Google+ Followers

Sunday, July 9, 2017

SERANGAN BERGANDA KEPADA PEMBANGKANG

Sesuatu yang boleh diambilkira sebagai berita gembira,  baik dan kemajuan bagi pembangkang dalam seminggu dua ni. 





Sejak Tun beraya di London,  Nurul Izzah ke London juga, Tun setuju Anwar sebagai PM jika melepasi halangan, Azmin kata Pakatan Rakyat masih ujud si Selangor dan kemuncaknya DAP diarah ROS buat pemilihin jawatankuasa semula selepas 3 tahun. 

Sejak itu,  Tun,  Anwar dan Lim. lim kit sing diserang bertubi tubi. 

Najib kata perjuangan Mahathir mahu Mukhriz jadi PM ..
Kj suruh anwar,  Tun dan lim kit siang bersara.. 
Zahid suruh Tun diam,  ugut .dedah keburukan.. 
Shahrir kata tanpa Anwar PM pun Malaysia sudah maju.. 
Semakin banyak pemimpin mengeluarkan kenyataan yang hampir sama setiap hari termasuk yang baru bertatih... 



Semua serangan berganda itu terpaksa dibuat kerana dalam masa yang sama SR mendedahkan lagi beberapa skandal yang belum terjawab dengan sempurna. Pembangkang juga menghampiri kesepakatan dan PAS yang diketuai Tuan Ibrahim tidaklah semesra Hadi. 

Jika pembangkang tidak menunjuk kemajuan sudah pasti serangan tidak berganda. 
Malangnya serangan itu tidak mengurangkan sedikit pun hutang 1mdb...dan tidak pula di saat ini ada lagi tok arab yang mahu menderma.. 





23 comments:

  1. Suruh Tun M jawab dulu mengenai Anwar,mengapa dulu cakap lain sekarang cakap lain.
    Suruh Tun M jawab tanpa berbelit belit mengenai FOREX loss.
    Cakap sama DAP.... sendiri tipu sendiri tanggung, jangan jadi samseng, tak kiralah samada ROS mengambil masa empat tahun ke sepuluh tahun ke nak buat keputusan.
    DAP kata Pakatan Rakyat dah berkubur, Azmin kata Pakatan Rakyat masih relevant.
    Mat Sabu pulak dah tak relevant bila LKS membuat keputusan bagi pihak nya mencalun kan Husam sebagai calun MB Kelantan, PAN parti dah jadi parti alibaba nampaknya.

    ReplyDelete
  2. Tanya Tun M macamana anaknya Mirzan dapat business dan jadi kaya. Tubuhkan Kumpulan Logistics Bhd, dapatkan business drp Petronas kemudian jual Kumpulan Logistics Bhd. Beli American Eagle Tanker (AET) kemudian jual kpd Petronas. Mudah nya kaya raya bila business tak menjadi, syarikat milik kerajaan dijadikan beban.
    Tanya Tun M macamana Mokhzani jadi kaya. Tanya Tun M macamana Marina get involved dlm so many businesses padahal bukan tahu berniaga atau pandai dlm business pun. Dulu kerja dg NST je pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun M mau tanya ,itu Najib pon mau tanya n lamai lagi olang mesti mau tanya maa aa ,apa pasat Malaysia kasi lelong sama Cina .

      Mesti mau adil maa aa , salah tetap salah tatak mau kila siapa maa aa .

      Delete
    2. Wa situju sam lu lufang!!

      Itu Anon 2:35pm sama itu Anon 3:09 pm manyiak Lanchiao/cheehpai punya olang!!

      Manyiak suka kong Lanchiaoei...

      Manyiak Kanninna bu punya olang!!!!

      Delete
  3. Apa lu cakap, mana Malaysia kasi lelong sama Cina, Cina mali Malaysia mau miniaga. Lu tatak baca punya olang, itu pembangkang mau bikin kecoh sebab dia mau pelintah ini Malaysia. Semua cakap busuk busuk maaa.

    ReplyDelete
  4. Minta seluruh saki baki penyokong najib dan dengan najib najibnya sekali berkumpul di stadium shah alam, Mahathir akan datang sorang sorang tanpa diiring untuk menjawab semua saolan dan bertanya saolan pada najib.

