Monday, July 24, 2017

KENAPA ISU 1MDB ACAPKALI DITOLAK SPEAKER

Penolakan bererti kerajaan takut dan menyembunyikan, satu kemenangan dan kebenaran kepada pembangkang. 

Daripada azalina menafikan semua itu di luar dewan adalah lebih baik speaker membenarkannya dan paling baik PM sendiri menjawabnya. 


Umpama kita bertanding burung merbuk,  tak guna gemersik suara bak buluh perindu diluar gelanggang tapi bila sampai pada masa dan tempat yang sebenar, langsung tak berbunyi.. 

Speaker pun macam AG juga ke "Takut hanya pada Allah sahaja" Macam tak pun... 








# Dalam masa yang sama kerajaan mengaku 1mdb ada kes mahkamah???? 
Apakah kerajaan mengiktiraf tindakan saman sivil  DOJ bukan lagi sebagai campurtangan asing??



29 comments:

  1. Malaysian CybertrooperMonday, July 24, 2017 9:08:00 PM

    Bukan ke ini speaker yg sama di mana mula nya mengadu domba pada Tun tetapi selepas diberikan jamban dalam pejabat dia maka dia terus melakukan pusing "U" memjadi penjilat tegar Najib?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilai u-turn speaker si pendekar yang tak amanah lagi tak mulia ini hanyalah sebijik jamban khusus untuknya.

      Nilai-nilaikanlah.

      Delete
    2. bro john,
      hehehe tu jamban bukan sebarang jamban bro..jamban yang baru tu power bro...
      bila da dapat argh kau hitam pun dia kata putih.

      Delete
  2. Rasakan...
    Duka hati pemerintah la
    Double standard
    Berapa banyak dah Speaker DUN Png dan Sgortolak usul ADUN BN
    Balikx 1 MDB..
    Dah 2 thn dah tak ada benda pun berlaku,asyikx hal Cina JH Low,tak ada pun nana Najib keluar secara official
    Lebih baik bawa usul epedemic Rabbies ataukes buli..baru Rakyat sokong
    Dah berbuih penerangan diberitapi tak nak nak terima
    Teruskan membebel tanpa ada penghujung
    Malah kenyataan ASWJ yg dipuja tentang Derma Arab pun tak terima
    Susah kalauhati dah hitam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. duit dah hilang abg oooiiii...bukan seringgit dua...kau tak kisah ikut ko le..kami kisah sbb ianya menjejaskan negara..ko ingat saja2 nak bising ke..dedak punya pasal, duit hilang pun dihalalkan...

      Delete
  3. Budak cina pengecong taik julur punca segala huru hara Malaysia hari ni tp macai jibon tak berani sebut pertahankan takut backfire semua bukti terang lagi bersuluh mati akal tak tau nk pusing mcm mana lg dah.

    Taktik bodoh ajaran JASA kena patuh ikut iaitu discredit PM dulu cara habis-habisan. Taik julur pengecong tak berani nk pertahankan walaupun budak cibaibi ni dalang segala songlap pindah duit pinjaman Goldman Sach transfer akaun sana sini bagi keliru sambil cilok masuk akaun syarikat RM2 sendiri.

    Transfer duit curi tu dari akaun ke satu akaun bagi nmpk keliru supaya ramai tak faham dan mudah di cong. Last2 masuk akaun peribadi dan berani nafi tak takut dosa sbb tahu majoriti rakyat marhaen tak faham taktik2 mencuri pada skala makro.

    Taktik bagi keliru ni jugak diajar kepada JASA dgn antar sekor dua cytro dedak buat komen propa di byk blog, portal bagi riuh nmpk mcm beribu.

    1MDB ni tak lebih dari cover up komuniti penyamun elitist utk cilok duit bilion2 dgn eksploitasi loophole dlm undang2 kewangan. Company kecik bukak bengkel auto boleh ada 20 pekerja ni 1MDB main cong puluh2 bilion x masuk akal xde pekerja. Aku bukak company small printing dgn sales bawah RM400k setahun pun boleh ada 11 staff. Tak pernah curi dan lari byr hutang bank.

    1MDB ni didaftar dengan niat mencuri dgn backup plan buat2 sponsor haji padahal 0.01% je dari total hasil mencuri pengecong sepet sampai ari ni tak nmpk muka mana jibon sorok sbb takut nnt terbukak floodgate.

    ReplyDelete
  4. 1MDB tu apa benda? Dah dibicara kat makamah malaysia? Jika tak ada tandanya 1mdb tu tak ada kes pun kan3, kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes 1mdb tidak dibicarakan kerana mwreka tidak takut kepada Allah, mereka mencabar kekuasaan Allah, tunggu je lah..

      Delete
    2. AG org MO1..mcm mana nak dibicarakan..kertas siasatan pun ditolak..tak pe dunia MO1 punya tp jgn lupa, akhirat itu pasti...

      Delete
    3. Setuju dgn kedua2 anon yg reply.

      Sedikit konsolasi, kebarangkalian Najib tak perlu hadapi mahkamah dunia pun masa tu sebab dia dah pun hadapi hukuman dunia.

      Betul2 merasa aman dari kemurkaan Allah adalah sebenar-benarnya mengundang kemurkaan itu.

      Tak percaya. Tungguuuu..

      Tak lama dah in shaa Allah.

      Delete
    4. Tiada kes kepala hotak hang jambul..!!!
      Bodoh punya Melayu

      Delete
  5. Kalau x tukar peguam negara hari tu, mmg dh kena dakwa. Tp lepas lantik kroni UMNO jadi AG baru boleh subahat.

