Saturday, July 29, 2017

SELEPAS MEMPERDAYA PAS KENAPA TIDAK MENJEMPUT DAP SERTAI BN


Atas kesedaran BN memerlukan undi dari penyokong DAP,  zahid mempelawa pengundi cina kembali kepada BN sambil menempelak tsunami pengundi cina PRU12 dan PRU13 memilih DAP atau Pakatan Rakyat sangat tepat pada masanya.

Zahid dan seluruh pemimpin umno sedar MCA hampir pasti tidak akan menang di kawasan majoriti pengundi cina dan termasuk juga majoroti pengundi Melayu.. Jika umno pun sudah tergugat,  tidak mungkin mca dan mic mampu bertahan. 

Apa istimewa agaknya mca dan umno sehingga perlu pengundi cina kembali kepada BN, apakah sokongan pemimpin umno dan mca kepada jho low boleh dijadikan alasan (?)

Apakah beberapa jho low lagi boleh dilahirkan jika pengundi cina kembali kepada BN (?)

Apakah akan ujud Forest City di setiap negeri bagi memeriahkan lagi pertempatan warga China di negara ini.  Apakah akan ujud beberapa lagi Petaling Street mengiringi Forest City (?)
Sebagai ucap terima kasih saranan Zahid,  apakah MCA akan sokong RU355 (?)

Sayangnya saranan Zahid itu dibuat bukan di hadapan pengundi cina,  sebaliknya sekadar di hadapan ahli umno semasa merasmikan Perwakilan Umno Kota Melaka di Bandar Hilir. 



# Kenapa Zahid tidak sarankan RCI untuk 1MDB jika umno mahu tawan undi cina dan melayu,  tawan undi seluruh rakyat. 



21 comments:

  1. Bila masa PAS masuk BN? Mangkuk punya blogger! Ni mesti cium ketiak Lafizzy Raspussy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada admin sebut PAS masuk bn, bangang baca betul betul, sendiri tafsir sendiri bangang..ni mesti jholow punya penjilat

      Delete
    2. bro 6.31 yang kat atas tu totok Pengikut Ajaran Sesat lah.

      Delete
    3. Tak payah sebut...bunyi ayat Lafizzy Rasspussy memang dah clear kat! kalau iya pun bodoh, toksah tunjuk sangat kebodohan UMNgOk & Ex-UMNgOkmkau tu!

      Delete
    4. Kah kah kah..
      Bila masa KD tulis PAS masuk BN?
      Mangkuk paul bagero. Ni mesti cium ketiak wasatiyah rosmah

      Delete
  2. Slps memperdaya tun m kenapa tak jemput najib sertai dap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa nk jemput klepet man?

      Delete
    2. Gila najib nk lepaskan jawatan..
      Abes la kantoi segala penipuan

      Delete
  3. Kesian pecacai, dah tak ada idea..

    Bawa buku dan pen meh aku bagi tips karangan yang ada isi macamana nak bela kerajaan yang zalim..

    ReplyDelete
  4. Zalim macan rejim kat Penang ke....selamba aje halau penduduk kampung buah pala.

    ReplyDelete
  5. Umno dah punah,
    Pas dah bernanah.
    MCAMIC dah reput
    BN dah semput.

    Tak lamaa daah tuu

    Tun Fan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah macam gang Pakatan Hopeless yang sampai tahap tak boleh ubat macam kena AIDS ! dah tua kutuk nak mamposs pun masih gila kuasa lagi!

      Delete
  6. Bersatu acah2 kuat.tp dtg tmpt aku merayu mtk jd ahli..Kalo kuat org dtg pd ko Bkn ko merayu kt org..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zahid hamidi merayu pengundi cina tidak lagi mengundi dap.

      Kalo kuat org dtg pd ko Bkn ko merayu kt org.kikiki

      Delete
  7. Merayu supaya orang cina sedar yang parti tersebut kuat sangat menipu nya.Parti anak beranak lah kata kan.Kalau nak idup selesa,stabil dan mudah cari makan maka sokong lah parti Zahid ....itu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merayu supaya org melayu sedar yg parti tersebut kuat sangat menipu nya.Parti najib rosmah lah kata kan.kalau nk idup selesa,stabil dan mudah cari makan sokong lah parti pembangkang ...itu je

      Delete
  8. Betul tu BN berada di landasan yang betul dan PH pula masih tercari-cari landasan.Pasti nya berliku sangat tu.

    ReplyDelete
  9. Apa ni KD, kau cerita pasal PAS diperdayakan. Yang PPBM dan Tun M sedang diperdayakan oleh DAP kau tak sedar diri.
    Mana tak nya, dari aspek logik kau ingat LKS dan DAP senang senang nak biarkan Tun M berlagak hero dlm Pakatan ke. Ini bukan filem Tamil la.
    DAP ada 37 kerusi parliament dan parti cap bunga ada hanya SATU kerusi parliament. Dengan lain perkataan DAO dah ada kuasa veto dlm Pakatan.
    Sebenarnya LKS biarkan je Dr M tu syok sendiri. Bila sampai masanya nanti tengok lah LKS dan DAP akan guna kuasa veto nya tu.
    Kalau dah pencen, hidup macam orang pencen je la. Bagi le peluang kat orang lain pulak. Bukan Dr M sorang je pandai jatuh kan Najib, orang lain pun pandai jugak.
    Rasanya KD pun pandai kan macamana nak jatuhkan Najib, malah nak jatuhkan BN pun dia pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti malam2 gentel telor kit siang, tu yg tahu tu..ha.ha.ha.

      Delete
  10. Bawa buku dan pensel, meh aku bagi tips macamana nak jawab saolan 1mdb dan sucikan najib..

    Kikikiki

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya Pakatan Harapan telah di alibaba kan oleh LKS dan DAP.... Di muka depan semua Melayu, di belakang semua Cina. Cerdik cerdik Dr M tapi dengan mudah di kelentong oleh LKS dan DAP. Dr M gelojoh sampai boleh dipermainkan.... tengok la perkara perkara kecil pun dia yang nak cakap dia yang nak umumkan. Kalau gitu apa peranan pemimpin pemimpin yang lain.
    Wan Jijah setakat boneka je pun. Mahyuddin setakat menyampok nyampok je. Mat Sabu lagi le...macam bengong je nampak nya. Dalam berdebat dengan orang orang muda pun dah tak boleh jawab.
    Nak tanya juga Hishamuddin Rais.... semasa kebangkitan pelajar di tahun 70han dahulu mengapa melarikan diri ke London bertahun tahun dimana... pengecut!!! sekarang nak tunjuk bagus pulak orang tua terlajak bujang ini.

    ReplyDelete