Google+ Followers

Friday, July 7, 2017

KEMASKINI: MAHATHIR ROSAKAN MODE PERCUTIAN NAJIB...

MAHATHIR NAK JADIKAN MUKHRIZ PM

Teori terbaru najib,  itu  statement utamanya walaupun sebenarnya rakyat dan dunia nak tahu segala tuduhan SR ke atasnya. 

Statement itu mencerminkan betapa cemasnya Najib apabila mengetahui Tun memperakukan kesediaannya menerima Anwar sebagai PM. 

Mukhriz mungkin tersenyum bangga bila martarbatnya dijulang tinggi dan hebat oleh Najib. 

Apakah kalau Mahathir bercita cita nak jadikan Mukhriz sebagai PM  satu kesalahan dan merupakan masalah utama kepada Najib (?)



Bagi aku,  suka hatilah Mahathir nak Mukhriz jadi PM atau Anwar nak Nurul jadi PM,  itu bukan urusan umno lagi. 

Sebaik baik yang umno perlu buat sebenarnya ialah singkirkan najib sebelum terlewat untuk dipilih semula dalam PRU14, itu sahaja ubat dan penawar. 

Banyak fakta boleh menafikan teori Najib, tetapi sia sia dan buang masa untuk sanggah kerana itu bukan agenda utama dan tidak sampai pun ke hati rakyat. 

Hasutan dan cerita karut itu tidak akan disambut dan dipercayai rakyat. Tun tidak mempunyai agenda peribadi selain selamatkan Malaysia dari kemusnahan yang lebih teruk. 

Masa depan Mukhriz bergantung kepada kekuatan dirinya sendiri dan perkembangan politik semasa,  tidak ada apa yang perlu tergesa gesa. 








# najib dah pukul gendang, besok mulalah pecacai dan pendedak joget lambak,  kita tengok je lah,  tak kan nak layanzzzz.. 

37 comments:

  1. Memang la peduli apa sapa pun dari Pakatan Hapraq nak jadi PM, Turn M ka, Mukhriz ka, Anwar ka, LKS ka.
    Akhirnya bukan Melayu dlm PH yang untung, DAP socialism communism yg untung. Tak menang apa2 lagi pun dah berani mencadangkan nama untuk MB Kelantan, mengapa Mat Sabu(n) sebagai President PAN ( dan Husam orang PAN) yg cadangkan, mengapa biarkan Cina DAP dg agenda2 tersembunyi nya tu yg cadangkan, mengapa Melayu dlm PH termasuk Turn M yg cadangkan.
    Tak da sapa2 yg terdesak pun. Saja ja blogger ni nak buat kecoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada siapa Yg terdesak pun!!!najib cakap apa?....kenapalah Tun merosakan keseronokan najib bercuti!!!

      Delete
    2. Selama ni berapa banyak Ajib buat melayu untung siapa yang dapat berbillion tu melayu ke atau j low

      Delete
    3. 10.55
      otak asuhan umngok..mulut dan fikiran tak lekang dari DAP. parti paling rasis di malaysia adalah umngok..terbukti..hari2 tv3suku, utusang cerita pasal DAP untuk takutkan org melayu..patutnye org2 melayu takut pada umngok sbb membela penyamun terbesar dalam sejarah dunia

      Delete
    4. Hanya itulah modal silam najib,, sudah ketandusan idea dan fakta,,dasar PM haprak.......!!

      Delete
  2. Anon 10.55, sekarang pukul 2 pagi, kalau nak joget lambak, tungulah besok..
    Agak agak lah sikit.. Macam terdesak je nak defend najib.

    ReplyDelete
  3. En kluangman...alang2 aku di time zone yg masih malam nie biarlah aku berjoget lambak dgn diorang. Kena layan jugak tarian ayam kepang ni sebab kesian nanti cukup bulan dedak tak masuk kelaparan diorang. Tak standard la makan nasi basi mcm ayam kampung kan?