    Segala kuasa mendakwa dari pihak kerajaan terletak bwh pejabat peguam negara. Mcm citer musang berjanggut. Mufti boleh ampun dosa sendiri lps cubaan nk beromen dgn bini orang.

    ReplyDelete
  6. La...apa cerita,tak fahamx,dah tak ada kes nak bicara apa..nanti nak letaj mana muka AG..kalau Hakim tolak kes
    Tapi bagi Pakatoons akan kata Hakim makan dedak...dah SOP.
    Kan U Tun kata taj ada bukti nak dakwa Najib

    ReplyDelete
  7. aku kagum giler dengan Najeeb sebab dia suka buli Tua Kutuk MahaKUTTY! Minta Najeeb & gang slow sikit bab buli MahaKUTTY ni sebab aku nak MahaKUTTY sihat walafiat (dengan ingatan yang Maha Tajam!) sampai tahun 2050! banyak sangat skandal MahaKUTTY yang mesti dibicarakan di Mahkamah rakyat nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Looor, kenapa plak gitu?

      Mintaklah si Najibun kuatkan lagi pembulian dia tu. Jangan slow2, masa dah tak cukup.

      Cepatkan cepat oh yeah.

      Mari kita tengok siapa yang makin terlondeh..

      Ewaah..

      Delete
    2. ,,hang ingat Madey mati 'awal' boleh lepaskan dia segala jenayah2 semasa jadi PM tu?

      Delete
    3. Sebanyak mana pun najib buli Tua Kutuk MahaKUTTY,
      Sebanyak mana pun kejahatan MahaKUTTY lakukan,

      Tidak sedikit pun mnyelesaikan kemelut 1MDB.
      Tidak sedikit pun menyucikan najib.

      Ini kebebalan cacai najib termasuk Paul Bagero utk paham.
      Kutuk mamak, kutuk anwar, kutuk dap xmenghilangkan sejarah hitam najib

      Delete
    4. Helo macha...

      Hang ni cakap terbalik betoi. Banyak berubah macam sesumpah.

      Memula hang yg cakap nak suruh Najib slow2 buli Tun M. Pastu bila aku cakap buat suruh dia slow2, suruhlah cepat2 la ni hang cakap kalau mati awai jenayah dia boleh lepaih. Cakap terbalik la pulak.

      Hang ni pasaipa? Baru makan ketum ka?

      Tau la tiap2 bulan nak kena claim dedak, tapi biaqla sehala. Ni asyik dok berubah saja, mana satu yang betoinya.

      Apa punya turr laaa..

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Lim Kit Siang tak nak ambil tindakan mahkamah keatas Dr M ke sebab sumbat dia ke dlm penjara semasa ops lalang dulu.? Buat buat lupa ka pasal kawtim politik punya hal.

    ReplyDelete
  10. Nak menyelesai kemelut apa ni
    Dah explain tak nak terima
    Melalak la aja nampak nya
    Yg pastibU Tun akan berhadapan RCI
    Anwar/Nor Yaacop dah bocor sedikit masa penyiasatan awal
    RCI ni macam perbicaraa di Makhmah juga
    Kalau menipu beri keterangan bolih disabit dgn contempt
    Kalau kata lupa dibawa jumpa doktor...nanti doktor classify Nyanyok
    Tak siapa pun nak sucikan Najib
    Kalau dia bersalah,bawa ke Makhamah,bicara dia dgn buktix yg sahih,dan didapati bersalah hukum dia,tidak ada masaalah pada kami..
    Ooops..lupa pula AG,Pendawa Raya,Polis,SPRM dan Para Hakim semua makan dedak...
    Ha..ha..ha..LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..

      Sebab tu la Apandi si pengkhianat ronggeng perlu ditukar kpd seorang yg amanah.

      Tapi saya katakan berkemungkinan besar Najib tak perlu hadapi mahkamah dunia pun sbb dia dah pun kena penghukuman dan penghakiman sebenar sebelum AG Ronggeng ditukarkan.

      Tungguuuuuu..

      Delete
  11. John Rusa Betina..
    Merepek apa kau ni..
    Hukuman dan penghakiman apa yg Najib dah terima.
    Makin meroyan lak Pakatoons
    Nanti lebih terok dari U Tun suruh khadamnys tulis surat pada Parliament Britain..
    Apa ahli Parlimen Malaysia tunggol ke..
    Makin menjadi jadi U Tun buat Uuuu turn minta tolong UK jatuhksn Kjaan.Dulu masa jadi polisi Buy British Products last..
    La ni sekongkol dgn Mat Saleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello bro, tak faham BM ka?

      Wa cakap akan kena, bermakna ia belum lagi berlaku tapi akan berlaku..

      Tu pun tak faham ka..

      Adoooi, patut la geng A9 ni hanya diberi makan kacang.

      Delete
  12. Apa yg akan kena Jonn Rusa Betina
    Yg nampak your idol U Tun yg akan kena
    You think Najib is stupid like Pakatoons
    Because there were caseto answer dia buat RCI
    DSAI dan Nor Yaccop dah spill the beans in order to save their own necks,
    Sapa yg tak faham BM
    Baca lah srndiri komen yg dibuat
    Tak kan tak faham erti sudah dan belum mana ada ayak AKAN...
    Tak hairan pun memang SOP..tulis dan cakap bukan pakai otak tapi pakai Kepala Lutuy...LOL

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete