Wednesday, July 26, 2017

KALAU TAK SUCI MEMANG TERKEJUT BEROK

Bagi yang sudah terbiasa makan dedak,  kau cover aku,  aku cover kau pada benda² haram memang sebati jadi amalan,  sebab itulah sampai kiamat pun tak akan jumpa statement² cerdik. 




Begitu juga tahap kepimpinan yang sukar ditemui seperti Hadi sokong Suruhanjaya Diraja ke atas 1MDB yang melibatkan Najib,  takkan jumpa Zahid sokong Najib bercuti untuk siasatan semula 2.6B ke akaun peribadi. 

Tak mungkin ada rombongan ke YDP Agong dari Hishamuddin merayu Ghani Patail dilantik semula. 



Semua ini tidak berlaku walaupun semua mengaku Hanya Takut Pada Allah, mereka tahu segala kemungkinan yang akan berlaku jika ada keberanian sebegitu. Asasnya mereka tahu atas kebenaran atau bukan. 

Bila ia bukan jadi amalan mereka,  terlolong memekiklah mereka, terkejut berok apabila Azizah bersetuju siasatan dibuat ke atas Mahathir jika PH menang PRU14.
Presiden bersetuju Pengerusi disiasat....lalu mereka tafsirkan sebagai porak peranda dan lintang pukang PH.  Hakikatnya mereka ingat Azizah itu macam Hadi dan Mahathir itu macam Najib untuk saling bersekongkol!!!!! 

Mereka ingat Mahathir akan bersembunyi atau lari???? 
Salah orang beb... 




# Sepatutnya segala bentuk siasatan di alu-alukan sebagai satu proses membersihkan diri.  Pemimpin kena sedar mereka harus berlapang dada dan bersedia dengan segala kemungkinan. 


# SIDANG AKHBAR BERSATU BARU SAJA UMUMKAN

sambutan Ulangtahun Pertama BERSATU akan dibuat di Johor pada 8/9/17

11 comments:

  1. Selak sendili punya kain , mana atak belani maa aa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nmpk kudis mongolia,
      Leleh nanah 1mdb merata.
      Londeh kisah Felda.
      Shafie 9.5 juta...
      Nmpk siapa Eric Tan dimana.
      Jho kucil Tahek dlm selua.
      Gigil peluh siRiza,
      Arab mati tak jelma derma.
      Pekan pupus hantu raya.
      Kafir serah batu permata,
      Islam srg pegang batu sita,
      Tambah lagi kalau suka
      Pelahap buat tutup mata,
      Tentu limpah buku cerita.
      Melayu islam alasan saja,
      Makruf tegah,Mungkar bela,

      Allah bantulah salah guna kuasa.
      Sah Panik takut pilihanraya
      Media perdana semua suta,
      Rakus luasa,Rakyat membara.
      BNEXIT DAH SAMPAI MASA..

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Tun M sedia mengambil tanggungjawab untuk disiasat adakah Najib berani berbuat demikian??

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ameno jahanam dah kalah salahkan blog orang...!!

      Delete
    2. 932 taraf butir tahek low

      Delete
    3. itu yang dinamakan ketelusan..bukan mcm puak2 umngok, asal org umngok je suci walau pun dah buat salah..kami nak pemimpin yang telus dan beramanah..

      9.32
      tin kosong punya komen..dalam mengata blog bertaraf pungkok pun saudara masuk juga kat sini..kejar KPI ke?

      Delete
  5. Gaduhlah gang UMNgOk vs ex-UMNgOk (PPBM & PKR) = DAPig gelak jer!

    ReplyDelete
  6. Umno start mengelopor bila tun m nk bertanding kt pekan.syok tengok cara tun M macam main game jrr..dulu dia gempak ajak berdebat habis umno mengelopr lari..skarang nk bertanding kt pekan plak..eee macam2 org tua ni buat .lepas ni apa plak dia nk buat susahkan kalau hidup tkda prinskp asyik terkono jer...herankan felda org cakap rugi tapi bole bagi juta2 kt peneroka mana dtg duit..felda pun nampaknys senasib dgn malaysia .tanah sikit kena jual..kesian org umno kini dan selamanya bodo jer.kena main depan blakang..dek menteri2 yg penakot campor pekak..

    ReplyDelete