Tuesday, March 22, 2016

LAIN UMPAN YANG DIHULUR LAIN IKAN YANG KENA...

KEMASKINI

http://www.sinarharian.com.my/mobile/semasa/mahathir-khairuddin-dan-anina-saman-najib-1.500818


Apakah SPRM sudah membuka siasatan ke atas Lim Guan Eng (?)
Sudahkah laporan dibuat (?)

Jika belum, kenapa media khususnya pemakan dedak terlajak ghairah membuat spekulasi dan dakwaan awal...

Bukankah itu lebih kepada satu polical move yang terlalu awal sehingga muak, loya dan hasilnya ada netizen yang merasakan membeli rumah di bawah paras harga bukan satu kesalahan malah satu tindakan bijak antara pembeli dan satu cara cepat dan mudah untuk penjual yang terdesak mendapat duit untuk keperluannya.

Bukankah apa yang berlaku kepada Khir Toyo juga merupakan political move dari inner circle untuk mengheretnya ke mahkamah dan apa pilihan yang mahkamah ada jika tengkok sudah dihulur (?)

Dalam masa yang sama, SPRM telah membongkar penyelewengan di KBS yang lebih pasti da memalukan Menteri dan Bapak Menteri. Apa lagi pilihan yang ada selain Najib kecewa.

Lain umpan yang dihulur, lain ikan yang termakan !!!

DAP akan gunakan isu ini, political sabotaj untuk mendapat simpati pengundi Sarawak...

Keputusan pilihanraya di Sarawak yang mahu digunakan oleh Kerajaan Pusat sebagai political mileage Najib tergugat !!!

Perkembangan terkini juga menunjukkan rakyat Sarawak mahu DSMM dan TSMY datang ke negeri tersebut dalam siri  ceramah Deklarasi Rakyat sebelum pilihanraya.

Apakah mereka akan senasib Mat Sabu, dihalang masuk... apakah Adnan Satem yang konfiden Najib jadi PM sampai kiamat sebenarnya dalam ketakutan yang amat sangat...

15 comments:

  1. x kira kerajaan atau pembangkang....kalau buat salah kena lah terima akibatnye...kenalah berdepan dengan rakyat dan menjawab soalan2 yg ditanya. bukannye cabut lari pi luar negara. isu seleweng rm100juta tu kj kenalah bertangungjawab...betul ke sampai 100juta? kbs byk adakan aktiviti2 sejak kj jd menteri. mungkin kebanyakan duit tu dah di guna ke arah itu...kenalah siasat betul2 dulu sebelum cepat menghukum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. lari woiii lari..lim going awayyyyyy .suka aku dedak...dedak pun dedak lah..sal tak kebulur..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh dasar pengotor, khinzir pun khinzir lah asal tak kebulur....

      Delete
  3. Yg salah tetap salah walau siapa pun yg melakukannya. Jadi pihak berwajib terutama AG patut ambil tindakan sekalipun yg melakukan kesalahan itu adalah PM.

    ReplyDelete
  4. Ya yang salah tetap salah tapi yang jadi masalah satu bagi kerjasama minta siasatan dijalankan segera yang lagi satu dah la tak mau bekerjasama menganggu siasatan yang sedang dijalankan menipu rakyat dan memanipulasi hasil siasatan itu yang membuatkannya berbeza.

    ReplyDelete
  5. apa masalah beli hartanah bwh harga pasaran
    konsep dia sama gak dgn kes trx dan tabung haji kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xsama ko tau x.. trx dan tabung haji tu ade najib sbg punaisihat emiritus 1mdb. Dan ada tokoh maal hijrah syeikh al jho low

      Delete
    2. Aiikkk....dulu kita digemparkan dgn Al Juburi, kini Najib pelihara Al Jubo Lo pulak dah..!!

      Delete
  6. Thun lpas sy dh kumen dlm blog KD, adnan satem klau nk slmat, sy cdgkn dulu lgi, buat election slwat2x bln 4. Kduanya, sy tlh cdgkn, jgn bwk masuk lmbg BN atau prmimpin2x BN kenpen sbaliknya guna kekuatan lmbg parti masing2x Dan smgt ank negeri Swk for srawkian...

    ReplyDelete
  7. Apa ni KD....Bila jadi belaci DAP...
    Buta ke mata tak ada laporan dibuat..
    Kes Mentor baru kau ini sebiji macam kes Khir Toyo
    Walau pun Blog ini blog sdr,tak usahlah mempamerkan kecetekan otak sdr sampai bolih menulis sampah saperti di atas
    Saya respect sdr kerana sikap sporting sdr mempublished kan komenx yang tidak selari dgn pemikiran sdr kalau dibanding dgn Bloggers anti establishment lain,tapi saya sedih bila baca artikel di atas.....Good Luck

    ReplyDelete
  8. anon 4:8, baca semula dengan minda bukan emosi.

    Yang menjerumuskan Khir Toyo adalah puak UMNO juga.
    Yang akan "melepaskan" Lim Guan Eng. puak pemakan dedak juga, mendahului SPRM, terlajak ghairah, terlajak publisiti akhirnya Lim Guan Eng labelkan sabotaj politik.

    Jangan lupa, dalam UMNO, Lim Guan Eng ada kamcheng dengan sorang dua, bila jumpa boleh peluk peluk mesra.

    Sekarang era cash is king, lim guan eng pun ada sumber juga (?)

    ReplyDelete
  9. TMJ dh muak dengan gila kuasa mahathir. Komen KD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca dgn minda terbuka sahingga habis... Jgn berharap dgn tv 3suku punya berita je...baru buat pemilihan

      Delete
  10. orang politik bermain wayang .. penjawat awam juga yang jadi badut..

    ReplyDelete