perisik barat ada something..tu yg membuat mamat Jibgor ikut telunjuk negara barat..mcm mat jubur jika jadi pm...

    ReplyDelete
  11. tak tahu la samaada anon10.21pm ni muda ka tua...tapi kalau muda tahniah la sbb kau tido lena...mmg kau senang kan...tak payah pikir nak beli rumah sendiri...semua barang naik harga..nak makan dah kena berjimat..dulu time mader masuk kerja 2tahun dah boleh beli rumah sendiri..kos rendah sederhana ikut kemampuan...sekarang jangan harap ...gaji 5ribu pun tak mampu...mmg sial la najib nih...lansong tak peduli..prima pun ambik syarat je..

    ReplyDelete
  12. nak buat semua kerja pm, mana mampu dan mana larat oiii. setakat nak mansuh itu sikit, ini sikit, itu kerja mudah. dari langsung tak buat apa2, ada baiknya mansuh dulu apa yang patut. nak kencing atas kubur bila dah mati sok, lantak korang laaa...

    ReplyDelete