Friday, October 24, 2014

lupa atau maafkan dia...

dia lebih besar potensinya dibebaskan...
terbangnya pun sudah tidak tinggi..
apa salahnya maafkan dia..
apa salahnya dia bayar si fulan sebagai gantirugi..atas dasar kemaluan


seperti kita terima pendatang...
seperti kita maafkan bangsa lain.....
seperti kita maafkan pemimpin terdahulu..
seperti kita undi semula dan sekali lagi..
siapa madu (?) siapa sepah (?)
siapa kena buang...

melayu mudah lupa...
boleh runding tepi...
kira maaf lah tu...

2 comments:

  1. betullah tuh. maafkan ajerlah. kerosakan yang dilakukan jika dibandingkan dengan kerosakan yang telah dilakukan oleh mereka yang dipertanggungjawabkan untuk membela agama, bangsa, raja raja Melayu dan negara, tidaklah sebesar mana pun. Islam dihina, bangsa diperlekehkan, raja raja dicabar dan negara dirobek yang lebih dahsyat lagi.

    ReplyDelete
  2. Banyak orang melihat sifat sabar dan pemaaf bangsa melayu yang MAHA TINGGI ini suatu kelemahan (pada pandangan mata) tetapi sentiasa ingatlah ALLAH BERSAMA ORANG-ORANG YANG SABAR & AKAN DIBERI KEMENANGAN DARIPADA MUSUH MUSUHNYA (Mesti ada yang melenting, sampai bila ko nak sabar?)
    SABAR MELAYU PADA AKALNYA (kalau melayu dah hilang akal fikirannya, masa itulah paling sesuai melayu tunjukkan hati bangsatya). Bila tu? hehehe.... InsyaAlllah dtg tahunnya, zamannya.
    Tapi kena test dulu kan.. tesitng testing... mcm org test suara mikrofon. X best lah kalau kita tak ditest. Mana best hero senang2 jer ratah musuhnya, mcm spider man tu, bat man tu, super man tu, mesti kena sepak terajang sampai nak terberak, baru dia punya power indicator naik. kekekekeke.....
    2014 dah belah.. 2015-2016 tahun paling best kalau nak tengok drama melayu disepak terajang makin hebat... hah, kebalkan lagi kebalkan lagi badan korang ok... hahaha..
    Kepada brotherku (Najib & Nuar)... jika ingin pulang ke pangkal jalan, kami adik2 korang sentiasa menghulurkan salam kemahapan ,meh kita peluk cium busuk... sejadah boleh bentang dah... kita nangis ramai2 depan ALLAH. Itupun kalau 'JIKA'......
    Buat sedara2 kita orang INDON, boleh la balik INDON x lama lagi.. dengar citer ZAMAN KEEMASAN SEDANG MENUNGGU KAMU DI SANA.. TAHNIAH... Kalau kami org Mesia plak susah, jangan lupa yar sedekah sedikit rezkimu ke sini.
    Wassalam.

    ReplyDelete