Thursday, September 11, 2014

Tak Setuju Tun Mahathir...

Ramai juga tak setuju Tun terus kritik secara terbuka ke atas Najib...atas beberapa alasan:
1) Najib is PM..biarlah dia tadbir cara dia
2) Apa yang Najib buat belum dapat dibuktikan hasilnya sekarang..tunggulah dulu
3) Tun just shut up..your time is over, gone...
4) kritikan membawa kesan kpd umno dan bahan kpd musuh..
5) lain-lain


Bagi aku satu perkara sahaja..Najib kena jawab secara vokal dan fakta untuk tutup mulut Tun..jawab sendiri, bukan melalui pemimpin lain, bukan jawab secara sipi, bukan jawab guna media upahan..

Bersikap berani, bersikap ada telor macam Hadi tibai Anwar..
Ahmad Maslan boleh jawab...tapi bukan standard dia..
Ahli umno dan rakyat nak lihat orang nombor 1 jawab..

Bercakap jika benar..diam tu tanda Mahathir betul..tak perlu beralasan lagi sebab Mahathir sendiri sudah cakap direct to his face, tiada selindung.

Di era Mahathir...dia jawab, serang balik hatta Bush sekalipun..

13 comments:

  1. biar Tun M kritik sebab perlu di buat. I don't think his Cabinet is doing what is supposed to be.

    ReplyDelete
  2. Yg tak setuju tu pengampu Najib kut .. dah jadi PM memanglah ada cabaran nya .. takkan kena tegur sikit pun tak boleh .. masa Tun M lagi banyak cabaran .. termasuk reformasi .. recession .. boleh je ditanganinya .. so sekarang ni dah ada allegations .. jawab je la.. berani kerana benar kan ;) ... those who asked Tun to shut up coz his time is over .. you gotta be kidding .. he has all the rights to voice out what he thinks he needs to voice out .. skrg kan sibuk dgn hak asasi manusia .. bagi la semua org hak masing2 .. :D

    ReplyDelete
  3. Aku berbangga Tun M pernah jadi PM Malaysia. Cara Tun M kendalikan semua isu semasa waktu amat dikagumi. Kalau zaman tu, tak pernah terlepas menonton siaran berita sebab nak dengan jawapan kepada segala isu semasa. Tapi, lepas pak lah ambil alih mahupun sekarang ni, nak tengok berita pun malas. PM dah tak tahu isu semasa, tak boleh nak jawab apa yang sedang terjadi. Semua PM lepas tangan, delegate kat orang lain. Semua isu nampak tergantung sampai rakyat hilang keyakinan kepada kerajaan.

    ReplyDelete
  4. Contradiction. Tak suka dr m tegur najib secara terbuka. Tapi duk suruh najib jawap in public. Nanti lebih teruk.
    Najib just shd call on dr m and have heart-to-heart. Lagi baik gitu.

    ReplyDelete
  5. Mahathir dah jelaskan di peringkat awal lagi.. Teguran tertutup sudah dibuat, but nothing change..

    ReplyDelete
  6. I still trust Ayahanda Tun, till today and future (even though if he will not be with us anymore), PM di kelelingi oleh pembodek dan pengampu. In this ruthless world, we have to be ruthless too, what ashame of the country today.

    ReplyDelete
  7. Kenapa pengampu Najib tak lihat soalan dan kritikan Tun M itu sendiri?
    Kenapa Najib tak jawab? Najib khayal dengan keseronokannya sendiri.
    Tun M ditentang oleh macam2 orang, dari dalam UMNO sendiri sehingga diharamkan
    ditentang dengan pelbagai macam, ancaman, kutukan, rusuhan.. tapin Tun steady dan berjaya teguh

    Tun M tetap relevan dgn zaman sekarang. Tidak ada apa yg tak sama, sikap manusia tetap sama mahu kerosakkan.
    Bodohlah org yg ckp zaman dulu lain sekrang lain.yang lain ialah undang2 kena lagi tegas. bukan dihapuskan.

    Najib tak berubah walaupun ditegur tertutup atau semasa perhimpunan Agong. Najib menipu perwakilan dengan retorik, ucapan menjerit2, tapi tindakannya ialah mendewakan golongan penentang Kerajaan dan Cina Kiasu.

    Tun Mahathir mesti terus tegur dan kritik Najib. Najib jelas buat tak betul. Benda betul Tun tak bising pun. Manush PPSMI, Tun diam dan akui. Jambatan Bengkok tak buat sampai skrg Tun tak kritik pun dah. Tun Tegur benda2 kritikal yang melibatkan masa depan bangsa dan negara.

    Najib..pls..u Must STEP Down.. no more relevent!

    ReplyDelete
  8. Najib nak jawab??!!!!

    Sodalla!!! Kes Altantuya jer dia senyap tak saman malu orang yang menuduh!!!

    Berkemunkinan yang dia ada lakukan lah tu!!!

    Najib memang LEMAU nak mampos!!!

    Angkara Najiblah pembangkang semakin besar kepala dan kurang ajar!!

    Sebab apa?? Sebab dia hapuskan Akta ISA lah !!!

    Ini nak hapuskan Akta Hadutan pulak tak ke BESAR PUNYA SIAL TU ??!!!

    Penat lelah Tun M Bangunkan Negara si Do Re Mi Pak Dollah Tidor dan Najib Lemau jahanamkan Negara Dgn Seketlip mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin juga kes Altuya tu ada kaitan dgn Najib.
      so Najib terpaksa tunduk pd ugutan puak Ketum.
      yg mungkin ada perjanjian di buat semasa di Indonesia dlu.. bersama KETUM dlu. dkt2 nk PRU.

      Tindak tanduk Najib dh jelik sgt skrg ni.
      Pak Lah lg effective wpun digelar tido.
      Pls Najib..you must go!

      Delete
  9. Baru baca pengantar buku biografi ah jib gor yg di tulis oleh menteri tin kosong. Menurut menteri tin kosong, ah jib gor tak akan jawab tuduhan. Dia let it go jer. Tp kalu brim, cpt ah jib gor jwp pasal itu idea dia. Bab lain, sapa yg punya idea sila jwp.

    ReplyDelete
  10. The problem with mahathir...najib tak jawab tapi budak-budak bingai dia dok tergedik gedik..lagilah mahathir songket..
    Mahathir is smart - now secara tidak langsung dia beri peluang anwar attack...
    Dan sebagai tindak balas..Muhyiddin dah kena sabotaj dengan saolan bocor..kerja siapa?

    ReplyDelete