Friday, October 10, 2014

Bajet Mengurangkan Hasutan

Rakyat bawahan antara yang paling gembira dengan Bajet Marhaen Najib Razak apabila Ahli Parlimen menerima kenaikan elaun sebagai insentif atas kerja kuat mereka.

Prihatin ini menunjukkan Najib sentiasa peka dengan keperluan rakyat bawahan kerana majoriti Ahli Parlimen tidak dapat melawat kawasan sebulan sekali kerana mereka tidak cukup wang untuk kos petrol dan kadangkala kereta yang mereka gunakan sangat uzur dan selalu masuk bengkel.

Kenaikan elaun Ahli Parlimen seterusnya akan memberi kesan kepada rakyat bawahan seperti berikut:
Ahli Parlimen akan kerap turun kawasan setiap minggu
Ahli Parlimen akan kerap ke luar negara untuk belajar dan kembali membantu rakyat menaikan taraf hidup
Ahli Parlimen tidak lagi sebok dengan demonstrasi
Ahli Parlimen akan berhenti menghasut
Ahli Parlimen dapat membeli vitamin yang secukupnya untuk mengelak keletihan dan tertidor di Parlimen
Ahli Parlimen tidak lagi menumpu pethatian kepada pengumpulan harta atau rasuah
Kerajaan akan kurang menerima kritikan

Semua ini membantu rakyat menaikan taraf hidup mereka dan dijangka kenaikan ini membantu penurunan beberapa harga barang di pasaran.
Inilah satu petanda seperti yang selalu Najib ucapkan - suatu masa nanti rakyat akan berterima kasih dan menghargai apa yang kerajaan putuskan - ia sudahpun berlaku hari ini.

Terima kasih Najib Razak - IM4U


# Pesta Tonggak Air Syaitan Selangor juga kebetulan pada hari yang sama Pembentangan Bajet membolehkan ramai ahli parlimen kapir meraikannya lebih awal.

1 comment:

LIFE SCIENCE

  Jika seseorang menawarkan peluang hebat kepada anda, tapi anda tidak yakin dapat melakukannya, Tetap bilang YA dan segera mempelajarinya k...