Monday, July 3, 2017

MAKAN NASI DENGAN MAKAN DEDAK MEMANG ADA BEZA

Tidak seperti zahid Hamidi yang berulangkali berikrar setia dengan najib,  belum sekalipun Tuan Ibrahim Tuan Man TITM melakukan cara yang sama kerana sebagai Timbalan Presiden kesetiaannya pada perjuangan parti dan bukan individu.
Beliau dipilih majoriti di muktamar sudah mencukupi.

Sebab itulah terdapat perbezaan pandangan dan pendekatan dalam sesuatu isu antara TITM dengan Hadi.  Ini merupakan perbezaan biasa dan bukan satu pergeseran.

Jika tiada tangan ghaib atau kegelojohan pemimpin bawahan,  sudah pasti perbezaan ini tidak mendatangkan apa apa permasalahan kepada parti.

Bukan suatu masalah untuk menyokong PAS jika ada pemimpin tulin seperti TITM, tidak perlu Mahathir,  tidak perlu Anwar. 5 comments:

 1. Dah confirmed Lim Kit Siang adalah abang besar kepada PAN apabila menamakan Husam Hassan sebagai calun Menteri Besar Kelantan tanpa terlebih dahulu berbincang dg PAN. Abang Mat Sabu(n) mesti setuju dg cadangan LKS, sebab kalau tak setuju nanti tak dapat dedak cap Roket.

  Itu lah seterusnya yg akan berlaku dlm PH, masing masing memandai sendiri sendiri. Dr M akan terus membuat keputusan sendiri ( tapi bagi pihak PH), Anwar Ibrahim dan PKR pun akan membuat keputusan sendiri (tapi bagi pihak PH), LKS dan DAP pun akan buat keputusan sendiri (tapi bagi pihak PH) dan sama jugak dengan PAN, sebagai parti yg baru dan paling kecil, PAN lagi le tak berani menikus sebab kucing ada.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bila psl 1mdb je mesti kona. Jgn jwb.
   Amanat dari presiden demi agama bangsa dan tanah air

   Delete
 2. Mkn nasi dgn mkn babi lg banyak beza..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tanda tanda makan dedak atau babi..
   Marah, melenting, emosi..
   Maki, mwnyumpah..
   Kepanasan..

   Delete
  2. Kepanasan itu jawaban yang paling baik....terbaik dan mengebom hahahahah

   Delete