Monday, March 28, 2016

ADA TIGA SARANAN...AMAN MALAYSIA

1. Lim Guan Eng perlu didesak dengan keras untuk bercuti hingga siasatan pembelian bungalownya selesai...
Setuju atau tidak..
Masih ramai lagi pemimpin pelapis DAP yang cukup layak menjadi Setiausaha Agung dan Ketua Menteri.

2. Kj juga tanpa berlengah, mengambil tanggungjawab moral untuk meletak jawatan sebagai menteti dan ketua pemuda, ketika pegawai di bawah kementeriannya sedang disiasat SPRM...
Jadikan budaya.
Setuju atau tidak...
Apakah Kj tidak boleh survive masa depan politiknya tanpa jawatan (?)

3. Najib, tiada pilihan ikutlah contoh di atas. kenapa susah sangat. Perdana Menteti datang dan pergi...Malaysia akan lebih baik jika negara di utamakan...
Apaguna jadi PM kalau saban hari dicaci, disumpah dan dibenci rakyat.
Hadapi realiti secara budiman.

21 comments:

  1. no 3... its a fact ramai yg #respectmyPM... btw a PM is not bother by perception game ... TDM 22 years was cursed .. caci maki sumpah... penjarakan orang .. takda turun pun ?? jgn merepek .. baseless ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi sgt bro... nak jalan pintas .. buat kerja lah for the rakyat n country ... jgn layan !!!

      Delete
    2. 22tahun, setiap PRU..majoriti 2/3

      satu pilihanraya yang paling merosot. menang kerusi tipis, majoriti mudah...
      ikut u di...hanya 48%

      Agak agak siapa yang lebih dihormati, pakai otak k..

      Delete
    3. tak ada media sosial... bolehah bro kekal 2/3.... yg tu tak boleh jadi perbandingan..... 1/3 Melayu 1/3 lagi bangsa lain... blehlah dabik Dada.... sebab kroni bayar banyak beb ..... aku lebih berani Dan bangga dengan sokongan 2/3 Melayu kpd kerajaan Sekarang beb..... sekurang2nya dah tau yg cina ada ati nak takluk Melayu dengan sokongan 99.9% Kepada DAP. kau boleh lah..... talibarut TUN.

      Delete
    4. orang yang samà...aku anon 11:51.... game dah over.... KD tolong jawab.... kenapa TUN kata walaupun dia diktator.... da belum pernah berhadapan penentangan Dan perhimpunan besar supaya dia berundur?????tak macam Najib... banyak perhimpunan.... aku nampak satu jer.... dah nanyuk ker?

      Delete
  2. siapa punya kerja tu ? TDM yg lahir kan PKR.... PR... mmg pakai otak .. tapi bukan nak ikut selera diktator... TDM dah ngaku openly mmg dia diktator .. game over !! Malaysia dont need diktator anymore... we need transfomation leader like DSN ;-))

    ReplyDelete
  3. anon 10:21, anon 10:23, anon 19:29 dan anon 10:31 adalah orang yang sama.

    tolong belajar semula dengan amat maselan teknik menyamar kantoi...

    ReplyDelete
  4. bukan org mat maslan... org biasa yg bosan dgn gerakan undur PM

    sejujurnya saya layan bosan je lah ... ha ha ha !!!

    tuduhan yg saya org itu ni dan dibayar ... sgt meleset ... saya pengundi setia BN... forever !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gameover bro... dah kantoi kita ni... tapi what the heck ... layan bosan !! janji bahagia !!!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Aduhai Kejora Liberal Pemuja KJ & Najib.....

      Walau apapun samaran kamu di sini maupun di blog2 lain, bau mu yg hanyir & busuk tetap menyengit. Perjuangan sia-sia kamu membela kebathilan dah sampai ke penghujung hayat.

      Najib & Rosmah, Malaysia's Bonnie & Clyde, setelah 'cash & carry' have 'nowhere to hide'. Kuasa rakyat mengatasi kebathilan walau dilindungi Ketua Polis Negara dan A Thorny General. Fullstop...!!

      Speaking Without Fear And Favour,
      Othaman Bin Hj Ahmad Arbaiee Bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee

      Delete
    4. selalunya org yg sebut speaking without fear and favor ... mmg pengamal favoratism dan fear factor .. hahahah ... byk bro benda bathil yg DAP, PKR, PAS, TDM dan yg sewaktu dgn nya selain dari BN... ko mmg double tripple standard ;-))

      Delete
    5. Anon Kejora Liberal Tanpa Nama @ 2:45 PM

      At least I've got the gut to speak my mind fearlessly unlike you 'baling batu sembunyi tangan: berselindung di sebalik Tanpa Nama/Anonymous fearing traceability or detection. Got it, punk?

      Delete
    6. aku org biasa yg prihatin dgn politik negara... gut have no values nowadays... you mmg hebat no doubt ... keep it up bro ;-))

      Delete
    7. Aku lain pulak. Sebagai ahli umno tegar, aku dan keluarga telah bersumpah tidak akan mengundi BN pada pru14 sekiranya najib masih pm.

      Delete
  5. Kenapa KUdenan hari-hari merayu-rayu mintak Pejawat
    Awam, peniaga pasar malam, pemandu teksi, dll JANGAN
    MENGUTUK KERAJAAN.....................????????????

    ReplyDelete
  6. KD,,aku rasa yg bg komen ni ramai budak2 lagi lar..masa zaman Tun M..masih berhingusan lagi..banyak kali jumpa pemakan dedak komen Tun M boleh menang majoriti setiap PRU sbb takder internet/sosial media..bab sosial media spt wassap, FB dsb tu aku setuju..tp bab kata takder tenet masa zaman Tun M..mmg budak2 ni masih dlm perut lg agaknya...Tun M lah yang telah memacu perkembangan ICT di negara ni..dgn salah satu inisiatif adalah menubuhkan MSC. Zaman Tun M dah ada Internet dahh..yang kena mahazalim..maha firaun tu semua dalam internet gelaran diberi..aku juga dulu aktif dalam MYKMU menahan serangan dari pihak pembangkang..cuma skrg ni jer rasanya MYKMUt dah jd pemakan dedak..komen2 aku pun semua x lepas..so..kalau kata zaman Tun takder Internet..mmg yg bg komen ni budak2 ubun2 masih lembik..yang jasanya zero jika dibandingkan dengan jasa Tun...

    ReplyDelete
  7. maksud aku.... zaman tu org tak pakai blog lagi lah goblok.... sema main email Dan www jer...... ana ada benda wassap baai.... mudah sangat info viral. FB pun baru jer neh ..... come-on lah..... Tun save by the Bell jer...

    ReplyDelete
  8. LGE boleh survive tanpa jawatan, grass root n dap akan tetap teguh dibelakang keluarga LEE, tapi KJ and najib kalau tak ada jawatan, mmg tak ada chance berpolitik lagi...walaupun cash is king, tapi power yg hilang akan membenamkan mereka dari politik tanah air. Di harap LGE boleh usulkan najib and kj letak jawatan bersama lge untuk disiasat dengan adil n saksama.

    ReplyDelete
  9. Anon 11:59..kalau ko nak tahu..zaman Tun dah ada berlambak blog..MYKMUt tu pun blog...aku dulu aktfi dlm MYKMU defend UMNO dan BN..termasuk masa zaman reformasi...ko ni hidup zaman bila?

    ReplyDelete