Wednesday, October 8, 2014

Kenapa Pembangkang Tidak Galak Minta Najib Berundur...

Itu satu petanda Najib telah menguruskan negara dengan baik tanpa ada isu besar untuk mereka kaitkan dan menggesanya berundur.

PM ke 6 jauh lebih baik bukan sahaja dari PM ke 5 malah lebih baik dari Mahathir dan sebelummya...Ini lebih jelas pada suatu masa nanti, 10 - 20 tahun lagi dari sekarang..

DAP dan PAS lebih silent berbanding dengan Anwar yang begitu desperate untuk menjadi PM..
Tidak pula Anwar jelaskan apa kelemahan besar Najib untuk perlu diganti dengannya (?)

PRU14.. Petunjuk dari PRK Pengkalan Kubur (Melayu lawan Melayu) sebagai contoh terdekat...BN akan kembali menguasai majoriti dengan lebih awesome..

11 comments:

  1. aku tak stuju.
    mereka sebenarnya silent sebab najib telah dilihat bakal menguburkan umno/bn dalam PRU14 depan. Jadi buat apa bersusah payah desak berundur sedang apa yang najib buat sekarang ini memberikan kelebihan pada mereka untuk meumbangkan kerajaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes... BETUL BETUL BETUL
      DEPA take advantage ATAS KELEMAHAN NAJIB.

      Delete
  2. lebih ramai puak yg jadi liability dalam BN, pembangkang lagi suka...

    ReplyDelete
  3. Kenyataannya, tunggu PRU14, terlalu banyak peluru yang diberi, takut nanti sebelum PRU14 kubur dah tersedia yang digali sendiri?

    ReplyDelete
  4. HA HA HA ... BAIK PUNYE SINDIIIR... Dalam terase... Najib tak paham bahasa sindir2 ni.

    ReplyDelete
  5. Hahaha...woooo.....tajem punyerrr....

    ReplyDelete
  6. Kalau nak tegur Najib perlu melalui Rosmah jika tidak beliau tak ambil kisah.
    Lee Kuan Yew pun datang jumpa Rosmah dulu baru jumpa Najib...
    Ada faham ka?

    ReplyDelete
  7. apa da...apasal pembangkang silent sangat mudah. najib kan pakar lambung bola tanggung untuk dilibas pembangkang. baik kekalkan pakar tersebut supaya sentiasa ada bola tanggung. mudah sikit kerja-kerja melibas oleh pembangkang. yang tak tahan, kaki rejam dalam bn pulak yang kelam kelibut menangkis rejaman pembangkang. kiranya, najib ni barua ataupun trojan horse pembangkang la. begitulah adanya.

    ReplyDelete
  8. Baik punya perli....hahaha....bukan Najib sama macam diaorang ke?

    ReplyDelete
  9. Najib tak perlu berundur sebab :-

    1. Najib banyak tolong melaksanakan dasar-dasar pembangkang.

    2. Najib lembik dan 'blur' selalu sehinggakan rakyat pro-BN pun dah semakin tak sokong dia lagi. Jadi, senanglah
    nak jatuhkan BN pada PRU 14 nanti.

    ReplyDelete
  10. NAJIB LEBIH TERUK DARI " ELEGANT SILENCE"

    Elegant. ??

    ReplyDelete