    Utk ayam umno yg keje siang malam dan overtime, melayu dh pun kerugian sejak lanun bugis menjadi PM. Tun M bukan rugi apa pun sapa2 yg nak jadi PM hatta kalau nak anak 2 dia jadi PM, TPM, Menteri Kewangan dan semua pun dia boleh buat semasa berkuasa 22 tahun dulu. Cer compare dgn najib skrg...laki bini anak beranak buat malaysia nie mcm dia punya lantaran mengetahui kebodohan puak2 ayam umno nie....tabur jer skit maka berkokok la ayam2 ternakan dia hinggakan ayam2 betina yg fitrahnya tak berkokok pon sanggup berkokok....BAU TENGIT SATU MALAYSIA kat ekor sebab cuba mempertahankan si najib yg menjadi bahan lawak jenaka satu dunia dgn cerita hikayat derma pak arab dia walhal terang2 ada money trail yg tak sanggup disiasat oleh penguasa di Malaysia yg membolehkan kisah 1MDB nie dimuktamadkan daripada A-Z dan bukan semata2 siasatan dlm kelambu yg ntah tangan ghaib mana yg pegang telor2 diorang.

    Cuba pejam mata jap pikir2...peka la skit dgn sekeliling dan jgn khayal dgn dedak sehingga mengorbankan masa depan anak cucu. Berkokok la puas2 siang malam...UMNO mmg dh mampus skrg. UMNO SKRG MILIK NAJIB DAN BUKAN LAGI MILIK MELAYU!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah lepas pru14 nanti..jika diizinkan pakatan menang minta kerajaan baru tubyu pula RCI siasat 1mdb..tggu je. Mana mau lari..m

      Delete
  4. Apa2 pun BN/UMNO yang terbaik lagi pun selagi Najib belum dibicarakan dia masih tak bersalah kan, jadi aku tetap undi BN/UMNO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi di dunia pun tidak sampai diheret ke mahkamah, tak ada kesalahan kannn..

      Tapi dipadang masyar akan diambilkira..

      Delete
    2. Selagi UMNO BN tak kalah selagi itu lah najib takan dibicarakan dan selagi itu lah dia tak bersalah. Apa logik kau pakai haa? Takan tak terpikir yg selama nie najib cuma memperalatkan UMNO BN utk menjadi perisai drp apa2 siasatan yg non partisan walhal money trail dlm dan luar negeri terbentang di depan mata utk mencari kebenaran. Jgn cerita la psl siasatan PAC atau apa2 yg dimuktamadkan oleh AG Apendi sebab rakyat malaysia nie bukan bodoh sgt nak telan bulat2 melainkan ditubuhkan RCI seperti mana senangnya najib nak tubuh RCI utk siasat skandal forex zaman Tun M dulu. On the same token apa yg susah sgt nak tubuh RCI utk 1MDB??? Malah satu dunia menanti utk mencari kebenaran yg hakikatnya sudah terang lagi bersuluh najib adalah lanun terbesar abad ke 21....yg dipayungi UMNO sendiri.

      Delete
    3. Anon 2:20, semua fakta tu kena jadikan paku, lepas tu tusuk ke otak mereka, kot baru faham, dibuka hidayah dan petunjuk, dengan izinNya.

      Delete
    4. Selagi dok terima dedak..selagi tulah bangang. Depan mata pun buat2 x nampak. Nak hidup bro...

      Delete
  5. Apa2 pun BN/UMNO yang terbaik lagi pun selagi Najib belum dibicarakan dia masih tak bersalah kan, jadi apa nak kecoh2 kan jadi aku tetap undi BN/UMNO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakta orang yang dah ditutup mata dan telinga dengan kebenaran...diberi tahi pon dianggap makanan yg sedap dimakan....kesihan...

      Semoga Allah memberi hidayah kepadanya.

      Delete
    2. semoga ko juga diberi hidayah..

      Delete
  6. Quote, Singkirkan najib sebelum telewat,sebelun dipilih semula pada PRU 14.

    UMNO atak belani kah ?.

    Sikalang punya UMNO bukan lulu punya UMNO maa aa . Sikalang punya UMNO mana atak perjuangan maa aa .

    DAP MCA Gerakan juang untuk Cina , MIC juang untuk India ,Bulayu tatak parti kasi juang ,manyak kesian lor rr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikalang punya umngok milik najib...