    Tentukan tarikh dan masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..

      Itupun takkan mau punya si jibun tu.

      Dia hanya mau cakap sebelah pihak dan paksa orang percaya cakapnya ja.

      Kalau tak percaya diberi dedak. Kalau tak mau dedak diambil tindakan.

      Itulah dia orang yg mengaku Abg pahlawan bugis.

      Bahlawan betul.

      Delete
    2. john doe itu najib Lanchiao pahlawan Bugis punya olang lor...

      Dia pahlawan cuma tau culi wang sajia lor...

      Lagi hor dia pakai itu Cina apa itu jholo aka apa cibai wa pon tak tau bantu sama dia culi Malaysia punya wang...

      Manyiak Kanninna Bu itu olang pahlawan bugis!!!

      Delete
  5. Ooii berani nye, ooii hero betul Mahathir ni. Tapi.....jangan layan le orang tua ni. Kat dunia ni dia sorang je yg paling bijak yang paling bersih. Seorang doktor berperwatakan lawyer.... itu lah Mahathir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih.. Ubah lak tiang gol mamat ni,
      Cakap je lah najib takut
      Itupun takut nak cakap
      Apa punya penakut

      Delete
    2. Anon 3:51

      Sokong 100% Mahathir doktor berpewatakan lawyer..
      Dia faham undang²
      Dia ikut undang²
      Dia tidak kebal undang²
      Dia tidak tunggang terbalikan undang²
      Dia seorang doktor yang sedang menyelamatkan Malaysia dari budaya korup..

      Tentulah berbeza..
      Seorang MO1 yang berwatakan penyamun, penipu, pembohong, pembelit, lanun, penyamun, perompak, penjenayah, apa lagi...

      Delete
  6. Tambah le lagi, setakat penyamun, penipu, pembohong, pembelit, lanun,perompak, penjenayah tak cukup tu kawan.
    Panjangkan lah lagi sebab kalau Allah kata kamu pendusta maka kamu pun terjerumus ke neraka.

    ReplyDelete
  7. Menghukum DS Najib sbg pencuri walhal blm dsabitkn mn2 mhkmh APA hukumnya..Silp2 Kamu yg ke neraka ..Najib sng lng disurga.utama sekali blog ni jd lidah penyambung fitnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen macam sial!!!

      Anon 7:11 pm berapa dedak ko dapat sial!!???

      Delete
    2. tentu dapat banyak tu..si miranda dapat juta2 takkan mamat tu dapat ciput je.tak gitu cai?

      Delete
  8. Najib belum dibicara? Jadi masih tak bersalah lah. Jadi pembangkang sah lah buat fitnah kat Najib. Jahat betul pembangkang ni kan he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang lebih jahat adalah Singapura dan Amerika yang sudah menjatohkan hukuman kapada pesalah IMDB!!! macam tu ka???

      Malaysia saja yang selalu mundur ka belakang!!!

      SGD1 = RM3.10 berapa punya bodoh Negara ini yang banyak Natural Resorces da!!!

      What the F_ck!!!

      Delete
  9. Rkyt dh muak dgn IMDb lu org..Rkyt makin selesa dgn pentadbirn Najib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian, merayu rayu anon 921..

      Delete
    2. Contoh
      Pelahap tegar buyir tahek low.
      Penghirup kincin lobai ed brahmim.
      921 janji....
      Malyu Islang.
      p.s 2 Kapir dh serah brg curi.
      1 Melayu Islang Minang koubo seteriMo1 dh serah?
      Brg curi akan diserah balik pada Rakyat Malaysia. Aik? ko tak suko?

      Delete
  10. Hikayat 1mdb ni tak lebih dan tak kurang macam hikayat kapal selam jugak la.Itu hari pasal sapina dari perancis yang tak pernah sampai-sampai tu.Menipu tu boleh, menipu sokmo pun takpe tapi kita tak akan boleh menipu semua orang pada setiap masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brg curi dah serah lom?

      Delete
    2. mana boleh kasi balik bro,
      orang kalau takde pegangan agama benda haram tu lah yang paling best kalau dia dapat.halal haram blakang kira.

      Delete