      Delete
  7. I'm participating in this column NOT to defend Najib or UMNO or BN, I am not even a UMNO member or supporter. I just write to express my opinion. Unfortunately, it so happens that I do not agree with PH on many subjects and I also do not agree much on writings by the blogger because it is driven by "hatred". I also believe and my belief does not fade away that DAP still has a hidden agenda against Malay. And I so believe Tun M SHOULD not interfere with the Malaysian politics. If he really hates Najib, don't drag the whole nation to also waste their precious time on politics. We have to focus more on feeding our families.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 6:26, jangan hipokrik..
      Cuba konon "natural" kerana sudah tidak ada fakta untuk mempertahan salah laku najib dan umno

      Who are you? Mahathir lebih berhak dalam politik untuk membetulkan keadaan.. Tanpa Tun seluruh bangsa dan negara ranap oleh si pengkhianat.

      Delete
    2. 626,

      U just made a fool of yourself.

      Delete
    3. kelakornya ko anon 6.41...hehehehhh
      suruh la atok ko tu g buat ibadat banyak2..
      g dok masjid iktikaf cuci segala dosa2 lama..

      Delete
    4. 6.26
      kalau dok mentioned pasal DAP hari2 maknanya mmg ahli umngok..sbb itu doktrin umngok untuk takutkan org melayu..cuba cover line le tu. tah2 tgh pegang A9 pe

      Delete
  8. Ini bukan soal namanya najib, ini soal membetulkan salah laku seorang PM bernama Najib.

    Sudah menjadi wajib apabila kemungkaran berlaku depan mata.
    Cegah dengan tangan, atau lisan atau hati..

    Ini bukan feeding satu keluarga, ini soal kesejahteraan seluruh rakyat Malaysia

    Semua parti ada agenda tersembunyi tetapi tidak akan berjaya selagi ujud orang Melayu dan Islam yang berakhlak dan amanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaek. 646.
      "...tidak akan berjaya selagi ujud orang Melayu dan Islam yang berakhlak dan amanah".

      tambah sikit.
      Sudah sampai masa lebih ramai yg berakhlak dan amah ini utk bangun.
      Usahlah dibiarkan budaya polok tahek low sambil menongkat mungkar 1mdb berterusan.
      Usahlah taat bengap pada ketua klepet bak korea utara.
      Satu Parti makin dunggu dan sudah tak ubah Politburo komunis.
      Satu lagi sudah nak jadi Talibsn , ketua Lobai dunggu dihangkat bak Brahmin Dewa Murugan.
      Kalu tak.ubah , ELOK PUN MELAYU MATI BERAGAN.

      TAHEK PUN DISAPU,
      KINCIN LOBAI DIHIRUP BERTIMBA
      ..TANAH DAH TIDAK MELAYU,
      ..LAUT KIRI CINA, KANAN INDIA

      SEMBANG KEDAI KOPI TAK ADA ORG LAIN BOLEH JUARA.
      KOPI SECAWAN,GELAK TAWA RIUH RENDAH
      L8NTAS RUPAWAM,LIBIDO JANTAN MENGELISAH,
      LIGAT KUAT, KUNUNNYA GAH,
      4 PUN TAK PUAS BELASAH,
      WALHAL,TERKENCING BILA BINI SERGAH.

      BANGUNLAH MELAYU AMANAH, MASA DAH SAMPAI.
      MUNGKAR SUDAH NAIK,
      TAK BOLEH TGK SAJA,DIAM SAJA..

      Delete
  9. Agenda DAP bukan sehari dua, sejak dulu...

    Kenapa gagal.. Orang seperti Mahathir yang perintah negara.

    Hari ini kenapa tambah kuat.. Sebab PM lembek dan fasik era paklah dan pakjib

    Serah balik pada Mahathir untuk strategi jinak kan DAP dan bangunkan semula kekuatan politik Melayu Islam betakhlak dan amanah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 731,
      aoa kaitan dap dgn 1mdb?

      Delete
    2. DAP dulu gagal sebab madey???
      Sekarang DAP kuat sebab Najib lemah??

      Bodoh punya komen!!!

      DAP kuat sebab orang melayu dlm PKR , Amanah dan madey sendiri yg boodh
      Madey sekarang dah sokong DAP....Dia kata DAP lagi bagus dari MCA

      Bodoh punya orang2 melayu dalam pakatan harapan..

      PAS cerdik...sebab tu buang DAP

      Ada faham Ka???

      Delete
  10. heheh....

    Masih ada lagi nak sokong pakatan harapan yg tak ada harapan
    Masih ada lagi yg nak sokong Madey yg tak ada pendirian langsung

    hehehe

    BN akan menag besar dm PRU 14 nanti...percayalah.

    Najib tak takut atau tak kecut pun...Dia PM yg paling cool.

    Yang tengah takut, cemas dan mungkin kena sumbat dlm penjara ialah madey dan kroni2 nya...

    Pakatan harapan yg haparak tengah berpecah belah dan tak ada kesatuan.

    Iulah akibat niat dah tak betul, menipu rakyat, buat fitnah, berkerjasama dengan pihak asing untuk sabotaj ekonomi dan negara, jadi pengkhianat negara, jadikan DAP sebagai ketua mereka, hipokrit dan bongkak....

    Parti bunga madey dah tentu aan bubar selepas PRU 14 nanti...percayalah

    Muhyiddin ni entah bila lah nak bertaubat....Semoga Allah beri dia hidayah dan kembali pada UMNO...

    Hidup BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cool la sgt, telor kecut freezing ada laa, haha.
      Umno tutuk fascist,
      Pas Jumud walunta.
      Asal melayu Islam,pakat telan najis tahek low.
      Hidup Jho Low dan keluarga klepet.
      Berat benyai dah nasib melayu ni,
      ,
      Bahasa melayiu dah sayu,
      Tulisan jawi dah basi..
      Tanah melayu dh tak melayu
      Laut kiri India,kanan Cina.

      Bab sembang kencang letup punggong, haha

      Delete
    2. 8:31 bangang tahap taik lo...

      Annuar Musa Cuba kasi bunga dengan Anwar Ibrahim, ni kan pulak 8:31 yang so low class? Nak kasi bunga ngan TSMY?

      Hey bengap, dUMNO yang tendang TSMY, Timbalan Perdana Menteri/Presiden hoi!

      3 juta ahli dUMNO semua dah jadi bengap semua ke?

      Lagi satu bangang nih asyik copy paste 'selagi Najib tidak terbukti salah...', sekarang dia up lagi CPR = Copy-Paste-Repeat...ulang ulang...tak boleh hujah repeat?

      Memang dah rabak terok dungu dungu Lanun-Bugis nih...nasib nasib!

      Delete
  11. Menukar ADUN,menukar MP,menukar PM, menukar Menteri2 dan menukar MB memang senang tapi yang paling sukar adalah menukar sistem pentadbiran negara dan negeri. Sistem yang baik dan efektif perlu di teruskan, yang tak relevant perlu dibuang, yg masih boleh di perbaiki perlu diperbaiki, sistem yang perlahan dan banyak red-tape perlu dipercepat dan dikurangkan biokrasi.
    Oleh itu kalau setakat tukar orang dan tukar parti memerintah tak ade guna nya kalau yang diberi jawatan dah mula selesa dg Kedudukan nya dan meneruskan legasi pentadbiran yang inefficient, slow dan penuh dg red tape.
    Yang perlu dibuat bukan lah tukar orang tapi tukar sistem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bingai 907, siapa nak tukar sistem pentadbiran?
      Sistem pentadbiran progresif sejak dulu hingga sekarang, najib pun mewarisi..

      Yang buat taik adalah pm, sistem pm, bini pm, org keliling pm, depa ni yg songlap..

      Kalahkan umno, sistem jalan terus.

      Selangor dan PP ditawan, tak ada masalah pun sistem.

      Aku ingat sistem otak kau yg rosak, kena tukar

      Delete
  12. Ooii Anon 9:39 PM.....kau ni dari hutan belantara mana? Nak berhujah pun ala ala hutan.

    ReplyDelete
  13. Kesimpulan dan kajian lps Pru 14 umno msh gah sbg pemerintah.matdey plk nyayuk main taik sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boboi plk duk meratib sorg2..aku pm aku pm..kikikiki

      Delete
  14. Lepas pru, ramai bercuti ke sg buluh..

    ReplyDelete